Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кодекс честі українця

Україна - це Я! 48008 переглядів

Опубліковано - 30.07.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Кодекс честі українця
В умовах, коли права та свободи людини грубо нехтуються, а писані закони не виконуються, мудрі люди з народу завжди продукують своєрідні норми «звичаєвого права» – неписані правила життя та співжиття своїх співвітчизників. Надавали їх форм народних конституцій, кодексів честі, програм захисту українського народу тощо.

Такого роду звід неписаних законів, що налічує 22 пункти, власне волинський Кодекс честі сучасного українця, уклав й один із перших на Волині рухівців та демократів Микола Поліщук. Пропонуємо нашим читачам доробок Миколи Ілліча – може, хтось візьме ці неписані закони собі «на озброєння»…

Кодекс честі

Україна – Богом дана, споконвічна Батьківщина етнічних українців. Усе, що знаходиться на її території, є їхньою власністю. Найродючіша в світі земля, багаті корисні копалини, квітуча природа, співуча мелодична мова, висока культура народу, чудові народні традиції, високі, міцні, працьовиті, гарні, чесні, мужні і хоробрі її люди – все це створено для нас волею Всевишнього.

Ми зобов’язані перед Ним усе це берегти та примножувати. Але й пам’ятаймо, що з усіх сторін Україну оточує «лінива до праці, вічно чатуюча, примітивна, завжди голодна і жадібна варварська орда» (В’ячеслав Липинський). Вона постійно вичікує, щоб на неї напасти, пограбувати, а нас, українців, навічно зробити своїми рабами...

Із вдячності Всевишньому ми, етнічні українці, не маємо права цього допустити. Усе своє життя ми, як Господові Богові, повинні присвятити Україні. Вивчай ці правила і навчи їх своїх дітей!

1. Україна – понад усе. Живи для добра України, де б ти не перебував. Допомагай їй скрізь і завжди усім, чим можеш. Цим ти послужишся Господу Богу.

2. Завжди будь патріотом України і навчай цьому своїх та чужих дітей. Захищай їх від впливу чужих негативних ідеологій та прищеплюй їм любов до України.

3. Ніколи не висловлюйся погано про Україну, бо цим ти підтримуєш її ворогів. Поганою може бути влада, а не Україна. Не допускай в органи української влади некомпетентних людей, космополітів, шахраїв та українофобів.

4. Будь носієм української моралі. Захищай усе українське: мову, традиції, звичаї, продукцію національних виробників, її природу та національні багатства.

5. В біді та скруті завжди заступайся за етнічних українців. Допомагай їм фізично та морально. Це твій благородний обов’язок.

6. Не люби українофобів, космополітів, перевертнів, шахраїв та ворогів України. Не приятелюй із ними. Контролюй їх діяльність. Викривай їхні злочинні задуми та дії.

7. Ні словом, ні ділом не допомагай українофобам і космополітам розбагатіти за твій чи іншого українця рахунок. Усіма можливими методами витісняй їх із усіх органів української влади. Вивідуй секрети ворогів, щоб запобігти їхнім злим намірам.

8. Шануй своїх предків та люби родичів своїх. Ніколи не залишай у біді своїх друзів. Не одружуйся з чужинками, бо твої діти будуть тобі ворогами.

9. Будь сильний тілом і духом. Займайся бойовими видами спорту. Будь готовим дати відсіч ворогові у будь-яку секунду. Вір у себе. Обороняй свою та державну власність.

10. Не поклоняйся чужоземним традиціям та релігіям і опирайся їх поширенню на Україну. Українці культурніші, толерантніші, чесніші та працьовитіші від чужинців. Довіряй їм, приводь їх до влади і допомагай їм.

11. Будь освіченим і в усьому компетентним. Стань професіоналом своєї справи. Умій передбачати можливі майбутні події.

12. Виробляй у собі та своїх дітях бойовий дух та гартуй войовничий характер. Послабляй його в українофобів. Не дозволяй їм керувати тобою і Українською державою. Взяти владу в свої руки – це справедлива і почесна мета твого життя.

13. Знай, що усе, що є на території України – це твоє. Етнічний українець, а не чужинець, є господарем України від Бога. Будь-які національні багатства України можуть передаватись лише у короткочасне тимчасове управління, а не у власність чужинцям, але за умови, що тобі і Україні це вигідно.

14. Не будь жалісливим до українофобів та пройдисвітів. Не сприяй їхньому збагаченню і не будь щедрим до них. Усе без твого дозволу і відома присвоєне ними має бути повернене у власність етнічних українців і держави. Україна – для патріотів України, а не для пройдисвітів!

15. Не будь пасивним у політиці. Бери в ній найактивнішу участь. Пам’ятай, хто в боротьбі за Україну постраждав, той є святою людиною. Вір і допомагай йому. А хто за Україну загинув – шануй його посмертно і бережи його родину.

16. Єдиною гарантією свободи українців є їх власна сила. Стань сильним і зроби все, щоб ворог тебе боявся. Не допускай його безкарності, бо тоді він буде знущатися над тобою. Намагайся заволодіти його майном і вчи цьому своїх дітей.

17. Загарбника та нападника на Україну ніколи не шкодуй. Бий його чим попало і куди попало, поки не побачиш його мертвим. Тільки цим ти зупиниш терористичні дії загарбника твого і державного майна України.

18. Бери владу у свої руки і не передавай її чужинцям. Чужинець завжди спочатку подбає про себе і своїх одноплемінників. Він ніколи не поспішить робити добро тобі. Особливо ж не допускай духовної і фізичної єдності твоїх ворогів. Умій посіяти між ними недовіру, розбрат та ворожнечу. Усіма можливими методами послабляй їх силу. Якщо ти цього не зробиш із нмими, то вони зроблять це з тобою. Це підтверджується всією історією України.

19. Будь дипломатом. Об’єднуй чужинців задля вирішення проблем Української держави та українців. Умій перетворювати їх на своїх друзів. З друзями поводь себе по-дружньому.

20. У політичній полеміці між етнічними українцями підтримуй ті ідеї, які більш патріотичні та реальні у їх здійсненні. Тому, хто помиляється, допоможи зрозуміти його помилку. Будь толерантним і готовим поступитись усім, що маєш заради інтересів України. Задля користі України і нашого народу май мужність поступитися посадою та кар’єрою. Цим ти возвеличиш себе і станеш провідником нації.

21. У скрутні для держави і народу часи, коли правлячі верхи втратили свою громадянську мораль і вже не можуть управляти державою, ти мусиш зберегти національну мораль українців. Це дасть тобі змогу виконати свій обов’язок перед Богом та народом і зробити все, щоб привести до влади молоду, не уражену егоїзмом, чесну, патріотичну та професійну генерацію етнічних українців, які візьмуть у свої руки владу і будуть управляти країною.

22. Пам’ятай, що боротьба патріотів-українців за свободу і владу в Україні – це справедлива і священна справа.

Україна – для патріотів України!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Україна - це Я!»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.