Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Алгоритм Купідона: Чи знають сайти знайомств формулу кохання?

Психологія та стосунки 26671 перегляд

Опубліковано - 17.02.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Сайти знайомств стверджують, що здатні підібрати ідеальну пару
Сайти знайомств стверджують, що здатні підібрати ідеальну пару
«На сьогоднішній день немає переконливих свідчень того, що хоч якийсь онлайн-алгоритм з підбору пари насправді працює».

Так твердить професор соціальної психології Північно-західного університету в Чикаго Елі Фінкель, і його слова схожі на правду.

Оскільки День Валентина часто характеризується надмірним виявленням почуттів закоханими парами, як на публіці, так і в соціальних мережах на кшталт Facebook, це спонукає одиноких людей спробувати знайти свою другу половинку на сайтах знайомств.

Такі вебсайти, як Match.com, стверджують, що їхні алгоритми можуть допомогти підібрати партнера, який ідеально підходить даній людині.

Однак, пан Фінкель висловлює сумніви з цього приводу: "Якщо сайти знайомств претендують на наукову обґрунтованість свого алгоритму, вони мають додержуватись стандартів науки, а вони цього зазвичай не роблять. Фактично, наші дослідження підтверджують, що їхні алгоритми навряд чи можуть працювати в принципі".

Попри таку оцінку, сайти знайомств можуть навести багато прикладів успішних історій – безліч пар, що познайомились в Інтернеті, щасливо живуть разом.

Згідно з дослідженням YouGov, опублікованим у грудні минулого року, третина пар, які одружились після онлайн-знайомства, познайомились на сайті Match.com.

За словами директора-розпорядника сайту у Великій Британії Карла Грегорі, ґрунтуючись на поведінці користувачів на сайті, алгоритми дають їм корисні рекомендацію щодо вибору партнерів: "Вивчаючи поведінку людей на сайті, ми маємо змогу надати їм ширший вибір потенційних партнерів".

Різні очі

Але навіть, якщо ви вирішите дозволити алгоритму керувати вашим серцем, варто пильніше придивитись до ще однієї особливості сайтів знайомств.

Згідно з даними дослідження, проведеного компанією Answerlab з використанням технології відстеження руху очей шведської компанії Tobii, чоловіки і жінки цікавляться зовсім різною інформацією в онлайн-профілях користувачів.

В ході дослідження, в якому брало участь 39 людей (21 чоловік і 18 жінок), з’ясувалось, що чоловіки на 65% довше дивляться на фотографії, в той час як жінки на 50% довше читають текстову інформацію профілю.

За словами менеджера Tobii в Північній Америці Барбари Барклей, дані засвідчили, що профілі на вебсайтах не оптимізовані належним чином у відповідності до цих двох різних стилів перегляду.

"Сайти знайомств могли б працювати набагато краще, якби вони змінили свою систему навігації згідно з потребами користувачів", - каже вона.

Виконавчий директор Answerlab погоджується з такою оцінкою: "Пошук пари – дуже особиста річ; сайти знайомств могли б бути набагато успішнішими, якби перебування на сайті для користувачів було більш персоналізованим".

Альтернатива "полюванню" в барах

Сара Біні, засновниця сайту mysinglefriend.com, твердить, що знає про потенційну користь оптимізації сайту знайомств згідно з різними потребами жінок і чоловіків, однак поки що дизайн сайту не зазнав відповідних змін.

"Наше дослідження довело, що якщо нам вдасться зробити сайт більш відповідним, або ж навіть змінити кольорову гаму, це допоможе нашим відвідувачам покращити свій досвід користування сайтом… Очевидно, що деякі критерії є важливішими для чоловіків, ніж для жінок, і навпаки", - каже вона.

Той факт, що сайти знайомств не можуть гарантувати своїм відвідувачам те, що вони знайдуть кохання свого життя, не відвертає їх від користування такими сайтами. Багато людей вважають, що шанси знайти другу половинку в Інтернеті набагато вищі, ніж у барах чи в клубах.

"В Інтернеті більше можливостей: більше часу, більше зручностей, більше вибору, і, так, потенційно більше соціальної взаємодії", - каже Сара Біні.

"Існує багато причин того, що популярність онлайн-знайомств росте такими надзвичайними темпами, і найголовніша з них – те, що вони на разі перестали бути прерогативою виключно "сумних, самотніх людей"", - додає вона.

Професор психології з Рочестерського університету Гаррі Рейс твердить, що онлайн-простір насправді є дуже природним місцем для знайомства, незалежно від алгоритмів і вигляду профілів.

"Інтернет є дуже перспективним з точки зору допомоги дорослим людям у формуванні здорових і комфортних романтичних стосунків, а такі стосунки є одним з найкращих провісників емоційного і фізичного здоров’я", - каже професор.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.