Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Корреспондент” встановив причини масового грипозного психозу в Україні

Національна безпека 18558 переглядів

Опубліковано - 6.11.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни спровокували нечувану паніку серед українців
Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни спровокували нечувану паніку серед українців
Традиційно непрофесійне поводження чиновників усіх рівнів з інформацією, помножене на серйозність ситуації, породило нечуваний в незалежній Україні масовий психоз, пише у свіжому випуску видання “Корреспондент”.

Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни, що облетіли всю Україну, спровокували нечувану паніку серед українців. І співвітчизники тут же кинулися вимітати з аптек маски і медикаменти - з терміновою необхідністю і про запас, пише Корреспондент.

Масла у вогонь підливали й офіційні заяви влади, то повідомляючи про епідемію, то спростовуючи цю інформацію. Чиновники не тільки не змогли зупинити істерію, а й підігрівали її неузгодженістю дій і апокаліпсичним прогнозами. Країною поповзли чутки: в Україні легенева чума і літаки розпилюють над містами антивірусні препарати.

"У таких ситуаціях, коли люди масово впадають у паніку, боячись за себе і близьких, рахунок іде на дні і навіть години", - впевнений старший науковий співробітник столичного Інституту психології Олександр Губенко. Він попереджає: якщо панічні настрої відразу не взяти під контроль, вони можуть паралізувати суспільне життя та економіку. А професійні піарники додають: в паніці, що охопила Україну, винна влада - від Президента і прем'єра до більш дрібних державних менеджерів.

Фахівці з піару та кризових комунікацій з транснаціональних компаній, які просили не згадувати їхні імена через критичні позиції щодо уряду, в розмові з Корреспондентом розповіли, що стрімкому зростанню панічних настроїв багато в чому зобов'язані традиційно непрофесійній роботі чиновників усіх рівнів з такою делікатною інформацією, як епідемія небаченого вірусу.

Однією з основних причин паніки стала какофонія даних про кількість захворілих і померлих від регіональних і столичних чиновників, включаючи прем'єра і Президента. Через це склалося чітке відчуття, що ні Мінздоров'я, ні регіональна влада не контролюють розвиток епідемії. Більш підігріла все це відсутність будь-якої інформації від спеціалістів у ЗМІ в перші ж дні епідемії про те, що таке каліфорнійський грип і як з ним боротися, хоча понад десяток країн у світі вже пройшли через це випробування з честю.

Піарники також зазначають, що свідомо чи ні, лякали телеглядачів вищі посадові особи, демонструючи свою старанність у боротьбі з вірусом. А особиста зустріч Юлією Тимошенко літака з Таміфлю показувала всім крайню серйозність ситуації. "Якби моя компанія розіслала усім прес-реліз про те, що гендиректор особисто вночі у дворі зустрічав машину з рекламною продукцією, то ви б справедливо подумали, що він перебуває не на своєму місці. Адже це може зробити його асистент", - розповів Корреспонденту на умовах анонімності піар-директор великої компанії, яка займається Україною і ще 11 країнами.

Налякало багатьох і особисте звернення міністра закордонних справ до НАТО, яке виглядало як останній крик потопаючого. На черговому телешоу один з кандидатів у Президенти також заявив, що вірус схожий на легеневу чуму, чим ще більше підвищив градус дискусії в суспільстві. Нагнітали ситуацію і багато ЗМІ, ретранслюючи факти і домисли суцільним потоком.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.