Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Генерала Кравченка вбили ті, хто вбив Гонгадзе. Бо він знав хто

Правопорядок 29590 переглядів

Опубліковано - 28.03.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Генерала Кравченка вбили ті, хто вбив Гонгадзе. Бо він знав хто
Як вже писала нещодавно “КП”, Генпрокурор Олександр Медведько заявив, що кримінальна справа за фактом загибелі екс-глави МВС Юрія Кравченко закрита. Слідство прийшло висновку, що загиблий покінчив життя самогубством.

Прокоментувати це рішення ми попросили дочку Юрія Федоровича - Ірину.

Батько мав намір битися за своє чесне ім'я

- У останні дні життя батька я бачилася з ним достатньо часто, - згадує Ірина. - І не помітила в ньому якихось змін. У батька був звичайний настрій. Він мужньо переносив те, що трапилося і був настроєний битися за своє чесне ім'я до останнього. І думок про самогубство у нього не було. Це я можу сказати точно.

- А як він відреагував на виклик в Генпрокуратуру?

- Той факт, що тодішній генпрокурор Святослав Піскун викликав його на допит під час свого виступу по телебаченню (нагадаємо, що Юрій Кравченко був фігурантом кримінальної справи про смерть головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Георгія Гонгадзе. - Прим. авт.), його дуже образив.

- Чи правда, що вашому батькові навіть не прислали повістку?

- Повістки не було. Тому тато міг просто проігнорувати запрошення на допит. Проте він вирішив, що піде 4 березня в Генеральну прокуратуру.

- Ви бачилися з батьком напередодні його загибелі?

- Я була у них з мамою в гостях 3 березня. Додому виїхала тільки пізно вночі, здається, близько півночі. Моїй дитині у той час було всього 1,5 місяця.

- Як ви дізналися про смерть батька?

- Мені подзвонила мама. Я відразу помчала до батьків. Що було далі, пам'ятаю погано. Весь час відтягала матір від тіла тата. Вона була в страшному стані.

Кучма нам не допомагав

- Обидва рази розслідування йшло по одному й тому ж сценарію. Мінялися, як рукавички, слідчі. Відверто перекручувалися факти. Нещодавно в одній з провідних газет представник Генпрокуратури заявив, що перед смертю за батьком не велося зовнішнє спостереження. Як вони можуть так говорити, якщо суд офіційно дозволив правоохоронним органам встановити спостереження за ним в рамках справи про загибель Георгія Гонгадзе?!

- Як ви думаєте, кому вигідно, щоб таємниця загибелі Юрія Кравченка так і не була розкрита?

- Я вважаю закриття справи політичною акцією. Це вигідно всім, хто зараз у влади. Розбиратися в дійсних причинах його смерті ніхто не бажає. Нашу сім'ю (у Юрія Кравченка залишилися дружина і дві дочки. - Прим. авт.) навіть не ознайомили з виводами експертиз, які проводилися в рамках розслідування кримінальної справи про його загибель. Слідчий сказав, що нам не належить бачити ці документи.

- Чи правда, що після смерті Юрія Федоровича на сім'ю виявлявся тиск?

- А як ще можна оцінити ситуацію, яка склалася з його похоронами? Спочатку нам відмовили в місці на Байковому кладовищі (вирішити це питання вдалося лише після особистого втручання екс-мера столиці Олександра Омельченко). Потім тодішній міністр внутрішніх справ не дозволив організувати прощання з батьком в клубі МВС. І це притому, що отець зробив для української міліції! А також наказав прибрати портрет Юрія Кравченка з алеї міністрів внутрішніх справ.

- Юрія Кравченка називали людиною екс-президента Леоніди Кучми. Невже колишній глава держави не допоміг?

- Ми не зверталися до нього з цим проханням. Але відзначу, що його дочка Олена Франчук дзвонила нам і висловлювала співчуття. Я особисто з нею по телефону говорила. Крім того, Леонід Данилович був на похоронах.

- Як ви маєте намір діяти тепер, коли справа про загибель Юрія Федоровича закрита удруге?

- Мій батько завжди домагався бажаного результату, хоч як би йому не заважали. Тому ми не маємо права здаватися і маємо намір докласти всі зусилля для того, щоб було проведено справедливе розслідування його загибелі. Тактику своїх дій ми поки не визначили. Можу лише сказати, що зараз обговорюємо з юристами можливість оскарження рішення Генпрокуратури в суді.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.