Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд закликає готуватися до другої хвилі епідемії

Національна безпека 20206 переглядів

Опубліковано - 24.11.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Уряд закликає готуватися до другої хвилі епідемії
Сьогодні прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до українців з зверненням щодо наближення другої епідемічної хвилі захворювань на ГРВІ та грип.

Ми надаємо текст звернення Глави уряду без змін та коментарів:

Звернення Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо епідемічної ситуації

Доброго вечора, шановна українська громадо!

Хочу відверто поговорити з вами про всі події, пов‘язані з епідемією грипу, бо безмежно ціную кожне дитяче та загалом людське життя. Той, хто володіє повною, чесною інформацією - вже озброєний і не слухайте загальний хор політичної передвиборчої брехні.

По-перше, світова пандемія грипу - це не політична вигадка, а жорстка реальність, яка за даними Всесвітньої організації охорони здоров‘я вже опанувала майже всі країни.

Найбільша кількість таких випадків в США, Бразилії, Мексиці, Аргентині та інших країнах.

По-друге, кожен з вас може відкрити Інтернет-сайт ВООЗ та ознайомитися з прогнозом перебігу пандемії грипу в нашій країні, який зроблений на початку епідемії грипу. Оптимістичний прогноз для України - 12 млн. захворівших та 36 тисяч смертельних випадків. Це вдесятеро більше ніж від звичайного грипу в попередні роки. Найгірший прогноз ВООЗ для України - 240 тисяч смертей. Ці цифри не потребують ніяких додаткових коментарів.

Все, що робили медичні працівники країни, Уряд, місцева влада, було зроблено вчасно, адекватно, правильно, незважаючи на шалений політичний супротив та дискредитацію.

На сьогодні я можу сказати, що ситуація стабілізувалася, епідемія пішла на спад, загрози пандемії в Україні немає. Минулого тижня зафіксовано найнижчу захворюваність з початку епідемії. Нам вдалося зупинити грип.

Але не все так просто, як всім нам би хотілося. Сьогодні Уряд провів зустріч з ВООЗ і я хотіла би, щоб ви послухали безпосередньо керівника місії пані Нату Менабде, бо її позиція для світу є авторитетною.
Прем'єр Юлія Тимошенко та Ната Менабде, заступник регіонального директора ВООЗ
Прем'єр Юлія Тимошенко та Ната Менабде, заступник регіонального директора ВООЗ
Ната Менабде, заступник регіонального директора ВООЗ:

Вельмишановна пані Прем’єр-міністре, дозвольте перш за все подякувати вам. Мені дуже добре відомо, я добре обізнана щодо всього спектру вжитих дій із підготовки та боротьби з епідемією¸ все було зроблено раціонально і адекватно. З іншого боку, всім нам слід визнати, що вже досягнутий успіх не є остаточним і не слід відпочивати на лаврах. Це просто не можна. Тому що треба невідкладно готуватись до другої, можливо, навіть третьої хвилі пандемії.

Наявні статистичні дані з першого погляду не лякають, особливо дані смертності. Дійсно, було трохи більше, ніж 300 випадків смертей, але це були молоді люди, вагітні жінки, діти, це специфічна особливість. І ще - те, що я зараз скажу, є надзвичайно важливим посланням. Смертність загалом не є набагато більшою, ніж від сезонного грипу, але в той же час, всі ці випадки смерті відбулися за дуже короткий період часу. І якщо припустити, що пандемія розвиватиметься таким самим темпом, то це означає дуже високу смертність у майбутньому, якщо темп не сповільнити.

Немає альтернативи вакцинації як методу профілактики другої та третьої хвиль пандемії, ми абсолютно переконані в цьому, і не потрібно пояснювати базові фундаментальні речі про цінність вакцинації.

Слід сказати, що вже 16 країн світу розпочали вакцинацію, і вони вже до цього часу використали 65 млн. доз вакцин загалом. Виходячи з даних, що вже наявні, з країн, які використовують вакцини, ми бачимо, що профіль безпеки нової пандемічної вакцини навіть кращий за профіль безпеки добре відомої нам вакцини проти сезонного грипу. Тому у нас немає серйозних застережень, які б утримували ВООЗ від того, щоб рекомендувати цю вакцину для вакцинації.

З іншого боку, ніколи не існує 100-відсоткової гарантії того, що при застосуванні вакцини не буде небажаних явищ. Певний відсоток небажаних ускладнень існує завжди. Але відсутність вакцинації наражає країну на набагато вищий ризик в кількості смертей і важких випадків, ніж ретельна, обережна вакцинація згідно з установленими правилами.

І нарешті хочу знову подякувати персонально Прем’єр-міністру, Уряду України, і, звичайно, медичним працівникам, чудовим українським професіоналам, які довели свій професіоналізм багато разів, працюючи в тісному контакті з нашими експертами. Тут, в Україні приємно працювати, тому що кожного дня бачиш, яка відданість існує у людей справі допомоги людям. Дякую Вам дуже.

Юлія Тимошенко:

Мені здається, ми всі зрозуміли, що загроза ще не минула і нам невідкладно потрібно зробити декілька важливих кроків:

По-перше, не припиняти до середини весни застосовування загальних профілактичних заходів проти грипу та вірусних інфекцій, заходи на зміцнення вашого імунітету та вашого індивідуального захисту - в родині, в навчальних та дошкільних закладах, в трудових колективах, в місцях колективного зібрання людей.

По-друге, оголосити в країні початок добровільної протипандемічної вакцинації. Саме добровільної, одночасно з публічним роз‘ясненням фаховими науковцями та лікарями всіх переваг вакцинації та можливих побічних дій.

За даними ВООЗ найбільша кількість щеплень зроблена в Китаї - більше 11 млн. доз – де виявлено п‘ятнадцять випадків важких ускладнень та два летальних випадки, вони ретельно досліджені і встановлено, що це не наслідок вакцинації.

Вже в наступному місяці ВООЗ надасть Україні п‘ять мільйонів доз вакцини безкоштовно, іншу частину ми зобов‘язані терміново закупити.

По-третє, нам потрібно зробити, до можливого початку другої хвилі епідемії те, що не було зроблено за всі вісімнадцять попередніх років, а саме:

забезпечити кожну районну та міську лікарню мінімально необхідним набором реанімаційного обладнання , цифровими рентгенапаратами, генераторами кисню та системами його подачі хворим, швидкими допомогами, які обладнані апаратами штучного дихання.

Крім того необхідне повне переоснащення санепідемстанцій сучасним лабораторним обладнанням.

Ми, саме сьогодні, забов‘язані забезпечити кожну область та кожну лікарню постійним незнижуваним запасом необхідних ліків та марлевих медичних пов‘язок.

До можливої другої хвилі пандемії ми мусимо готуватися невідкладно, зараз, якщо це не спромоглися зробити за попередні десять років так званого „економічного процвітання”.

Для того, щоб забезпечити фінансування всіх заходів ми скликаємо в четвер позачергову сесію Верховної Ради та будемо долати вето Президента на цей закон. Сподіваюсь, що чотири сотні депутатів, які голосували за цей закон, підтвердять свою добру волю.

Ця епідемія висвітила всі проблеми фармацевтичної галузі. На фармацевтичному ринку панує більша корупція, аніж була на газовому ринку. Під час епідемії ми побачили, як частина приватних аптек втричі піднімала ціни на необхідні медпрепарати.

Ми починаємо реформувати систему роботи всіх аптек країни, створюємо мережу державних аптек та систему контролю за ціною та якістю ліків.

Водночас, я хотіла б зазначити, що ця епідемія висвітила значно більшу і глобальнішу проблему, аніж власне сама хвороба. Це проблема загального стану охорони здоров’я в Україні.

Завтра Уряд затверджує спеціальний склад робочої групи з високопрофесійних представників системи охорони здоров‘я країни та в четвер починаємо роботу цієї команди над комплексним реформуванням системи охорони здоров‘я. Всі необхідні реформи будемо проводити невідкладно. Просто шкода, що вісімнадцять років наша незалежна країна втратила на корупцію, створення кланів та їх збагачення, а також на пусту політичну суєту.

Але ми доженемо бездарно втрачений за вісімнадцять років час, за реформуємо систему охорони здоров‘я, як і всі інші сфери нашого життя.

А що стосується можливих наступних хвиль пандемії, то я все зроблю, щоб ми були заздалегідь готові. Допоможіть мені в цьому захищаючи своє життя та здоров‘я своїх дітей необхідною профілактикою!

Ми з вами захистимо нашу рідну країну від всіх світових сюрпризів, в тому числі пандемій!

В цьому я НЕ МАЮ ЖОДНОГО СУМНІВУ!

Я з Вами!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.