Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дешевий фарс. Свобода слова від Ющенка

Людина і влада 19134 перегляди

Опубліковано - 23.04.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Дешевий фарс. Свобода слова від Ющенка
Журналістів із п’яти регіонів України, замість участі у прес-конференції гаранта, використали у якості масовки. Мовчазної. Щоб, відповідно до сценарію шоу, Президент міг похвалити губернаторів.

Відразу після проведення прес-конференції президента України Віктора Ющенка у форматі телемосту з регіонами, львівські журналісти не могли приховати свого обурення. Виявилося, що їх банально використали, і, заманивши перспективою розмови з Президентом, змусили фактично стати статистами Ющенка. Іншими словами, зібрали масовку, щоби зробити вдалу картинку на фоні президентського виступу.

На зустріч із Президентом до Львова приїхало близько трьох десятків представників ЗМІ з усіх обласних центрів Західної України: Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Луцька і Чернівців. Цікаво, що журналістів запросили до студії на годину раніше. Тоді й з’ясувалося, що питання президенту зможуть поставити лише представники трьох міст – Львова, Запоріжжя та Одеси.

"Виявилося також, що запитання можуть ставити лише двоє чи троє присутніх у студії журналістів, – ділиться враженнями один із журналістів, який взяв участь у заході. – Однак питання чомусь записали від усіх. Потім місцева прес-служба контактувала з прес-службою Глави держави для узгодження запитань. І як тут можна говорити про свободу слова".

Урешті-решт, із усіх львівських ЗМІ вибір впав на одне Інтернет-видання. Виявилося, що решті журналістам таки доведеться промовчати. Було заготовлено й відповідне запитання про те, як Ющенко оцінює роботу губернаторів під час ліквідації наслідків стихії у липні. Цікаво, що раніше воно ніде не згадувалося.

"Коли прес-конференція розпочалася і журналісти зайняли місця, представники Львівської облдержадміністрації навіть не повідомили, хто ж матиме право задати запитання, – розповідає інший журналіст про розіграний у студії спектакль. – Вже під час прямого включення Львова місцева журналістка поцікавилася у президента результатами поїздки на Франківщину, де глава держави перевіряв роботу із ліквідації минулорічної повені".

У відповіді Ющенко похвалив губернаторів регіону, наголосивши, що задоволений їхньою роботою. "Приємно було заслухати доповідь про роботу керівників ЛОДА" – прозвучала похвала від Гаранта.

"Після озвученого питання журналістам стало очевидно, що його вже заздалегідь підготували у ОДА, аби уникнути незручних запитань президенту, – обурюється журналіст. – Така ж ситуація спостерігалася і в регіонах. Дещо вільнішими у діях були київські журналісти, які таки змогли поставити більше запитань. Вже в кінці конференції така поведінка прес-служби ЛОДА обурила журналістів. Адже представники ЗМІ фактично виступили у ролі масовки. Жодне з питань, які підготували журналісти з Західного регіону, поставлене не було. Таким чином, люди із регіонів, які подолали сотні кілометрів, щоби поставити запитання Ющенку, залишилися ні з чим".

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Людина і влада»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.