Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рейтинг найбезглуздіших наукових експериментів і досліджень

Гумор 68016 переглядів

Опубліковано - 25.11.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Деякі дослідження залишають бажати кращого або є безглуздими, а інколи і небезпечними
Деякі дослідження залишають бажати кращого або є безглуздими, а інколи і небезпечними
Більшість проведених досліджень і експериментів залишають бажати кращого або є безглуздими, а інколи і небезпечними. Наприклад, - чи потрібно було проводити дослідження, аби дізнатися, що чоловіки та жінки - з однієї планети? Або пролежати в ліжку рік?

Наприклад, цього року Шнобелівськую премію в галузі охорони здоров’я цього року одержала українка Олена Боднар, яка нині проживає в США. Вона запатентувала ліфчик, чашки якого можуть служити у разі потреби респіраторами.

Проте, відкриття багатьох шнобелівських лауреатів не можна назвати цілковито провальними (наприклад, винахід бюстгальтера-респіратора вельми актуально під час епідемій ГРВІ або грипозних психозів); принаймні вони доводили свої дослідження до кінця. Сайт FEELS.RU склав рейтинг десяти найбільш безглуздих, небезпечних і незрозумілих наукових дослідів.

10 місце: Вчені з Університету Лоранда Етвеша в Будапешті вирішили з'ясувати, чи приймуть собаки у свій "колектив" робота-собаку AIBO. Результатом експерименту стала наукова публікація, суть якої зводилася до одного: собаки робота не приймають.

9 місце: Невролог Хосе Дельгадо з Єльського університету імплантував дистанційно керовані електроди в мозок бика, аби довести, що основи соціальної поведінки криються в електриці. На рингу "модифікований" бик кинувся на вченого, але після натиснення кнопки миттєво втратив до нього інтерес.

8 місце: Психолог Джеймс Вікарі в 1960-х проводив серйозний порівняльний аналіз психологічного стану народжуючої жінки і жінки, яка випікає торт.

7 місце: Проте в історію він увійшов завдяки експерименту з 25-м кадром: Вікарі стверджував, що показував 25-м кадром в кінотеатрах повідомлення "Пий кока-колу" і "Голодний? З'їж попкорн", і це привело до зростання продажів напоїв і попкорна в холі кінотеатру. Пізніше сам Вікарі зізнався, що цілком вигадав весь цей дослід.

6 місце: Експеримент професора зі студентами, який полягав у грі у в'язницю, закінчився серйозними психічними розладами у студентів і серйозними проблемами з законом у викладача.

5 місце: Експеримент з відключення всіх відчуттів за допомогою плавання у воді в повній темноті і тиші, закінчився галюцинаціями в експериментатора (Джеймс Лілі).

4 місце: Учасників досліджень нежиті примушували цілими днями ходити в мокрих шкарпетках і сидіти після гарячого душу в холодному приміщенні. Результат: нежить не має нічого спільного з низькими температурами і мокрими ногами.

3 місце: Піонер досліджень сну Натаніел Клейтман і його студент протягом місяця жили в режимі 28-годинного дня. Дев'ять годин у них ішло на сон, десять на роботу і дев'ять годин вільного часу. Вчений витримав. Студент - ні.

2 місце: Впродовж радянського експерименту з моделювання невагомості, який було почато в січні 1986 року, 11 людей провели в ліжку 370 днів. Платою за участь був автомобіль.

1 місце: У 1970 році на конференції, що проходила в Медичній школі Каліфорнійського університету, відбулася доповідь декого Майрона Фокса під назвою "Математична теорія ігор та її застосування до навчання лікарів-терапевтів". Доповідь користувалася великим успіхом. Особливістю ж виступу було те, що доповідач був актором, який нічого не розумів в темі доповіді, а сама доповідь містила велику кількість безглуздих і суперечливих тверджень.

Додамо, що перше місце з Майроном Фоксом міг би розділити ексцентричний російський музикант Сергій Курьохін, який у 1980-х роках виступав з "науковими" доповідями, в яких авторитетно викладав свої дослідження про поведінку брому і про те, що Ленін - гриб.

Чи потрібно було проводити дослідження, аби дізнатися, що чоловіки та жінки - з однієї планети?
Чи потрібно було проводити дослідження, аби дізнатися, що чоловіки та жінки - з однієї планети?
Найбезглуздіші дослідження в інтимній сфері

Провести дійсно гарне дослідження на тему сексу (навіть не беручи до уваги вельми скромне фінансування подібних програм) доволі складно. Через різницю в політичних ідеологіях, скорочення фінансування досліджень, несхвалення громадськістю, законодавчі проблеми, а також сприйняття сексу як забороненої теми, проводиться вкрай незначна кількість подібних досліджень, та й проведені залишають бажати кращого.

Кожного разу з виходом чергових досліджень на тему сексу, громадськість, як правило, задається двома питаннями: "Чи дійсно потрібно було це доводити?" і "Хто спонсує подібну ахінею?"

FOX News представляє рейтинг шести найбезглуздіших досліджень на тему сексу, проведених кілька років тому.

6 місце: Оральний секс змушує дівчат-підлітків почуватися використаними. Як повідомило видання San Francisco Chronicle, дослідження виявило, що оральні пестощі найчастіше змушують підлітків шкодувати про скоєне, вважати себе жертвами маніпуляції та переживати почуття вини. При цьому дівчата вдвічі більше хлопців переживають з приводу правильності своєї поведінки.

5 місце: Сексуальна дисфункція є гормональною проблемою. Італійські дослідники в Університеті Анкони й Агульї з'ясували, що гормони можуть погіршити якість сексу. Враховуючи, що гормони прямо або побічно регулюють всі сексуальні функції в організмі: від бажання та збудження до оргазму, чи є відкриттям те, що певний рівень гормонів у крові впливає на фізичні, медичні або психологічні проблеми, пов'язані з сексуальною дисфункцією? Навряд чи.

4 місце: Чоловіки та жінки - з однієї планети. Дослідження Флоридського університету підтвердило, що представників обох статей не варто порівнювати з Марсом і Венерою, коли справа доходить до близьких стосунків. Учені виявили, що чоловіки не так уже й схильні до полігамії, а жінки хотіли б займатися сексом частіше та більше, ніж можуть собі це дозволити.

3 місце: Сни "пов’язані з сексуальною діяльністю" - дослідження під таким заголовком розглядалося на щорічних зборах Associated Professional Sleep Societies. Дослідження проводилося, щоб визначити природу та зміст снів чоловіків і жінок. Як з'ясували дослідники з Університету Монреаля, лише 8% снів пов'язані з сексом. Провівши опитування, які еротичні сни найчастіше сняться представникам обох статей, вони одержали, що не дивно, більш ніж очевидні відповіді: заняття любов'ю, поцілунки, мастурбація і т.д.

2 місце: Психолог Джон Готтман 30 років витрачав гроші на серйозну роботу з вивченню стосунків у парі та з'ясував, що жінки найшвидше збуджуються від оральних пестощів. Проте практично кожна жінка може підтвердити це і без втручання фахівців.

1 місце: Техаський університет проводив опитування, чому люди займаються сексом. І одержав від респондентів (студентів коледжів), природно, найочевидніші відповіді: для того, щоб одержати фізичне задоволення; через привабливість партнера; або просто тому, що секс - це добре.

Мабуть, єдиним трагічним моментом є той факт, що Техаський університет витратив 5 років і гроші з власних фондів, щоб почути до смішного звичні причини для занять сексом.

За матеріалами NEWSru.com та ТСН

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Гумор»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.