Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Труднощі перекладу або Що зробити, щоб чоловік тебе зрозумів?

Психологія та стосунки 21169 переглядів

Опубліковано - 15.06.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Труднощі перекладу або Що зробити, щоб чоловік тебе зрозумів?
Напевно, кожній жінці траплялося рвати на собі волосся о другій годині ночі, битися головою об стінку та з криком «Ну чому він мене не розуміє?» вибігати на сходи.

Нічого дивного. Ще наші прабабусі лагідно зверталися до прадідусів зі словами «Колода бездушна!» і «Глуха тетеря!» І загалом, мали рацію – адже жінка у спілкуванні пройшла довгий шлях еволюції, а чоловік так і лишився сидіти біля печери на камені. А тому, щоб довго і щасливо жити поряд із коханим, вивчи моделі його поведінки.

Чоловік – не твоя подружка, а істота з паралельного світу. Тому відчуттями і емоціями краще ділитися з подружкою, а за вирішенням проблем звертайся до чоловіка. І зауваж: фрази на кшталт «я так більше не можу» або «мені все набридло» можуть на кілька годин увігнати його у реактивний ступор. А тому починай розмову, коли остаточно сформулюєш тему і свої побажання.

Жінка відшукає спотворений зміст навіть у найневиннішій фразі. В той час як чоловік нічого і ніколи не говорить із глибоким підтекстом. Коли він просить передати сіль, він не дорікає, що стейк недосолений, а на столі немає сільнички. Він просто просить передати сіль. Тому правило перше: якщо його слова ти можеш витлумачити у два способи, і перший доводить тебе до сказу, обирай другий. Так ти збережеш мир і душевний спокій.

Чоловіки на диво лаконічні. І абсолютно щиро вважають, що на будь-яке питання можна відповісти «та чи ні». Тому пам'ятай: коротка відповідь – це не зневага і не новий спосіб тебе позбутися. Це – чоловіча природа, оспівана у багатьох анекдотах. Наприклад, у такому:

У родині англійського лорда довгий час не було дітей, і нарешті Бог послав йому сина. Минають роки, а дитина не вимовила ані слова. І от нарешті у день повноліття, за святковим столом, молодий лорд раптом каже:
- Сем, чому сьогодні підгоріла вівсянка?
- Сину! Ти можеш говорити! Чому ж ти так довго мовчав?!
- До сьогодні все було гаразд...


Аби чоловік розумів тебе правильно, підвищуй інформативність повідомлень і обирай зручні для спілкування теми.

Коли чогось хочеш – скажи про це прямо. Натяки не допоможуть! Чоловік не розуміє скривджених поглядів, закопилених губок і «настроїв». Він мислить і відчуває абсолютно по-іншому, і навіть висушивши мізки не зможе здогадатися, що відбувається у твоїй гарній голівці. Він звик отримувати чіткі вказівки, давати чіткі обіцянки, а потім їх виконувати.

Безглуздо питати, про що він думає. У 50% випадків це буде секс, а в інших 50% випадків – робота, політика і футбол. Тому аби коханий не сіпався і не згорав від бажання тебе придушити, будь мудрою і замість вкотре спитати «про що ти думаєш?» просто промовч. Скажи відверто – скільки відсотків свого часу ти думаєш не про коханого, а про нову сукню, манікюр, засоби для схуднення, косметику? Та і про інших чоловіків також! Чоловіки, як і жінки, ненавидять контроль. Відпусти повіддя – і він стане набагато щасливіший.

Чоловік не розуміє, чому купивши синю сумочку ти маєш одразу купити сині туфлі та хусточку. Він не розуміє, як можна плакати і стогнати, якщо цілі дві шафи по вінця забито одягом! Він упевнений: твої зітхання – це удар нижче пояса, це брудний шантаж! І переконати його у зворотному практично неможливо. Тому висуши сльози, огорни чоловіка турботою, вихваляй його доброту – і для тебе він стане нащедрішим султаном!

Чоловікові однаково, що ти вдягнеш, коли ви збираєтеся в гості. Тому він щиро дивується, коли ти дві години поспіль крутишся перед дзеркалом, змінюючи вбрання, туфлі та макіяж. Для нього важлива не сукня, а емоційний комфорт, який він відчуває поруч із тобою. Щирісінька правда!

Якщо ти прокинулась у препоганому настрої, а на питання «Чи все гаразд?» відповіла ствердно, чоловік повірить, що це справді так. І поводитиметься відповідно, звинувативши горезвісний передменструальний синдром. Тому не гарячкуй, щоб потім завдати удару нижче пояса і звинуватити чоловіка у всіх смертних гріхах. Не мовчи, сподіваючись, що він зрештою сам усе зрозуміє. Не зрозуміє! Він дивитиметься телевізор, читатиме газету, гратиме за комп'ютером, доки тебе роздиратимуть нехороші думки. А тому – облиш рольові ігри і одразу кажи, що не так.

Більшість чоловіків забувають, що жінка кохає вушками, і що словами про віддане кохання і неземну пристрасть її потрібно дивувати хоча б раз на добу. На думку чоловіків, кохання потрібно демонструвати не словом, а ділом – заробляючи гроші для коханої та витримуючи її нескінченні капризи. Тому не питай у чоловіка, чи він тебе кохає. Якби він тебе не кохав, він жив би з сусідкою Варею, співробітницею Ніною чи подругою дитинства Віолою.

Старайтеся розуміти чоловіків, кохати і берегти. Звісно, вони – дивні істоти, проте мають купу достоїнств. І якщо їх вдається знайти, вони роблять жінок неймовірно щасливими!

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.