Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ідеологія Ярма

Цивілізаційні процеси 30731 перегляд

Опубліковано - 18.12.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Ідеологія Ярма
Ми будуємо державу Україна. Звичайно, хочеться побудувати найкраще життя для всих людей цієї держави. Світовий досвід підказує, що найкраща та країна, де люди мають найбільше свободи. У вільної людини розвивається вільне мислення. Вона не чекає рішень і вказівок від когось, а приймає їх самостійно.

Але ті, хто виявився зверху у керівництві, завжди, з часом, починають мріяти, як накинути хомут на шию простим смертним.

Перше, князь поставав лише на час війни, а в мирний час - ішов за плугом як усі. Але чим більше війн велося, тим менше він ставав до плуга. Так і з’явилась окрема професія, воїни. Такі «князі» збивались у гурти і промишляти почали лише війною, захищаючи те чи інше село.

Перші священники з’явились через ворожіння. Спершу, це було забавою, а пізніше, набравши досвіду, дехто почав заробляти цим заняттям на хліб. Знову постали гурти, які обслуговували певні райони. Ввечері такий гурт збирався і поїдав (жрав) зібрану данину. За це і прозвали їх жерці. Бо їжа портилась і її треба було дійсно жрати, бо на другий день буде недобра.

Все це вдосконалювалось. І почали з’являтися протистоячі угрупування, які боролися за свою частину землі з робочим людом. Так як хлібороб покращує своє вміння від покоління до покоління, так і ці новітні професії почали удосконалюватись в боротьбі за збирання данини.

Це призвело до утворення філософских течій, потім релігій. Задачею яких, було накидання певної доктрини людям. Таким чином кожен «пастух» почав мати свій «гурт», з якого стриг доходи.

Як бачимо з історичних подій, виникненню і розвитку релігій і партій, сприяло бажання як найкраще поскубти трударя. До цієї цього гурту належить і посередництво, яке на сьогодні створило світову систему діяльности в усіх галузях від економіки до віри. Від тіла - до духу.

От з такої історії і потрібно робити висновки, і думати, який шлях обрати нашій країні, щоб дійсно «труд владикой міра стал». Щоб трудар міг достойно жити у своїй країні, а не шукав щастя за морями.

Державні утворення спершу не були такими жорсткими, але пізніше дійшло до жорстких кордонів і до рабовласництва. Останнє змінило світогляд багатьох людей. Ставши рабами, вони вже не мали минулого і не могли мріяти про майбутнє, бо не належали собі. «Пан мав Бога, а раб мав пана» так пишуть у Біблії.

І тут з’являється один, який заявляє, що раби теж мають Бога, Ісуса, який згодився розп’ятися за них, за їхні гріхи. І що він буде їхнім заступником перед Отцем небесним, а всі хто увірує в нього, на тому світі отримає Рай. Це мариво надії на волю і благополуччя, хоча б по смерті, помутило розум рабів. Вони готові виконати будь-які забаганки свого Бога Ісуса. Готові бути рабами і коритися панам. Готові були йти за ним відрікшись від батька і матері. Те саме було і з комуністичною ідеєю, побудови раю на землі. Ті, кому вже нічого було втрачати готові були втілювати в життя цю ідею, задля обіцяного раю.

Обцянка-цяцянка, дурневі в радість.

От і сьогодні україці стоять перед вибором ярма, але не свободи. Вони приміряють який краще: Американський, чи Європейський, чи Московський. Більше того мріють у своїй країні будувати Америку, Європу... Але ж, якщо ми їх збудуємо в нашій країні, то, - вже не буде нашої України.

На землі індіан збудували державу, чи мали користь вони від цього?

Держава, укріплена єдиною ідеологією дуже вигідна тим, хто у владі. Навіть, пояснювати непотрібно, бо з єдиною і непомильною комідеєю ми вже пожили. Де одна віра, ідеологія, партія, релігія... , там – одна неволя!

Думаю на сьогодні зігнати отару під єдине гасло вже не вдасться. Тому заклики до помісної церкви, це - утопія і облуда. Чим довше кличуть, тим більше сект і партій утворюється. Але запровадили інший спосіб, глобалізацію через економіку, світові об’єднання компаній намагаються світ затягти в тугий вузол. В ньому не лише пересічній людині буде складно, але й країна попадає в рабську залежність від чужинців.

Нас вже протягли через школу «виборів». Не хочу повторюватись. Від прямого підкупу, до дотацій і утворення класу жебраків. Ці жебраки завжди будуть голосувати за закони, які тиснуть трударя. А посередник буде виходити з чистими руками.

Сьогодні нам підсовують думку, шукати ідею для України. Закликають творити помісну церкву, завдяки якій ми, наче б то, збудуємо державу. Якби єдина партія, церква, влада були рецептом покращення життя народу, то сьогодні ми вже були б єдиною світовою спільнотою в усьому від духовности до економіки.

Але так не виходить, чомусь. Бо у світі, у людському суспільстві, працюють ті ж самі закони фізики. Стягання до купи викликає напругу і з часом зовнішня оболонка (сила) не витримує лопається. Як тільки комунізм проголосив ідею світового панування, так і розвалився. Як тільки християнська релігія проголосила себе світовою так і розвалилась на дві світових, а сьогодні на 33000 сект. Так і інші ідеологічні мрії не спромоглись ув’язнити мозок світового людства.

Україна, щоб лишитись самобутньою, повинна топтати свою стежку. Пішовши по протореній дорозі інших країн, мавпуючи їх, ми будемо завжди позаду і ризикуємо розчинитись як окремішний народ.

Намагання створити з України новітню імперію нічого не дасть її народу, це шлях, пройдений іншими.

На своєму шляху ми будемо першими. Наш шлях буде неугадний для інших, а значить і для тих хто хотів би пограбувати нас, накинути ярмо на шию нашого народу. Ми будемо іти за своїм особистим розумінням і вільним мисленням. Такий народ закладе основи зміни світового порядку в бік покращення життя трударя, збереження чистоти повітря, води, землі, збереження балансу між людиною і природою. Закладе основи життя і розвитку своїх нащадків. Також основи нових відносин між націями.

«Лише син унаслідує майно отця свого, а не раб» так у Біблії пишеться. Християни почуйте!

Ось чому я без кінця повторюю слова: Де одна віра – одна неволя, а мета – ум похова. Це слова з книги «Листи до Божого Ока», яку переклав покійний І.Стойко.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Цивілізаційні процеси»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.