Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цивілізація без спецслужб

Національна безпека 24861 перегляд

Опубліковано - 23.01.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Цивілізація без спецслужб
Списки колишніх співробітників спецслужб допомогли чехам і словакам позбутися саме тих “шпигунів”, які могли потрапити до політичного життя і проводити свою діяльність, яка аж ніяк не була спрямована на закріплення демократії. Ефект очищення нації від слугів диктатури досить наочний, якщо порівняти не тільки економічний, але й політичний стан з цими вже двома державами, які були й залишились сусідами України.

Всяка диктатура тримається, в основному, на сильній військовій та поліцайній силі, але все це лише тому, що диктаторський режим має всюди присутню таємну поліцію, яка поінформована про все, що відбувається в країні. Вже Іван Ґрозний відомий з того, що його опрічники жорстоко розправлялися з політичними противниками, але гітлерівське ґестапо перевершило сталінське КДБ, яке безкарно продовжує свою діяльність.

B Чехо-Словаччинi, коли позбавилися “диктатури пролетаріяту”, то невдовзі після приходу до влади демократів були опубліковані списки колишніх співробітників таємної державної служби (СТБ – Статні тайна безпечност). Звичайно, що потрапили до цих списків і декотрі цілковито невинні люди, яких органи тайної безпеки раніше переслідували, а потім хотіли їх таким чином дискредитувати. Списки співробітників [спецслужб] допомогли чехам і словакам позбутися саме тих “шпигунів”, які могли потрапити до політичного життя і проводити свою діяльність, яка аж ніяк не була спрямована на закріплення демократії. Ефект очищення нації від слугів диктатури досить наочний, якщо порівняти не тільки економічний, але й політичний стан з цими вже двома державами, які були й залишились сусідами України. Інші сусіди України – Угорщина та Румунія – “розрахувались” з колишніми “слугами” диктатури інакше, але також успішно, а недавня резіґнація польського епископа є свідченням того, що “насіння” минулого, ще буде довго бур’яном в демократії!

Україна залишилася не тільки без змін, коли йдеться про слуг диктатури, але й дозволила їм увійти у велику політику, що дало цілковито негативний результат, оскільки ті, що чекали кари, встановили, що вони далі можуть карати інших, але вже іншими методами, хоч старих таки не зрікаються.

Демократичні режими і всесильні служби безпеки не можуть співіснувати, бо там де існує правова держава, то беззаконня карається. Тому в цивілізованому світі державним політиком не може бути особа, яка була кримінальною і то не залежить, чи та особа сиділа день, місяць, чи рік – кримінальне минуле злодія, гвалтівника, бандита, вбивці – це минуле яке закриває двері на вершини державної влади. Не слід тут плутати політичних в’язнів, як Мандела, Щаранський (колишній міністр в Ізраїлі), В.Чорновіл та сотки інших борців, які боролись з диктурами, але їм пощастило і вони перемогли диктатури і стали символами боротьби за справедливість, за волю. Вони боролись за те, щоб нащадкам жилось краще і багато з них так і не дожили кращих днів (Стус, Марченко, Тихий та багато, багато інших). В’ячеслав Чорновіл залишився символом борця за Україну, хоч КДБ мріяло, що його зломить і він міг би стати президентом України, оскільки був би зразком для підростаючого покоління, як боротися за Україну і її народ.
Уявіть собі химерну ситуацію, що президентом став гвалтівник, убивця, і діти в школі, студенти заявили б, що вони хочуть бути в майбутньому президентами, чи прем’єрами і тому вдаються тепер до бандитизму! Що ви б сказали таким намірам,
не залежно, чи ви батьки, вчителі, викладачі, політики!? А що міг би сказати дітям такий президент, хіба – зачекайте, поки помру!

Україна стала країною, де головним адміністратором Президента була людина з сумнівним минулим, а на Президента кандидувала людина з кримінальним (не політичним) минулим. Сьогодні можна спостерігати, як важко просувається вияснювання вбивства Ґонґадзе та отруєння Ющенка і як безкарно займаються антидержавною діяльністю люди, які без їхнього минулого не могли б творити паскудне сучасне! Все це можливе лише тому, що не були опубліковані списки стукачів, які псували життя людям за минулого режиму, які були стукачами, щоб собі вислужити місце у вузі, в праці, домогтися подорожі до “капіталістичного” закордоння і т.п. Справа тут не у працівниках КДБ, бо це була їхня професія і після зміни режиму, вони прийняли присягу на службу іншій державі. Тут слід відрізнити тих хто прийняв присягу Україні, від тих, що співпрацювали за підпискою, або усною згодою і до сьогодні не покаялись, бо для них не Україна, а далі імперські інтереси важливі і вони в полоні власного ув’язнення. Тому стільки відвертої агітації проти НАТО, якого самі агітатори не знають, тому виступи проти Европи, бо вона зводить на нівець імперіяльні амбіції.

Скажете, а що такого, коли в сусідній країні КДБіст навіть очолив державу і приходить до нас у гості. Тут заперечень нема, але ж Україна самостійна держава і не повинна керуватись чужими інтересами, але своїми. Жорстока й нелюдська смерть Литвиненка у Великобританії була призначена саме для “власних щурів”, мовляв, попробуйте нас не слухати! Але історія знає і КДБівського вбивцю С.Бандери Сташинського, який знайшов у собі сили і сказав світові правду, хто йому доручив це вбивство, треба сподіватися, що й у ХХІ столітті знайдеться аґент зі совістю і скаже правду, бо страх не вічний, а скоріш тимчасове явище! Але тут знов повертаємось до джерела зла, яке вже засудили наші західні сусіди, але яке ще чекає на засудження в Україні – диктаторське минуле з його брутальною тайною безпекою, яка сама змінила назву, але її паростки отруюють не тільки землю, але й повітря!

Цивілізований світ, в якому панує законність для всіх, тримається на чистій совісті. Без совісті, мов з брехнею – з нею світ обійдеш, але назад не повернеш, можеш збудувати кар’єру, нагромадити капітал, але поважаним не будеш ані вдома, ані у світі, оскільки людський світ відмінний від тваринного тим, що в ньому перемагає совість, без якої життя набирає потворності.

Зникнення опрічників, ґестапівців та інших прислужників диктаторських режимів вселяє надію, яку слід не тільки плекати в уяві, але й вимагати її в щоденному житті. До посилення надії приспіла б дуже публікація прізвищ стукачів, які сьогодні, здобувши кар’єру, кидають палки у дуже повільне колесо демократії в Україні, забувши, що їхні колишні ідоли більше не повернуть.

Отож, учітеся брати мої (сказав би Т.Шевченко) від своїх сусідів, як вони поводяться в боротьбі з минулим і його слугами.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.