Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німецький омбудсмен вимагає посилити тиск на український уряд

Світ про Україну 20233 перегляди

Опубліковано - 19.04.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Німецький омбудсмен вимагає посилити тиск на український уряд
Уповноважений з прав людини федерального уряду Німеччини Маркус Ленінґ вважає, що слід посилити тиск на українську владу з огляду на політично вмотивовані процеси, які нині ведуться в Україні.

Deutsche Welle: Пане Ленінґ, як ви оцінюєте другий судовий процес проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко?

Маркус Ленінґ: Насамперед потрібно звернути увагу на те, що процеси ведуться нині не лише проти пані Тимошенко, але й проти багатьох інших колишніх членів її уряду. Загальна картина цілком очевидна: все це політично вмотивовані процеси, які мають на меті покарати членів колишнього уряду та усунути з поля політичних конкурентів перед парламентськими виборами в жовтні цього року. Для мене ці процеси не мають жодної ваги, оскільки низка попередніх уже засвідчила, що це нечесне судочинство й обвинувачені не мали жодної можливості належним чином себе захищати. Німецька сторона не визнає цих процесів. Тому я закликаю уряд України негайно звільнити всіх цих людей.

DW: Уже кілька місяців ведуться розмови про те, щоб привезти Тимошенко на лікування до Німеччини. Який стан цих переговорів сьогодні?

- Німецький уряд не веде переговорів щодо цього. Це не наша справа. Німеччина – вільна країна. Хто хоче приїхати до нас на лікування – ласкаво просимо! Це не предмет переговорів, а цілком самозрозумілі речі: хто хворий і хоче приїхати до ФРН на лікування, має право це зробити, і його тут тільки вітатимуть.

DW: Як Ви гадаєте, які шанси, що пані Тимошенко таки приїде на лікування до Німеччини?

- Цього я не можу сказати. Спершу слід запитати пані Тимошенко, чи вона цього хоче. Гадаю, найважливіше те, що Тимошенко, а також Луценко, Філіпчук чи Іващенко, на належному рівні мають отримувати медичне обслуговування. Але жоден з них досі цього не мав.

DW: Дочка Тимошенко під час свого перебування в Берліні закликала німецьку владу запровадити санкції проти українського уряду. Як Ви ставитеся до такої пропозиції?

- Під час мого візиту в Україну я побачив, що в цій країні є багато активних представників громадянського суспільства, які намагаються впливати на владу. Я бачу також, що і ЄС чинить тиск на український уряд, насамперед тим, що угода про асоціацію все ще залишається не підписаною. Я бачу також, що український уряд поволі починає усвідомлювати, що низка провідних європейських політиків можуть бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні, бо вони вважають, що не можуть спокійно сидіти собі на стадіоні у Харкові, коли неподалік у в’язниці сидить пані Тимошенко. Гадаю, на український уряд нині справді з багатьох боків тиснуть. Хотілося б цей тиск ще більше посилити.

DW: Нині чимало розмов точиться довкола того, чи не скористається канцлер Німеччини Анґела Меркель приїздом в Україну на «Євро-2012», аби зустрітися з Януковичем. Як Ви гадаєте, це можливо? Чи рекомендували б Ви їй це?

- Це питання до пані канцлерки. Я не даю пані Меркель публічно жодних рекомендацій.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.