Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Корпоративний Солідаризм: починаємо з простого

Антикриза 53997 переглядів

Опубліковано - 17.06.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Корпоративний Солідаризм: починаємо з простого
Взаємовигідна співпраця міста і села стане запорукою становлення сільського господаря, здорового харчування, унеможливить дерибан землі, створить якісно новий рівень державотворення.

Солідаризм існував у всі часи. Ось маленький приклад його застосування у нас сьогодні: подорожуючи автотранспортом, неодноразово доводиться бачити, як під час руху водії зустрічних авто подають різні світлові та звукові сигнали. Це означає: Ahtung – попереду ДАІ! Це дисциплінує водія і зменшує шанс перекладання зі свого гаманця у гаманець ДАЇльника.

Солідаризм у водіїв – це норма. Завдання ж сьогоднішньої української еліти (не бидлоеліти) – впровадження механізму солідаризму у суспільне життя країни. Це те, що започаткує вихід із глухого кута.

З чого розпочати? Творити сильну і самодостатню державу може тільки її самодостатній і здоровий народ. А здоров’я кожного (на 80%) складається із того, що він споживає. Постає питання: «А де ж придбати екологічно чистий продукт за прийнятну ціну?» Відповідь однозначна: у селі. У тому пограбованому провладними професіоналами-мародерами селі, де пустують забур’янені поля, де зневірений і знедолений господар змушений шукати заробіток за межами села. Відсутність інвестицій, дотацій, програм розвитку села дає свої плоди – село знелюднюється, вимирає.

Сьогодні ми маємо ідеального, свого внутрішнього інвестора. Де знаходиться цей інвестор? – запитаєте ви. Всюди: в містах, містечках і навіть у селах. Це – бюджетники (вчителі, лікарі, службовці), представники малого і середнього бізнесу, трудові колективи, мешканці багатоповерхівок тощо.

За даним проектом це виглядає дуже спокійно і просто: за родом занять або за місцем проживання, створюється корпоратив (невелика група – 5-10 сімей). Лідер групи відвідує обране село, де домовляється з місцевим господарем (господарями) про співпрацю, узгоджують план дій і фінансову сторону.

Для прикладу: така група закуповує для відгодівлі декілька поросят, бичків, птицю, виділяє кошти на корми і оплату праці. Все відбувається на взаємній довірі, яку без проблем можна перевірити с/г нормативними документами, тарифами. При нескладних підрахунках, споживач отримує екологічно чистий продукт за ціною нижче ринкової. За такою ж схемою можна кооптувати городину, садовину (про сад – детальніше у проекті програми «Зелена Євангелія»), а також молоко і молокопродукти. Замовлення і доставку продукту кожна група узгоджує індивідуально. Крім продуктів, додатково можна постачати джерельну воду для пиття і приготування їжі, а з міста забирати харчові відходи, що не тільки додатково здешевить собівартість відгодівлі, але й знизить антисанітарію міських сміттєзвалищ.

Саме така проста і взаємовигідна співпраця міста і села стане запорукою становлення сільського господаря, унеможливить дерибан землі, створить самодостатність чистого продукту для здорового харчування українців, з’явиться новий, якісний рівень державотворення.

На відміну від усяких недорозвинених соціалізмів, злодійсько-кризових капіталізмів, деградаційних демократій та іншого суспільно-політичного мотлоху, Корпоративний Солідаризм творить ідеальні умови для гармонійного розвитку суспільства. Тут не потрібно ніяких посередників, направляючих, співчуваючих, цілого кагалу держдармоїдів. Корпоратив – це сім’я, тобто те, що я роблю для брата, кума, свата – не оподатковується (свій до свого по своє).

Корпоративний Cолідаризм – це тест, лакмусовий папірець для вияву української національної еліти. Саме ця еліта, причетна до практичного творення первинних ланок системи солідаризму, згодом очолить державне управління і усуне тих, у яких окрім художньо-політичного свисту – більше ніяких талантів.

Михайло Хавлюк,
м. Отинія Коломийського р-ну
т. м. +380 98 4949563

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Антикриза»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.