Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рік совка

Інший погляд 28855 переглядів

Опубліковано - 3.01.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Відома російська правозахисниця Валерія Новодворська на мітингу протесту проти режиму Путіна у Москві
Відома російська правозахисниця Валерія Новодворська на мітингу протесту проти режиму Путіна у Москві
Щасливі американці у своїй країні обітованій мають милий звичай: десь у Пенсільванії в них цілий рік дрихне товстесенький бабак Філ. У лютому кілька делегатів у циліндрах будять нещасну тваринку і вимагають від неї прогнозу: чи скоро настане весна.

Незалежно від тіні череватого Філа весна у США настає регулярно. Зрештою, як і в Японії чи в Євросоюзі, і навіть в нормальних країнах Латинської Америки, які не злягаються з Уго Чавесом, у Канаді, в ПАР, на Тайвані весна також настає регулярно. Вічна зима панує там, де не ступала нога капіталізму, як і нога демократії. Адже відомо, що людство рівно стоїть тільки на цих двох ногах, З однією ногою людина шкутильгає, а коли немає обох, лишається одне: повзти назад до мавп, на дерево, зачепившись хвостом. Це якраз наш випадок. Весна не настає в наших холодних краях (зрештою, така сама картина вже 50 років на гарячій Кубі й у теплому Китаї) від 2000 року. І не обов’язково трясти бабака. Запитайтесь Совка – і він вам дасть відповідь.

Цей рік запам’ятається тим, що на офіційному рівні, зверху, з гори відбулася реабілітація радянської влади і сталінізму. Не могло ж місцеве воронезьке начальство, не спитавшись, дозволити комуністам прикрашати місто велетенськими сталінськими портретами до ювілею тирана? Ні, боягузливе регіональне начальство тримає ніс за вітром і рівняється на Москву, а позиція Москви відтепер вирізьблена на граніті станції метро «Курская», в жодному разі не в безплотному повітрі, яке унтер-президент Медведєв потрясав своїми лицемірними запевненнями в антисталінізмі, не забуваючи, проте, пригрозити тим інсургентам, котрі посміють дестабілізувати наш Льодовиковий період під демократичними гаслами.

Цього року термін «антисовєтчик» знову став кримінальним, а атака антирадянських шашликів на соціум захлинулась. Шабаш «нашистів» і безграмотних пенсіонерів, яких на автобусах привозили на зміну поблизу колишньої квартири Саші Подрабінека, завершується судовим мораліте. Якраз перед Новим роком у суді розглядається позов одного нікому невідомого ветерана, який вирішив заробити на політичній кон’юнктурі й вимагає від журналіста 500 тисяч рублів. Його, бачите, образила стаття Подрабінека, хоча там немає його прізвища, а корпорація ветеранів юридично не оформлена і не можна вимагати для себе грошей від імені перерахованих у статті таборових вертухаїв і смершевців.

Скоро штат Берії почне подавати позови на демократів за погане ставлення до НКВС ! Радянське минуле повернулось і душить сучасне і майбутнє, тому що не були поховані мерці, з добрим осиковим колом у серці. Пам’ятаєте, що сказав Григорій Явлінський? – «Нехай Леніна поховають наші діти». Ось тепер і вийшло так, що Ленін і Сталін у дві лопати ховають наших дітей.

Взагалі-то, це «Капрічос» Гойї. Мерзотні рила монстрів, породжених сном розуму. В одному кінці Москви монстри терзають Лебедєва з Ходорковським, а в другому – розпалюють вогнище для Юрія Самодурова та Андрія Єрофеєва. Чорний орден Стругацких. Злобні монахи, кати в сутанах і натовп крикунів у судовій залі. Замучений Сергій Магнітський, і Захід, що усвідомив нашу безнадійність і вирішив більше не читати мораль Путінові й Медведєву; греблі, що тонуть, поїзди, які сходять з рейок, і клуби, які горять; кілери-міліціонери; Аліса Фрейндліх, яка цілується з Путіном і приймає від нього букет в Ермітажі над свіжою могилою Магнітського – це навіть не тріллер і не фантазі, це Апокаліпсис в окремо взятій країні, ще ліпше «2012». Атака радянських клонів. Фільм жахів. Беріть Росію й везіть її на кінофестиваль, хоч у Канни, хоч до Венеції, хоч до Берліна. Можна і в Голлівуд. Всі «оскари», всі «золоті леви» будуть наші.

7 листопада комуністи вийшли на площу, як мінімум 5 тисяч осіб, а 10 грудня на Пушкінській, на правоохоронну акцію не вдалось вивести більше, як 60 демократів, незважаючи на заклики Лева Пономарьова і Бориса Нємцова, останніх могікан потопленої й замерзлої демократії. В Москві немає 5000 демократів? Немає й 2000? Чи вони не в силах відірватись від теплих диванів? Що ж, совок, який прокинувся, перетворюється в бульдозер і вишкрібає залишки перебудови з вулиць і площ цієї мертвої країни. Зима тривоги нашої попереду. Совок сповістив свій прогноз.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Інший погляд»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.