Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Десять звичок щасливих людей

Психологія та стосунки 17206 переглядів

Опубліковано - 9.05.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Як зробити щастя своєю звичкою?
Як зробити щастя своєю звичкою?
Щасливу людину впізнаєш здалеку – вона заряджає оточуючих своїм позитивом і з впевненістю дивиться у майбутнє, оскільки точно знає, чого хоче, а ще краще – вона знає, що в неї все вдасться так, як треба. То як зробити щастя своєю звичкою?

Прочитайте і візьміть на озброєння десять секретів звичок щасливих людей – може саме завдяки їм вам стане набагато краще. А якщо ви постійно почуваєтесь нещасними – це найкращий спосіб зрозуміти причину!

1. Щасливих людей зовсім не цікавить, що думають про них інші. Їх підхід дуже лаконічно окреслила Коко Шанель: “Мені байдуже, що ви про мене думаєте, тому що я про вас не думаю взагалі”. Ви робите те, що вважаєте за необхідне. Можливо, ваші дії виявляться помилковими, але це ваш досвід і він безцінний! Всі поважають незалежних, впевнених у собі людей, які мають чітку життєву позицію. Це не означає, що такі люди не помиляються. Але це означає, що вони ніколи не оглядаються в пошуках схвалення чи осуду.

2. Вони вміють бачити ситуацію “зі сторони”. Ніщо у цьому житті не буває однозначним, тому дуже корисно вміти зберігати нейтралітет. Іноді це дуже складно. Китайська мудрість стверджує: “Правильно чинить той, хто спостерігає за своїм життям відсторонено, – як мавпа, що сидячи на дереві спостерігає за сутичкою двох тигрів”. Якась частина нас повинна залишатися такою мавпою, що дозволяє нам приймати правильні рішення і не витрачати сили там, де не варто вв’язуватися у бійку.

3. Ні про що не шкодувати. Втрачені можливості, кохання, яке так і не відбулося, зрада друзів – все це не вартує нашого часу та енергії. “Жаль за втраченим не повинен тривати більше п’яти хвилин”, – стверджує американський психолог Олаф Майнер.
  • Запам’ятайте!

    Кілька порад від відомих людей.

    Ніколи не повертайся в минуле. Воно вбиває вашу дійсність. Спогади - безглузді, вони лише забирають ваш дорогоцінний час. Історії не повторюються, люди не змінюються. Ніколи нікого не чекайте, не стійте на місці... Кому ви потрібні, - наздоженуть.

    Не озирайтеся. Bсе надії і мрії - лише ілюзії, не давай їм заволодіти вами. Пам’ятайте! Ніколи і ні за жодних обставин не опускайте руки, йдіть напролом, не звертаючи. Тільки так ви досягнете того, чого прагнете.

    Чи нормально, що нам іноді хочеться повернути колишні стосунки з людиною, яку здавалося б, ніколи більше не побачимо? Чому ми іноді робимо крок на зустріч свого минулого і перетворюємо його в сьогодення? Адже колись, ми вже поставили крапку в цих відносинах. Для чого відновлювати їх знову? У світі, де все постійно змінюється, ми шукаємо щось нове і незвичайне. І іноді, знаходимо його ...в нашому минулому. Людина, яку ми вже збиралися забути знову з’являється на горизонті. Може бути, це відбувається тому що, нам дуже хочеться закохатися, а відповідної кандидатури немає? А може бути, ця людина і не йшла з нашого серця, а...

    Ніколи не тримайтеся за людину, яка не прагне бути поруч з вами! Якщо людина йде з вашого життя, - значить, вона звільняє дорогу комусь або чомусь новому. Адже ми живемо на цій землі, щоб вчитися, отримувати уроки від життя. І тому, кожна нова людина для нас - це вчитель! Одні нас вчать страждати. Інші, за допомогою образ і приниження, вбивають нашу гординю, вчать смиренності. Треті вчать любові... Тому, будь-яку людину в нашій долі можна сприймати як перехожого. І треба навчитися ні за що в ній не чіплятися! Прийшов - приймай як є, пішло - радій, що це було, добре чи погане, - все приносить нам досвід. А досвід буває позитивний, так і негативний. З усього ми повинні робити правильні висновки!

    Можливо, Бог хоче, щоб ми зустрічали не тих людей до того, як зустрінемо ту єдину людину. Щоб, коли це трапиться, ми були вдячні.

4. Вміють дякувати. І тут мова йде не про чергову вдячність, а про ту, що йде від щирого серця. Щира вдячність здатна перетворити наше життя на справжнє чудо. Справа в тім, що коли ми дякуємо – ми фокусуємося не на тому, чого у нас немає, а на тому, що є, а подібне, як відомо, притягує подібне. Будьте вдячні і дякуйте навіть за те, чого ще не трапилося.

5. Зберігають відчуття новизни. Досягнувши чогось, ми, як правило, радіємо цьому зовсім недовго, а потім відчуття новизни нас покидає. Але за нього потрібно “вчепитися” руками і ногами. Запам’ятовуйте моменти свого тріумфу. Радісні події повинні стати генератором ваших майбутніх перемог. Тому постійно викликайте у пам’яті і знову переживайте всі відтінки щасливих емоційних станів. Ставити перед собою нові цілі і досягати їх – це прекрасно. Але дуже часто в гонитві за тим, чого ще немає, ми не встигаємо сповна насолодитися тим, що вже є! Саме це і робить нас нещасними.

6. Вміють над собою посміятися. Іронія – чудова чеснота. Але якщо людина може бути іронічною в ставленні до самої себе – вона невразлива! Психологи переконані, що саме самоіронія – найбільш достовірний критерій розвинутого інтелекту. Здатність щиро сміятися над самими собою притаманна тільки сильним духом та розумом людям, які не бояться жодних стереотипів чи упереджень. Вона напряму пов’язана з радістю та оптимізмом.

7. Живуть “у відділі сьогоднішнього дня”. Так просто і геніально сформулював одну зі звичок щасливих людей американський психолог Дейл Карнегі. Люди, які живуть під тягарем минулих помилок та негативного досвіду, з одного боку, і під страхом пережити провал в майбутньому – з іншого – не живуть взагалі.

8. Ніколи не припиняють навчатися. Книги, подорожі, нові хобі, іноземні мови, бажання пізнати цей світ і ніколи не переставати дивуватися – це ще одна чудова звичка щасливих людей, тому що саме вона допомагає їм реалізовувати себе.

9. Ніколи не заздрять. Ми звикли порівнювати себе з іншими і співставляти свої успіхи з успіхами оточення. В здоровій конкуренції немає нічого поганого, втім, найчастіше вона переростає у відчуття незадоволеності самим собою та заздрості до людей більш успішних. Проте, на світі є тільки одна людина, з якою ви можете себе порівнювати – це ви самі в минулому. І якщо сьогодні ви зуміли стати хоча б трішечки кращими ніж вчора, – значить ви переможець і можете заздрити самі собі!

10. Правильно вибирають друзів. Роберт Грін у книзі “48 законів влади” пише: “Чужі страждання і нещастя можуть стати для вас згубними – емоційні стани настільки ж заразні, як хвороби. Вам може здаватися, що ви чините благородно, допомагаючи нещасній людині. Але дуже часто нещасні самі накликають на себе біди і можуть так само накликати їх на вас. Дуже важливо відрізняти людей, які дійсно потребують допомоги, і тих, які своїми діями, думками і поступками раз у раз викликають біду на свою голову. Найнебезпечніший (і найбільш заразний) тип – це люди, які завжди всім незадоволені і звикли вважати себе постійними жертвами. Біжіть від них як від чуми. Спілкуйтесь зі щасливими – і вони заразять вас щастям. Спілкуйтесь зі щедрими – і станете такими само. Якщо ж ви сумуєте – шукайте людей життєрадісних”.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.