Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10 “чому?” Президенту

Політологія 18242 перегляди

Опубліковано - 26.05.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Офіційна церемонія зустрічі Президента України Віктора Ющенка та Генерал-губернатора Канади пані Мікаель Жан
Офіційна церемонія зустрічі Президента України Віктора Ющенка та Генерал-губернатора Канади пані Мікаель Жан
Десять запитань до президента Віктора Ющенка з нагоди його державного візиту до Канади 25-28 травня

1. Чи усвідомлюєте Ви причини того, чому Ви більше не користуєтеся такою ж потужною суспільною підтримкою як під час Помаранчевої революції, оскільки, згідно з опитуваннями, за останні два роки ця підтримка не піднімалася вище 10%?

2. Чи справді Ви ще вірите в те (і якщо так, то на якій підставі), що у Вас є шанс вдруге переобратися на посаду президента?

3. Чому українці, в тому числі виборці, які голосували за Вас у 2004 році, настільки розчаровані Вашим правлінням?

4. На яких конституційних, правових та моральних підставах Ви та глава Вашого "технічного апарату" дали більше 800 доручень уряду Тимошенко, тоді як уряду Януковича Ви дали всього 200 доручень?

5. На яких конституційних, правових та моральних підставах бюрократ – керівник вашого "технічного апарату" - має змогу поводитися як віце-президент і щоденно давати доручення, коментувати та нападати на прем’єр-міністра, її уряд та Блок Юлії Тимошенко?

6. Скажіть, будь-ласка, чому громадяни України, міжнародні організації (наприклад, такі як Рада Європи) та уряди західних держав скаржаться на відсутність прогресу у боротьбі з корупцією?

7. Чому ви продовжуєте захищати РосУкрЕнерго – найбільш корумповану в Європі структуру з відмивання "брудних" грошей - та підтримувати корумпованого київського мepа Черновецького?

8. Чому Ви використовуєте соціалістичні аргументи для блокування приватизації, яка проводиться урядом? Чому ви підтримували приватизацію Одеського припортового заводу при уряді Януковича у 2007 році і змінили своє ставлення при уряді Тимошенко?

9. Чому Ви не виконали свою обіцянку, дану на президентських виборах 2004 року, обкласти олігархів одноразовою податковою доплатою та використати частину цих коштів для компенсації втрачених громадянами України заощаджень Ощадбанку СРСР?

10. Чому Ви ніяк не можете усвідомити того, що Ваша непродумана внутрішня політика, зокрема Ваша друга спроба змістити уряд Тимошенко, заважає Україні отримати План дій щодо членства в НАТО і дає підстави Європейському Союзу не змінювати свого негативного ставлення щодо надання Україні перспектив повноправного членства?

Тарас Кузьо,
науковий співробітник і колишній професор Інституту європейських, російських та євразійських досліджень в Університеті Джорджа Вашингтона, старший науковий співробітник Кафедри українських студій у Торонтонському Університеті

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політологія»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.