Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет-залежність

Психологія та стосунки 23385 переглядів

Опубліковано - 21.10.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Інтернет-залежність
Проводите в інтернеті дуже багато часу? У наш час багато людей страждають на інтернет-залежність. Що робити?

Визнайте, що у вас є залежність. Ви не зможете боротися з нею, поки не зрозумієте, що схильні до неї. Не обманюйте себе.

Ви хочете припинити проводити в режимі онлайн так багато часу? Тоді припиніть! Ви ж хочете цього, правильно? Постійно нагадуйте собі про це.

Щоразу, побачивши комп'ютер, ви думаєте: "О, треба було б перевірити свою електронну пошту!". Саме так і проявляється ваша залежність. Встановіть певні години для перевірки вашої пошти і дотримуйтесь цього розкладу. Якщо ви справді проводите в Інтернеті занадто багато часу, то спочатку вам буде важко, але потім ви поступово звикнете.

Все більше і більше людей у всьому світі потрапляють в інтернет-залежність. Тому вам може здаватися, що в цьому немає нічого страшного. Але прагніть виплисти, навіть якщо всі навколо тонуть.

Заведіть хобі або захоплення. Відвідуйте різні групи і клуби, займайтеся спортом, музикою, танцями, співом і т.д. Займіться разом з другом фізичними вправами. Поспіть замість того, щоб сидіти в інтернеті. Подивіться фільм, сходіть на концерт, почитайте книгу. Знайдіть якийсь інтерес, який стане для вас альтернативою інтернету.

Поповніть запас ваших знань. Напевно, у вашому будинку скупчилося безліч книг, які ви давно хотіли прочитати. Займіться цим. Почитайте енциклопедію натомість проглядання Вікіпедії. Таким чином, ви не тільки відвернетеся від інтернету, але і займетеся самоосвітою.

Допоможіть на кухні. Ваші домашні будуть ради, якщо ви замість того, щоб сидіти в чаті або на якому-небудь форумі, допоможете їм приготувати вечерю. Ви зможете навчитися контролювати себе, вибираючи між інтернетом і кухнею останню. До того ж ваша сім`я буде вдячна вам за приготовану вечерю.

Погуляйте з друзями. Заплануйте похід в боулінг, торговий центр або на каток. Уникайте походів в ті місця, де є доступ в інтернет, наприклад в інтернет-кафе. Інакше ви можете піддатися спокусі заглянути туди на декілька хвилин.

Заплануйте сімейний вечір. Замість того, щоб дивитися телевізор або проводити час поодинці, зберіться всі разом, повечеряйте, а потім придумайте сумісну розвагу, наприклад, пограйте в настільну гру.

Встановіть ліміт часу роботи вашого комп`ютера. Визначте скільки разів на тиждень вам необхідно виходити в інтернет. Вимикайте комп`ютер, якщо у вас немає необхідності в ньому.

Телефонуйте і зустрічайтеся з друзями замість того, щоб тримати з ними зв`язок через інтернет. Це відверне вас від комп`ютера. Прагніть не приділяти надто багато часу соціальним мережам.

Використовуйте таймер. Перш ніж сісти за комп`ютер, відзначте на таймері 30 хвилин. Сигнал нагадає вам, як багато часу ви провели за комп`ютером.

Не їжте, сидячи за комп`ютером. Харчування в окремому місці допоможе вам відволіктися від режиму онлайн.
Додаткові поради:
  • Попросіть ваших рідних простежити за тим, щоб ви не проводили занадто багато часу в інтернеті.

  • Подивіться на рахунки за електроенергію, які вам доводиться сплачувати. Подумайте, скільки грошей ви могли б заощадити, користуючись інтернетом рідше.

  • Складіть список причин, через які ви повинні відмовитися від надмірного використання інтернету.

  • Намагайтеся триматися осторонь від сайтів, які можуть викликати звикання. В основному це соціальні мережі, форуми чи сайти розваг. Якщо ви відчуваєте, що ваша залежність від цих сайтів занадто сильна, просто заблокуйте їх.

  • Переконайтеся, що ви можете подолати бажання скористатися інтернетом. Не підходьте до комп'ютера, якщо ви відчуваєте непереборне бажання залізти в інтернет, але при цьому у вас немає в цьому необхідності.

  • Вимкніть повідомлення про нові надходження на вашу електронну пошту або інтернет-пейджер, якщо в них немає особливої необхідності.

  • Щоразу, перед заходом в мережу Інтернет, плануйте які сайти ви маєте намір відвідати, що вам необхідно там зробити і скільки часу ви хочете там провести. З кожним разом намагайтеся зменшувати кількість часу користування інтернетом, аж поки не зведете його до мінімуму.

  • Якщо є сторінки, що містять інформацію, яка часто буває вам необхідна (наприклад, стаття в Вікіпедії) скопіюйте їх у файл на вашому комп'ютері або роздрукуйте. Тоді ви не будете так часто заходити в інтернет і піддаватися спокусі залізти ще на кілька сайтів.

  • Відрегулюйте графік вашого сну. Багато людей, що перебувають в інтернет-залежності, мають серйозні проблеми зі сном через те, що цілими ночами не зтуляють очей перед монітором.

  • Сидячи перед комп'ютером, робіть перерви кожні п'ятнадцять хвилин - ваші очі і м'язи повинні відпочивати.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.