Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори і епідемія

Політика 22130 переглядів

Опубліковано - 31.10.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Вибори і епідемія
Епідемія грипу А/H1N1 вносить корективи у кампанію з виборів Президента.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вже заявила про скасування масових агітаційних заходів. Натомість опоненти з Партії регіонів звинуватили її в тому, що вона привозила до Києва людей з району епідемії. Політичні експерти вже висловили побоювання, що епідемія грипу може стати ще й політичною зброєю і призвести до зриву виборів Президента України.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, розповідаючи про запровадження карантину, зазначила що він поширюється і на масові заходи, пов’язані з президентської виборчою кампанією. Зокрема, вона повідомила про скасування концертно-агітаційного туру «З Україною в серці» на її підтримку.

«Всі наші передвиборні заходи скасовані. Не буде жодного публічного заходу, поки не буде стабілізована ситуація», – зазначила голова Кабміну.

Між тим команда іншого кандидата – лідера Партії регіонів Віктора Януковича – заявила про збір коштів на допомогу мешканцям західних регіонів, які страждають від епідемії грипу. Регіонали також звинуватили прем’єра в тому, що на акцію з висунення лідера БЮТ у президенти до Києва звезли 150 тисяч осіб. Юлії Тимошенко закинули, що вона «в угоду своїм піар-цілям ризикує здоров’ям людей».

Епідемія ставить вибори під сумнів

Голова комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що епідемія неминуче внесе корективи у виборчу кампанію. «Це кардинально змінить порядок денний виборчої кампанії, просто невідомо на як довго. Але те, що на цьому спекулюватимуть кандидати, це вже видно сьогодні, – каже голова Комітету виборців. – У найбільш виграшному положенні тут Юлія Тимошенко: вона керує урядом, який формально має боротися з епідемією. Інші будуть у той чи інший спосіб звинувачувати».

Експертів непокоїть, що грип може стати ще й політичною зброєю. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що епідемія може бути використана як привід для запровадження надзвичайного стану і зриву майбутніх президентських виборів.

«Сьогодні вже цілком зрозуміло, що в швидкому проведенні виборів не зацікавлена політична група нинішнього Президента України, особистий рейтинг якого мізерно малий, – вважає експерт. – Для того, щоб не просто відстрочити дату виборів, а зірвати їх, найімовірніше, під приводом пандемії нового штаму смертоносного грипу, на території України буде запроваджено надзвичайний стан».

Проте інші експерти наголошують, що надзвичайний стан в Україні запроваджується постановою парламенту за поданням Президента. Тож, законно таке рішення може бути ухвалено лише внаслідок компромісу.

Від політиків чекають конструктиву

Олексій Голобуцький зазначив, що, виступаючи з таким коментарем про загрозу зриву виборів, він хоче застерегти від подібного розвитку подій. Пан Голобуцький сподівається, що в цій складній ситуації політики поведуть себе конструктивно. «Покажуть особистий приклад – ходитимуть самі у масках. Я тут не жартую, до речі», – зауважив експерт.

Поки що медики не можуть визначити, скільки триватиме епідемія через нетиповий перебіг хвороби та сам характер епідемії. Відтак невизначеними залишаються і політичні ризики.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.