Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Родимки

Дозвілля 50064 перегляди

Опубліковано - 8.07.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Ані Лорак
Ані Лорак
У XV столітті родимки і родимі плями вважалися диявольськими відмітинами. Жінкам, в яких вони були, загрожувало спалювання. А в XVIII столітті поширилося повір’я, ніби обличчя Венери було прикрашене родимкою. Жінкам, яких богиня любові не обдаровувала своїм знаком, доводилося ставити собі штучні “мушки”. А сучасні вчені встановили цікаву ознаку родимок...

Сьогодні на родимки звертають менше уваги, хоча вважається, що по родимках можна передбачити долю або характер. Чим більша родимка, тим більше процвітання або нещастя чекає на людину.

Якщо родимка кругла, вона означає добро; довгаста - помірну долю успіху; трикутна або з "рваними" краями - суміш і хорошого, і поганого.

Чим більш насичений колір родимки, тим сильніше будуть виражені риси вдачі, на які родимки вказують, тим більшу роль зіграють в долі ті щасливі або рокові події, які провіщають знаки богині любові.

ЛОБ

Коли родимка знаходиться посередині лоба, це вказує на активний і працелюбний характер людини, на успіх його в справах і щасливий шлюб. Якщо родимка справа або на скроні, то людина працелюбна, схильна до любові і залицяння, дуже удачлива в житті в цілому, і щаслива у шлюбі. Родимка з лівого боку вказує на те ж саме, але її володареві буде потрібно значно більше зусиль, щоб досягти такого ж успіху.

БРОВИ

Родимка над (або на) правою бровою - ознака веселого, активного характеру, хоробрості і завзятості. Таку людину чекають багатство і успіх в любові, справах. У шлюбівона житиме щасливо і матиме багато дітей. Людина з родимкою на лівій брові зовсім інша: вона є ледачою і дратівливою, малодушною, любителем випити, жінки (чоловіки) цікавлять її дуже мало. Ця людина випробує в житті безліч розчарувань, і у неї не буде дітей.

ОЧІ

Родимка біля кута будь-якого ока вказує на чесний, розсудливий і твердий характер, схильність до любовних насолод. Інколи вона передбачає насильницьку смерть в кінці життєвої дороги, яка складатиметься із злетів і падінь, радощів і розчарувань.

НІС

Родимки на будь-якій частині носа, як правило, вказують на запальний і пристрасний характер, на схильність до амурних пригод. У дружбі людина буде вірна, відкрита і щира. В той же час, на жаль, це людина дратівлива, часто піддається спокусам «зеленого змія». Проте, його ж чекає успіх в житті, вдалий, навіть щасливий шлюб.

ЩОКИ

Родимка на щоці - будь вона правою або лівою - свідчить про працьовитість і доброзичливість. Той, хто «носить» її на цьому місці, схильний до атлетичних видів спорту, проте не дуже сміливий. Він не буде ні багатим, ні дуже бідним, але виявиться забезпеченішим, ніж його батьки.

ВУХА

Родимка на будь-якому вусі - передвісник багатства. Якщо вона розташована на мочці, тримайтеся подалі від води - загрожує небезпека потонути в річці, озері або в морі.

ГУБИ

Родимка на губах - ознака крихкості. Потрібно дотримуватися дієти впродовж всього життя, з великою увагою відноситися до свого здоров'я.

ПІДБОРІДДЯ

Родимка на цій частині лиця говорить про спокійну і доброзичливу вдачу людини. Вона дуже приємна і природня у всіх своїх проявах. Працелюбна, любить подорожувати. Дуже успішна в справах. І є хорошим партнером не лише в них, але й в інших життєвих сферах.

ШИЯ

Якщо родимка спереду - хороший знак; якщо розташована ззаду - провіщає нещастя. Коли ж вона «приліплена» збоку, знайте: з роками така людина ставатиме усе більш прискіпливою і нещирою.

ПЛЕЧІ

На лівому плечі: людина безглузда, схильна суперечити усьому. Життя її буде нудним, монотонним. Зате дітей буде багато. Успіх же в останніх справах виявиться вельми скромним. На правому плечі: людина розсудлива і обережна, наділена великою мудрістю, тактом і дипломатичним чуттям. Вона працелюбна і не надто влюбчива. Може бути дуже хорошим партнером у всіх життєвих сферах.

ПАХВИ

Приховані в цих місцях родимки говорять: бути людині привабливою, багатою і щедрою.

РУКИ

Родимка на руці - неважливо, правій чи лівій - знак великої сили духу, рішучості і вірності, щедрості і процвітання. У чоловіка незрідка говорить про те, що його чекає успішна кар'єра військового.

ЛІКТІ

Розташування родимки на будь-якому з ліктів вказує на неспокійний і нерівний характер, а також на пристрасть до подорожей. В той же час говорить, що людина буде незадоволена своїм родинним життям, байдужа до грошей і власності. Зате вона - хороший і вірний друг.

ЗАП'ЯСТЯ

Щира, наділена багатою уявою людина (можливо, винахідник).

КИСТІ РУК

Родимка, розташована на будь-якій з кистей рук, вказує на багатство, працьовитість і енергійність.

ПАЛЬЦІ

Поганий знак. Говорить про схильність до крадіжки і про те, що її володар ніколи не буде багатим.

СПИНА

Нижче за лопатки: важке життя з багатьма розчаруваннями. Вище за лопатки: труднощів виявиться теж багато, але людина зможе впоратися з ними.

СІДНИЦІ

Безпорадність і бідність. Схильність до ліні.

ГРУДНА КЛІТИНА

Родимка в цьому місці говорить про безглуздий і нещасливий характер. Така людина украй часто закохується і некерована.

ГРУДИ

Родимка на правих грудях: пристрасть до алкоголю і протилежної статі. Така людина випробує раптові повороти долі. Їй слід остерігатися зради з боку друзів.

Родимка на лівих грудях: працелюбна і розсудлива вдача. Хороший коханець (коханка). Життя такої людини буде вдалим; дітей буде багато.

СОСОК

Якщо це жінка, то у неї народиться дитя, яке стане знаменитим. Якщо чоловік, то кохатиме жінок і витрачатиме на них надто багато часу.

БОКИ

Родимка на будь-якому боці біля ребер вказує на малодушний характер. Ця людина схильна до надмірності у всьому. Життя її буде легким, але не розкішним.

ПОПЕРЕК

Родимка з будь-якого боку її говорить про працелюбний, влюбчивий характер, відданість сім'ї і друзям. Таку людину чекає помірний успіх в житті. Все, що він отримає, буде заслуженим.

ПУПОК

У жінки - вказівка на хороший шлюб і велику кількість дітей. У чоловіка - знак успіху у всіх починах, багатство.

ЖИВІТ

Розташування родимки в підложковій ямці говорить про людину фатову, яка має мало здорового глузду. Вона також вказує на багатство. Якщо знаходиться внизу живота, це свідоцтво того, що дитя ваше буде схильне обіцяти більше, ніж виконувати, але проте стане вельми шанованою людиною.

СТАТЕВІ ОРГАНИ

Родимка у чоловіка: благородна, чесна, відкрита вдача. Любов цінує вище за часті інтрижки. Буде дуже щасливий у шлюбі. Нужда ніколи не оселиться в його будинку. Родимка у жінки вказує, що вона буде матір'ю великої людини - генія.

ПАХ

Родимка з правого боку: багатство і почесті, але і хвороби. З лівого боку: хвороби і нужда.

СТЕГНА

На правому стегні - людина з приємною вдачею, закохана і дуже смілива. На лівому - людина буде хорошою і доброзичливою, напружено працюватиме і не випробовуватиме великого інтересу до любовних задоволень.

КОЛІНА

Розташування родимки на лівому коліні говорить про запальний і пристрасний характер, марнотратство, нелюбов до напруженої роботи, нечесності. На правому - вказує на добродушну вдачу, чесний характер, великий успіх в любові і безліч хороших друзів.

НОГИ

Родимка на будь-якій нозі - мітка безтурботної людини, схильної до навіженства. Вона зіткнеться з багатьма труднощами в життя, які, як правило, буде створювати собі сама. Але в цілому успіхів буде більше, ніж невдач.

КІСТОЧКИ

У чоловіка родимка в цьому місці вказує на жіночність і легкодухість. У жінок, навпаки, - на сміливість.

СТУПНІ

Родимка на будь-якій з них говорить про меланхолійну вдачу. Її володар - пасивна людина, не схильна навіть слідувати прагненням свого серця.
Родимка на ступнях часто передбачає хворобу і несподіване нещастя.

П'ЯТИ

На цьому місці Бог ставить мітку енергійній, але недоброзичливій людині.

ПІД'ЙОМ

На жаль, така людина виявляється сварливою і недружньою.

ПАЛЬЦІ НІГ

Шлюб з багатою людиною, але дуже мало щастя в житті.

В заключенні варто відзначити, що форма і насиченість родимок мають важливе значення. А крім того, пам'ятайте: з роками можуть з'являтися нові «мітки», значить, змінюватимуться характер і доля.
А що кажуть вчені? Родимки - ознака молодості організму!

Британські вчені з Лондонського Кінгз-коледжу (King's College) дійшли висновку, що за кількістю родимок можна визначити, наскільки швидко відбуваються процеси старіння в організмі людини: їхнє дослідження, опубліковане в онкологічному журналі Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention, цитує Бі-Бі-Сі.

У дослідженні взяли участь 1800 близнюків жіночої статі, які відрізнялися один від одного лише наявністю родимок. Результати тестів показали, що чим більше у людини родимок, тим більша ймовірність того, що її ДНК володіє особливими механізмами захисту організму від старіння.

Ці механізми пов'язані з довжиною теломер - кінцевих ділянок хромосом, іноді багатими гетерохроматином, що відіграє роль у збереженні цілісності хромосоми. Теломери з часом стають коротшими, і цей процес і призводить до того, що в людини погіршується стан основних життєвих органів - серцевого м'яза, м'язів, кісток і кровоносних судин. Іншими словами, коли теломери стають надто короткими, клітина перестає ділитися й гине.

Люди, які мали на тілі понад 100 родимок мали і більш довгі теломери, ніж ті, у кого на тілі було менше 25 родимок. Біологічна різниця між цими двома групами людей становить приблизно 6-7 років. Це почасти пояснює той факт, чому відома своєю родинкою фотомодель Сінді Кроуфорд і в 44 роки виглядає так, що їй заздрять жінки всього світу.

Доказом цієї теорії служить і той факт, що родимки, як правило, з'являються в дитинстві, коли теломери досить довгі. І починають зникати в середньому віці, коли теломери зменшуються в розмірах - ніби сигналізуючи людині про те, що його організм вже не такий молодий, як раніше. Число родимок сильно розрізняється. У середньому на тілі людини можна нарахувати до 30 родимок, але у деяких людей їх кількість досягає 400. Чому це відбувається, і чому родимки розташовуються на найрізноманітніших місцях людського тіла - науці поки невідомо.

Дані дослідження прямо суперечать усталеній раніше думці, що велика кількість родимок на тілі людини підвищує ризик розвитку меланом (злоякісних утворень на шкірі) і призводить до важкої форми раку шкіри і ранньої смерті. Навпаки: за словами провідного автора дослідження, дерматолога Вероніки Батай (Dr Veronique Bataille), «Результати дослідження дивовижні. Вони вперше показують що люди, які мають велике число родимок, хоча вони і піддаються серйозному ризику розвитку раку, але з іншого боку, і прожити можуть довше». Також це змушує переглянути погляд на розвиток деяких вікових хвороб, таких як старіння серцевого м'яза або остеопорозу, - підкреслюють дослідники.

У той же час британські онкологи вважають, що результати ще вимагають подальших підтверджень. І настійно рекомендують володарям великої кількості родимок берегтися від сонця: меланоми ніхто не відміняв.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.