Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ісус Христос - невідомі роки

Духовність 54901 перегляд

Опубліковано - 19.03.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Ісус Христос - невідомі роки
Місією Ісуса Христа була мета встановити на Землі порядок, заснований на любові і терпимості, у якій «немає ні грека, ні єврея, ні обрізаних, ні необрізаних, ні варварів, ні рабів, ні вільних».

Навчання Ісуса Христа дало надію плебеям великої Римської Імперії, що простягалася від Середнього Сходу аж до Англії. Мільйони рабів і плебеїв відгукнулися на заклик.

Але коли імператор Костянтин зробив християнство державним культом для того, щоб задовольнити римський народ, навчання милосердя і миру, яке приніс Ісус Хрис, було загублено назавжди.

Основоположниками церкви усі основні положення по навчанні Ісуса Христа були викинуті і переписане священиками християнство. Незграбно вставлені глави про сліпу віру, про пекло для тих, хто не служить попам і не платить церковникам податі.

Вогні інквізиції і кров, пролита в релігійних війнах, показали, як мало залишилося від навчання Ісуса Хрисита, заснованого на братній любові і терпимості. Євреї, частину релігії яких запозичили західні нації, піддавалися найбільш жорстокому переслідуванню королів, огидним актам історичної невдячності.

Чи був Ісус у молодості в Індії?

Теологи заперечують таку можливість. Тим часом, католицькі місіонери, подібні Франциско де Азеведо і Іполіту Дезидері, посилали з Тибету, відповідно в 1631 і в 1915 році, письмові повідомлення із цього приводу, які таємно зберігаються у бібліотеці Ватикану.

У місті Шрінагар у Кашмірі, відвідують могилу Ісуса, що була відкрита в цій нехристиянській частині світу. Біля цієї гробниці Ісси (переклад імені Ісуса) відбуваються чудесні зцілення, і ніжні аромати наповнюють повітря в підніжях пам’ятника, що містить у собі могилу. Місцеві священики говорять, що у свої останні роки Ісус проповідував на околицях Шрінагара і помер тут у віці 86 років. Можливо це бала якась інша людина на імя Ісус?

В 1887 році Микола Нотович, російський журналіст, відправився в Тибетську провінцію Індії – Ладаку і зупинився в ламаїстському монастирі Мульбека. Настоятель монастиря, показав йому цікаву книгу, дуже древню, котру він уважав історією молодості Ісуса, у тексті названому Ісса. Журналіст дуже зацікавився старою тибетською книгою і за допомогою перекладача з монастиря Хіми перевів її на французьку мову. Після повернення до Європи, Нотович опублікував роботу в Парижі, а потім у Лондоні за назвою «Невідоме життя Ісуса Христа».

Упевненість у тому, що Ісус Христос подорожував по Індії, розділяється досить відомим англійським резидентом у Кашмірі в 1911 році, сером Франсисом Іунгусбандом, що написав наступні рядки у своїй книзі «Кашмір»:

«Близько 1900 років тому в Кашмірі була людина на імя Іюс Асаф, яка проповідувала у формі притч і використовувала багато притч, якими користувався Ісус Христос, наприклад, притчу про сіяча. Його могила перебуває в Шрінагарі, тому що Іюс Асаф і Ісус Христос – це одна і та сама особа».

У роботі Миколи Реріха повідомляється цікава деталь щодо занять Ісуса в молодості: «Ми чули також іншу легенду, що оповідає про те, як Ісус Христос у молодості прибув в Індію з караваном торговців і як він продовжував навчення найвищої мудрості в Гімалаях. Нам були дані різні версії цієї легенди, що широко поширена в Лапаке, Монголії, але все сходяться в одному пункті: під час своєї відсутності Ісус Христос був в Індії в Азії».

Церковна хронологія життя Ісуса Христа помилкова, тому що державна релігія Костянтина створювалася на замовлення в страшному поспіху. Багато чого придумувалося на ходу, багато чого підганялося в євангеліях під державне завдання. Наприклад, у канонізованих євангеліях біографія – наполовину взята з життя двох святих учителів.Один пророк народився за сто двадцять років до нашої ери, інший – за 7 років до нашої ери. Наймані письменники імператора брали підходящі їм історії з життя цих святих, підганяли їх під державне замовлення і придумували потрібну біографію, а основні ідеї двох пророків. Канонізовані біблійні історії про життя Ісуса Христа були написані два століття після смерті другого святого, якого батьки кликали Іешуа. Однак у сучасному світі існує більше 50 тисяч неканонізованих офіційною церквою євангелій, які суперечать чотирьом євангеліям церкви.

Обсяг і мета моєї статті не дозволяє викласти всю біографію Ісуса з Назарету. Тому в міру своїх сил я постараюся коротенько викласти вам, дорогі читачі, те, що мені відомо про самі «секретні» роки життя Іешуа – з 13 до 29 років.

Дитячі роки Ісуса Христа

Народився Ісус христос у Вифлиємі. Це трапилося влітку за 7 років до початку нашої ери. Так само тихо з’явилися на порозі будинку Йосипа і Марії три Великих Мудреці. Вічні і безсмертні не просто піднесли дарунки дитині, але вони пояснили батькам, що їхній син – могутній Аватар, одне із втілень Бога. Три мудреці склали докладний гороскоп Іешуа, а потім розтлумачили Йосипу і Марії, де і як варто виховувати дитину. Потім вони залишили в будинку ладан, смірну, гроші і золото на навчання Ісуса і зникли. Через півроку один з мудреців з’явився в сні Йосипу і повідав, що цар Ірод загрожує життю Ісуса.

Батьки Ісуса були людьми благочестивими, набожними і праведними. Після повернення з Єгипту Йосип вирішив не селитися більше в небезпечної Іудеї, а повернувся в заштатне містечко Назарет, де він уперше зустрівся з Марією. Тому дитинство Ісуса протікало в скромному гірському містечку, більше схожому на селище. Щороку дитину відвідували три мудреці, перевіряли правильність виховання, усували недорозуміння батьків у власному прикладі святого життя, і залишали їм гроші і золото для наймання вчителів і заможного існування.

Марія і Йосип називали сина Іешуа і ростили його як веліли три Мудриці. Вони прищепили дитині самодисципліну і побожність, благочестя і чистоту помислів, різні чесноти і любов до людей, прагнення до Бога. Незвичайний хлопчик з дитинства відрізнявся ясним розумом, сміливими судженнями і недитячою мудрістю. До 12 років маленький Іешуа навчався в храмі Єрусалима в глави Синедріону Гіллела, де вразив всіх священиків, учителів і законників своїми пізнаннями і божественними одкровеннями. Не дивлячись на ранги, Ісус сміло вступав у суперечки, напористо спростовуючи їхню віру в лубочних богів, віру в устояні релігійні принципи. Зрозуміло, такі промови Ісуса не могли викликати схвалення у священнослужителів храму.

Відомо, що батько Ісуса був митецьким теслею, але мало хто знає, що сам Іешуа в досконалості освоїв це древнє ремесло. У благословенні роки отроцтва Ісус добровільно допомагав у роботі батькові, і побудував кілька будинків для заможних назаретян. Про будь-яке ремесло, про будь-яку справу, що виконувалося творчо і як вище жертвопринесення Богові, Ісус озивався дуже високо.

У Назареті в Ісуса було чотири рідних брати, одна сестра і безліч двоюрідних братів. Брати жили землею і торгівлею, вони заздрили ранній славі Іешуа, однак недолюблювали «вискочку» і були відверто раді, коли Ісус, скориставшись із щасливої можливості, із благословення батьків, відправився з торговельним караваном у далеку Індію. Мати Марія тайком від родичів продала частину свого майна, щоб зібрати ще грошей на дорогу синові. А сам Ісус зумів уникнути традиційних в ті часи ранніх заручин в 13 років і обтяжного одруження. Від трьох Магів і батьків юнак наслухався про загадкову країну мудреців і йогів, і мріяв зустрітися з божественними сидхами і Махараші, які вічно перебувають у Бога. Іешуа мріяв зустрітися із самовідданими йогами і аскетами Індії, які пізнали Істину.

Свій допитливий благочестивий характер Ісус виразив словами: «Всі шляхи життя хотіло б я пройти; у кожному навчальному класі хотів би я сидіти; тих висот, яких досягла всяка людина, хотів би я досягти; страждання всякої людини хотів би я випробувати, щоб знати суму, прикрості і спокуси ближнього свого, щоб знати, як прийти рятуйте!».

Під час своїх мандрівок Ісус був практично без гроша в кишені, найчастіше харчуючись один раз у день жменею пшениці. Подорожуючи по Індії і Непалу, Ісус Христос знайшов багато теперішніх мудреців, йогів і вчителів, але і нажив купу ворогів і недоброзичливців, які навіть намагалися його вбити.

Свідомості Ісус Христос досяг у віці 25 років у Гімалаях.

Усвідомивши свою єдність із Батьком, він повернувся в рідну країну. У Палестину Ісус Христос повертався через Тібет, Афганістан, Персію, відвідав Грецію, пройшов присвяту під Великими Пірамідами Єгипту. На той час, як він був посланий на батьківщину проповідувати, йому виповнилося двадцять дев’ять років.

Навчання Ісуса Христа в Індії

Караван кораблів пустелі ішов знайомію дорогою через жовті країни і гладкі піски. Час шляху протік, як вода крізь пісок, і от втомлені мандрівники вже перетнули Синд. Караван верблюдів прибув у провінцію Орісса. Тут Іешуа був прийнятий учнем у храм Джаганнатха. Браминскі вчителі дивувалися ясному розуму і побожності дитини. Вони часто піднімали від подиву брови, коли він пояснював жерцям значення законів Творця.

Серед жерців храму Джаганнатха був один, який полюбив іудейського хлопчика за чистоту, побожність та інші чесноти. Цього молодого браміна знали в Індії під ім’ям Ламаас Брам. Вони часто розмовляли на релігійні теми, але не сварилися. Один раз ранком, коли Ісус і Ламаас ішли одні по площі Джаганнатха, Ламаас запитав свого юного друга: «Мій іудейський учитель, що є істина?»

Ісус довго мовчав, а потім промовив: «Істина – це єдине, що незмінне. В усім світі існують дві речі – одна є істина, інша є неправда; істина є те, що існує, а неправда – те, що лише здається існуючою. Істина є щось – те, що не має причини, але вона і є причиною всього. Неправда є ніщо; але вона ж є виявлене щось. Те, що створено, буде знищено; те, що почалося, повинне скінчитися. Всі речі, які можна бачити людськими очами, є прояви чогось, суть ніщо і тому минущі. Речі, які ми бачимо, – лише відбиття, що проявляються при вібраціях ефіру, і коли умови міняються, вони зникають. Дух Святий є істина, є те, що було, є і завжди буде; Дух незмінний і неминущий».

Ламаас запитав знову: «Що ти можеш сказати про розум?»

А Ісус відповів: «Це скеля, на якій людина будує себе; це знання чогось і ніщо, знання про неправду і істину. Це знання нижчого «я»; сприйняття сил самою людиною».

Ламаас знову запитав: «Що ти можеш сказати про мудрість?»

Ісус відповів другові так: «Ця свідомість того, що людина є щось, що Бог і людина єдині. Що ніщо є ніщо; що сила є тільки ілюзія; що небо, земля і пекло не нагорі, не навколо і не внизу, а усередині свідомості; що у світлі ніщо перетворюється в щось і все є Бог».

Тоді Ламаас запитав: «Прошу, скажи, що є віра?»

Ісус подумав і відповів: «Віра є усвідомлення всемогутності Бога і людини, переконаність у тім, що людина досягне божественного життя. Порятунок є сходи, що ведуть від серця людини до серця Бога».

Навчання Ісуса Христа в Тибеті

Після довгих мандрівок по землях Північної Індії Ісус прибув до лам Тібету. У Тибеті Ісус нікого не вчив. Він тільки сам навчався премудрості в лам. Закінчивши своє навчання в школах храму, він відправився в Гімалайський ашрам Шамбали, де провів у навчанні шість місяців. Потім, підготовлений духовно і морально, з Гімалайської громади Бєлих Братів Ісус відправився на Захід – у Єгипет.

По шляху в багатьох селищах він залишався на якийсь час і навчав. А коли прийшов час, він пішов далі на захід.

Навчання Ісуса Христа в Ассирії

Коли справи Ісуса в Персії завершилися, то він продовжував подорожувати до рідної землі. Ісус незабаром прибув у Халдею, колиску Ізраїлю. Він зупинився на якийсь час у місті Уре, де народився Авраам. І коли Ісус сказав людям, хто він і навіщо прийшов, то вони почали сходися відусіль і розмовляти з ним.

Ісус сказав людям: «Ми всі одного роду. Більше двох тисяч років тому тут, в Уре, жив батько наш Авраам, і він поклонявся Єдиному Богові і учив народ у цих священних гаях. І він знайшов велике благословення і став батьком могутнього народу Ізраїлю. Хоча так багато років пройшло з тих пір, як Авраам і Сара ходили цими дорогами, нащадки їхнього роду усе ще живуть в Уре. От ця земля! Це вже не та родюча земля, що так любив Авраам; дощі не ті, що за старих часів; виноградники не плодоносять тепер, і смоківниці висохнули. Але не завжди буде так. Прийде час, коли всі ваші пустелі відродяться, коли квіти розцвітуть, коли виноградні лози схиляться під прекрасними гронами.»

Ісус проповідував їм євангеліє благовоління і миру на землі. Він розповідав їм про братнє життя, про вроджену могутність людини і про царство душі. І коли він так говорив, став перед ним Ашбина, найбільший мудрець всієї Ассирії. Народ знав мудреця, тому що він часто вчив людей у священних залах і гаях, і вони були раді бачити його.

Ашбина сказали: «Діти Халдеї, слухайте! Сьогодні самий благословенний день для вас, тому що пророк Бога Живого прийшов до вас. Слухайте те, що говорить цей Учитель, тому що він передає слова, дані йому Богом».

Ісус і мудрець Ашбина ходили по більших і малих містах Халдеї і по землях між Тигром і Євфратом.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Духовність»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.