Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти супутникової навігації: це було вбивство

Є така думка 35405 переглядів

Опубліковано - 20.05.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Катастрофа Ту-154 під Смоленськом, у якій загинуло вище керівництво Польщі, було спланованим вбивством з використанням сучасних технологій електронної війни
Катастрофа Ту-154 під Смоленськом, у якій загинуло вище керівництво Польщі, було спланованим вбивством з використанням сучасних технологій електронної війни
Німецький та польський експерти із супутникової навігації стверджують, - катастрофа Ту-154 під Смоленськом, у якій загинуло вище керівництво Польщі, було спланованим вбивством з використанням сучасних технологій електронної війни.

Інформація про те, що Ту-154 йшов на посадку майже до кінця на автопілоті, на 100% підтверджує те, що екіпаж був введений в оману за допомогою так званого meaconing'а (створення електронних перешкод) - стверджують Марек Штрассенберг Клєцак (Marek Strassenburg Kleciak), спеціаліст з систем тривимірної навігації, і Ханс Додель (Hans Dodel), експерт з систем навігації та електронної війни, автор книги “Супутникова навігація”.

З рапорту російського МАК випливає, що президентський літак йшов на посадку на автопілоті. Его вимкнення відбулося лише за 5,4 сек до зіткнення з першою перешкодою.

Це дуже важлива інформація. Автопілот використовує дані GPS та інші показання приладів літака. Вимикається він миттєво, одним рухом руки.

Останній етап перед посадкою - це проліт через т.зв. waypoints (проміжні точки маршруту): 10 км перед злітно-посадковою смугою (ЗПС) / висота 500 м; 8 км/400 м; 6 км/300 м; 4 км/200 м і 2 км/100 м, - цей останній пункт - пункт прийняття рішення: якщо пілот не бачить тут ЗПС, він повинен припинити посадку і полетіти на інший аеродром. Між тим екіпаж (в таких важких погодних умовах) вимкнув автопілот тільки за 5 сек перед аварією.

Чому пілоти шли спокійно на посадку і лише на висоті кількох метрів зорієнтувалися, що літак знаходиться так низько? Пояснення тільки одне: інформація автопілота ґрунтувалася на помилкових супутникових даних.

Те, що прийом GPS в ТУ-154 був спотворений, - що й призвело до помилки в горизонтальній позиції літака, - очевидно. Найпростіший метод такої агресії - meaconing, що складається в записі супутникового сигналу і повторної його передачі (з невеликим зсувом у часі і з більшою потужністю) на тій же частоті з метою обману екіпажа. У випадку Ту-154, який ішов на посадку, вистачило б невеликого спотворення сигналу, щоб привести до трагедіі. Meaconing можна "виставити" з точністю до 0,3 м, а джерело сигналу може бути розташоване на кілька десятків кілометрів від літака. Подібним способом можна спотворити дані радіовисотоміра. Якщо додати до цього повідомлення неправильного значення тиску (росіяни до цих пір не проінформували, який тиск передали командирові Туполєва), екіпаж не мав жодних шансів.

Вказівки висоти через GPS не були правильними, але все ж достатніми, щоб привести в дію систему EGPWS (яка попереджує пілотів про відстані від землі). Вона вмикається, якщо літак знижується нижче 666 м. Пілоти справедливо проігнорували попередження EGPWS (тому що його завдання - попереджувати про наближення землі, і робить він це кожен раз під час приземлення) і летіли далі, чекаючи, що через деякий час побачать посадкову смугу. Проблема в тому, що EGWPS також спирається на виміри положення, отримані від приймача GPS, і висоту по радіовисотоміру: Ту-154 незабаром опинився на висоті 5 м над землею. Ще раз повторимо: якщо літак летів на увімкненому автопілоті, то пілоти вірили, що знаходяться значно вище і в іншій позиції.

Відзначимо, що майже у всіх країнах світу meaconing використовується для охорони спецоб'єктів (яким, власне, і був військовий аеродром “Смоленськ- Північний”, а попередній проліт російського військового Іл-76, екіпаж якого досконально знав всі особливості цього аеродрому, можливо був тестовим - для перевірки meaconing - прим. "Аратти").

Атаку на навігаційні прилади можна підтвердити за результатами аналізу чорних скриньок. На жаль, реєстратори польоту - це магнітні носії, і усунення слідів meaconing'а не є важким завданням, особливо для фахівців, які досконально знають Ту-154 та всі його конструктивні елементи ще з виробництва. Достатньо того, щоб ніхто цьому не перешкоджав...

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Є така думка»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.