Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Велика сексуальна революція 1905-го року

Історія 26649 переглядів

Опубліковано - 9.01.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Ленін також хворів на сифіліс
Ленін також хворів на сифіліс
Серйозні історики навіть сьогодні замислюються над обставиною, яку старанно замовчували їхні радянські колеги. Йдеться про зовні невмотивовану жорстокість у стосунку до поліції, солдатів та абсолютно випадкових мирних громадян з боку численних революційних боївок.

За радянських часів події 1905-1907 рр. у Російській Імперії офіційно вважалися «генеральною репетицією», без якої неможлива була б перемога більшовиків у 1917-му. Не будемо чіплятися з запитаннями типу: чого ж це прем’єра затяглась аж на 10 років? Зрештою, це сказали не ми, а В.І.Ульянов-Ленін, до нього і всі претензії.

За часів горбачовської п’ятирічки про 1905-й рік говорили не так багато, як про 1917-й. Потім про ці події забули взагалі. Та от на хвилі відновлення інтересу росіян до постаті останнього російського самодержця Миколи Другого пригадали і 9 січня 1905-го року в Петрограді, і барикадні бої у листопаді-грудні цього ж року в Москві.

Як це часто буває, серйозні історики, затаврувавши фальсифікацію минулого у часи більшовицької цензури, нового трактування цього минулого не запропонували. Поки що. Бо хіба можна вважати серйозною версію про те, що революцію 1905-го року здійняли есери на гроші японського генштабу аби допомогти тій же Японії виграти війну з Росією.

Сміятися чи плакати? Як відомо, та війна закінчилася ДО «революційних подій» у старій та новій імперських столицях. Це перше. Друге: японський генштаб, який тоді ще сповідував самурайські традиції військової честі, ніколи не вдався б саме до подібних способів ведення війни.

Ті далекі події, на щастя, відгукнулися на українських землях локальними конфліктами на взірець броненосця «Потьомкін» і спорадичних сутичок прогресивного студентства з реакційною поліцією у Києві та деяких інших містах. Проте, справді серйозні історики навіть сьогодні замислюються над обставиною, яку старанно замовчували їхні радянські колеги. Йдеться про зовні невмотивовану жорстокість у стосунку до поліції, солдатів та абсолютно випадкових мирних громадян з боку численних революційних боївок.
І от нещодавно сучасний російський історик і публіцист А.Іконніков встановив шокуючі факти, котрі дозволяють подивитися на цю проблему під несподіваним ракурсом. Історик проаналізував архіви не лише російської поліції і жандармерії, а й міністерства охорони здоров’я Імперії. Шляхом наукової кореляції Іконніков встановив, що як мінімум третина революційно налаштованої, переважно студентської молоді в ті часи хворіла на сифіліс та інші венеричні захворювання.

Така була розплата за ідеологію «вільного» кохання, котру сповідували ці молоді люди.
Детальний аналіз ситуації — окрема тема. Ми ж вкажемо лише на одну обставину: на початку ХХ століття і аж до появи антибіотиків сифіліс в усьому світі лікували препаратами ртуті. Побічним ефектом цього лікування були важкі психічні розлади у пацієнтів. Вони виявлялись у формі невмотивованої агресивності, неадекватної поведінки і нападів садистської патологічної жорстокості. Окрім того, як відомо, сифіліс у своїй завершальній стадії вражає саме мозок, і фінал того, хто ухиляється від лікування цього захворювання, один — смерть у психушці.

Більшість революційно налаштованих сифілітиків, котрим пощастило дожити до 1917-го року, активно встряли і в жовтневий переворот, і в громадянську війну. Ось фрагмент ОФІЦІЙНОГО документу, що вийшов з-під пера двох недолікованих комісарів. Це відозва до кримінальних злочинців Курської губернії (листопад 1918 р.) із закликом стати на захист комуністичної революції: «Ув’язнені, кайданники, злодії, вбивці, головорізи, відщепенці суспільства, байстрюки моралі, сироти свободи! Повстаньте і підніміться! На святі життя ви займете перше місце. Ви були останніми — станете першими».

Конче потрібне уточнення: восени 1918-го року саме на території Курської губернії формувалися червоні корпуси для агресії проти незалежної української держави — Гетьманату Павла Скоропадського.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Історія»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.