Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московські гази очима європейців. Погляд з Берліну

Світ про Україну 17677 переглядів

Опубліковано - 2.01.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Московські гази очима європейців. Погляд з Берліну
Перекриття газу Москвою в Києві зустріли розслаблено. Росія програє розпочату нею інформаційну кампанію проти України у західних медіа.

На тлі рішення «Газпрому» припинити експорт газу до України, українські можновладці зберігають надзвичайний спокій. Прем’єр Тимошенко заявила, що Євросоюз готовий допомогти Україні владнати газову суперечку.

По невдалому завершенні переговорів з укладення нової угоди з газопостачання України 2009 року, Москва оголосила про припинення постачання газу Україні, але не припинила транзит палива до Європи. Водночас, «Газпром» закликав до продовження переговорів з «Нафтогазом України», представники якого були відкликані з Москви напередодні.

Ющенко поїхав у Карпати

Водночас, нинішня новорічна газова криза кардинально відрізняється від тієї, що була на початку 2006-го року. В суспільстві не видно жодних ознак надмірної стурбованості. Президент Ющенко відбув на відпочинок до Карпат, а прем’єр Тимошенко, попри вперті чутки, так і не виїхала до Москви на газові переговори. Навіть опозиційні політики воліють обережно говорити про газову суперечку Києва та Москви.

Офіційні представники української влади спростували твердження «Газпрому» про відсутність в делегації «Нафтогазу України» повноважень для підписання газової угоди. А в ноті на адресу Росії, яку спільно підписали президент Ющенко та прем’єр-міністр Тимошенко, недвозначно вказано, що причиною є суперечка щодо газової ціни.

«Газпром» програє кампанію в європейській пресі»

У той час, як керівництво «Газпрому» дає численні прес-конференції, в Києві активність спостерігається лише на рівні представників «Нафтогазу України». На думку президента Київського міжнародного енергетичного клубу Олександра Тодійчука, «Газпром» програє спровоковану ним кампанію в європейській пресі в намаганні дискредитувати Україну, як надійного транзитера. Експерт нагадав, що уряд Тимошенко створив робочу групу за участі європейських експертів, яка має відстежувати стабільність транзиту російського газу до Європи через Україну. На його думку, за таких умов газова криза протриває не більше тижня:

«Якісь такі атаки на кілька днів, не тиждень, як це вони завжди робили з Україною, Білоруссю і балтійськими країнами… Ну, це ще такі шоу. Але якщо таку блокаду встановити для України на довгий час і тримати Європейський Союз, Європа ще більш активно розпочне шукати постачання з інших джерел. Я думаю, росіяни розуміють, що вони шкодять в першу чергу собі»,- підкреслив Тодійчук.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.