Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знову про вічне: Чоловік і жінка - кращі друзі?

Психологія та стосунки 40260 переглядів

Опубліковано - 22.02.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Дружба між чоловіком і жінкою - міф?
Дружба між чоловіком і жінкою - міф?
Понад 25 відсотків чоловіків випробовують до своєї кращої подруги щось більше, ніж просто дружні почуття.

Здавалося б, усе так просто: дві людини зустрічаються, закохуються одна в одну і йдуть собі життям сміливо і щасливо. У реальності ж все виглядає інакше. Абсолютно раптово серце самостійно вибирає того, хто просто не може відповісти коханням на коханням. Мова не йде про чужого чоловіка, або про дружину, або про одностатеву любов. Ні, - мова йде про кращого друга, з яким давно вже все ясно і зрозуміло, в якого просто не можна закохуватися. 620 самотніх жінок були опитані саме на цю тему, що дозволило дізнатися нові факти з приводу такого забороненого кохання.

Чоловік і жінка - кращі друзі? Але чи існує така дружба? Виявилось, що ні. Понад 25 відсотків чоловіків випробовують до своєї кращої подруги щось більше, ніж просто дружні почуття. Подібним чином складаються стосунки з кращими друзями і у 11 відсотків самотніх жінок.

Дружба між чоловіком і жінкою можлива, якщо обидві сторони ставлять певні межі в своїх стосунках і не знаходять один одного привабливими. Принаймні, в цьому намагаються переконати нас психологи. Проте ті ж самі фахівці після цієї фрази відразу ж роблять обмовку.

Виявляється, вся справа у відмінності між статтю. Якщо жінка ще якось може уявити собі явні межі між дружбою і коханням, то у чоловіка ця межа стирається в той момент, коли він починає знаходити свою подругу привабливою. А це відбувається часто-густо. Ось так і виходить, що чоловік першим починає демонструвати, що платонічний роман трохи затягнувся, а жінки просто «ведуться» на провокацію.

У жінок же небезпека спокуси не така велика. У них із самого початку присутня відмінність між потенційним партнером і другом. Причому останнього вони рідко знаходять привабливим. Це також співпадає з біологічно-еволюційною тезою, що чоловіки, як правило, не дуже вимогливо відносяться до продовження роду, тоді як жінки більш цілеспрямовані в цьому питанні.

Також це опитування показало, що кожна друга самотня жінка закохується в чоловіка, який вже був у шлюбі. Як виявилось, таке відбувається з понад 59 відсотками представниць прекрасної статі. Річ у тому, що розведені чоловіки володіють якимсь особливим випромінюванням. Вони з легкість заводять нові знайомства, як правило, розкріпачені й упевнені у собі. Саме це завжди привертало жінок, тому недивно, що деякі чоловіки бувають одружені і 7-8 разів за своє життя.

Спробуйте визначити, чи реальні ваші почуття до цієї людини або ж це всього лише фантазія, викликана зовнішньою мішурою і уявною досвідченістю. Закоханість часто ґрунтується на тому, що ідеал, який замаячив раптом на горизонті, здається недосяжним. Єдиний спосіб перевірити свої почуття - спробувати триматися від нього подалі. Відстань - відмінний показник достовірності почуттів. Якщо вони дійсно справжні, то бажання спалахне з новою силою, як вогонь на старому вугіллі.

До речі, цікавий факт: одна четвертина представниць жіночої статі закохана в шефа. І лише 5 відсотків чоловіків божеволіють по своєму керівнику-жінці.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.