Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Святковий день”

Громадянська позиція 37875 переглядів

Опубліковано - 24.08.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Напередодні Дня Незалежності, групою автономних націоналістів у Львові було розповсюджено близько близько 3-4 тис афіш, та 6-7 тис. листівок, в яких було висвітлено своє, негативне ставлення до влади та її реформ
Напередодні Дня Незалежності, групою автономних націоналістів у Львові було розповсюджено близько близько 3-4 тис афіш, та 6-7 тис. листівок, в яких було висвітлено своє, негативне ставлення до влади та її реформ
Мабуть є певний символізм у тому, що 20-та річниця Незалежності повністю проігнорована на державному рівні. Бо немає ніякої «незалежності». Не було й нема. Є акт про її проголошення, є святкова дата, є державний прапор, герб, навіть синенька брошура наповнена брехнею є. А Незалежності немає.

Незалежність від кого? Чи від чого? Від більшовицької окупації? Та ні, екс-чиновники КПРС та завзяті комсомольці все одно при владі. Може в політичному плані?

Дивлячись на блазування нинішньої та колишньої влад перед імперськими державами, світовими банками та світовою спільнотою, зовсім так не скажеш. Ага, точно – в економічному. Вільний ринок, вільна економіка. Можна було б і таке промовити, аби не тотальний контроль крупного олігархічного капіталу, транснаціональних корпорацій на цьому «вільному» ринку, а також безперервного шліфування законодавства під них.

А ще можна додати розпродане аж ніяк не за законами чесної конкуренції все, що можна продати, та зруйноване все, що не продається.
В центральній частині Львова було замінено афіші з рекламою на 15 сіті-лайтах.
В центральній частині Львова було замінено афіші з рекламою на 15 сіті-лайтах.
Може територіально незалежні? Суверенітет наприклад, таке інше. Ну якщо закривати очі на подарунки сусідам у вигляді військових баз та чорноморських шельфів, а також майбутній великий розпродаж сільськогосподарських угідь шейхам з Близького Сходу та ТНК, що спеціалізуються на вирощуванні культур для біопалива, то так…

Чи що, може ще й демократичні права та свободи згадаємо? Тоді так, вільні. Поки мовчимо. Вільні, поки покірно терпимо «переваги» такого існування. Не життя – існування. Вільні у виборі свого рабовласника. Вільні у виборі своєї смерті навіть – хочеш, від неякісного харчування здохни, а хочеш – від нестачі лік або нездатності оплатити лікування. Все одне, ні на те, ні на інше грошей не вистачить. Зате вільні. А ще маємо свободу вибору «народних» представників владної кліки. Влади не маємо, але хоч вибір величезний. Свобода вибору збочень, методів деградації та розпущеності. Розширення свідомості. Просто рай! Ліберальний. Рай.
Правоохоронні органи виконують лише роль охорони наших господарів від тупої біомаси, виконує функції контролю над організованою злочинністю в інтересах надприбутків олігархії та своєчасно, оперативно і показово залякує незгодних. Такі собі опричники при Іванові Грозному. Подвійні стандарти в законах, корупція, свавілля, катування, жадібність та лицемірство – ось ті головні риси, що характеризують правоохоронців.

Судова влада «приймає рішення» тільки ті, котрі будуть вигідними грошовитим покровителям, відкидаючи будь-яку законність та банальну логіку.

Зруйнована економіка, руїни заводів, тотальне безробіття – ось вона, Незалежність.

Пропаганда алкоголю, тютюну, наркоманії та збочень – обирайте ж, не соромтесь!

Самофінансування системи освіти та медицини, деградація та зубожіння – ось ваша Незалежність!

Рабські пенсійний, податковий та житловий кодекси – ось ваша свобода та ваш вибір!
Повне безправ’я у відносинах з самовпевненими чиновниками, нахабними ментами та безкарними етнічними злочинцями – їжте вволю вашу демократію!

Смерть! Смерть від хвороб, стану екології, смерть на виробництві, в тюремних застінках, під колесами мажорів – така ціна вашого ліберального раю!

Немає Незалежності… не треба й святкувати. І влада тільки розвіяла цього року останні ілюзії, довівши, що святкувати зовсім нема що. А треба лиш протверезіти і погледіти у різні боки. Включити мозок і працювати. Змінювати! Змінювати себе, оточуючих. Змінювати суспільство та свій життєвий простір. Не боятися! Вимагати, добиватися! Не мріяти, але звершувати! Не обіцяти, але виконувати!
Витратьте цей день відпочинку на зміну бодай чогось, що вас оточує! Зробіть крок до справжньої свободи. Без бідності та знущань, без свавілля та нахабства. Крок до того часу, коли можна буде впевнено сказати – у нас є майбутнє. Коли український народ отримає врешті справжні права голосу та вибору.

І той час настане! Сучасні рабовласники від ейфорії діють все бездумніше та хаотичніше. Крадуть та знущаються все цинічніше. І накопичують-накопичують-накопичують… не розуміючи, що з часом все викрадене так само легко повертається у руки народу.

Зроби цей крок! Відкинь страхи та лінь! Пробуди в собі гордість та впевненість!

Ми – нація! Ми – можемо!

Майбутнє належить нам!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.