Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим сильніше бажаєш, тим менше отримуєш. Чому?

Психологія та стосунки 17570 переглядів

Опубліковано - 24.07.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Чим сильніше бажаєш, тим менше отримуєш. Чому?
Виконання бажань. Незважаючи на те, що ця тема вже заїжджена багатьма, вона залишається актуальною, виключно тому, що все наше життя зіткане з бажань.

Це не цікавить лише духовних Вчителів, які вже досягли свободи від бажань. Якщо ви не духовний Учитель, то продовжуємо міркувати далі.

Щохвилини, щомиті ми відчуваємо всілякі бажання: хочу смачно поїсти, хочу казкового сексу, не хочу прибирати в кімнаті, хочу розкішну квартиру, хочу спокою, не хочу гуляти з собакою, хочу духовного зростання, хочу щоб перестала боліти голова, хочу... А що ви зараз хочете? Ось я, наприклад, на момент написання цих рядків хочу створити цікаву і корисну статтю про виконання бажань.

Уявляєте, - кожну секунду свого життя ми чогось бажаємо! Так чому ж багато наші бажання не виконуються? Крім того, чому іноді ми отримуємо прямо протилежне тому, чого бажали?

Є просте пояснення цього процесу. Згадайте, як ви в дитинстві ловили голубів (або, наприклад, метелики, коники і жаби теж підійдуть). Ви завмирали, вичікували, всім своїм виглядом показували, що вам байдуже знаходження цієї живності поруч, особливо не показували свою активність і в потрібний момент - хап! І здобич у вас в руках! Зауважте, - ви не бігали навколо голуба, не кричали радісно, ​​що зараз будете ловити його, не плескали в долоні і не підстрибували від захоплення майбутнім володінням своєю здобиччю. Мало того, ви не ставили собі установки на зразок «якщо я зловлю цього голуба, то моє життя стане кращим, прекраснішим і отримає новий сенс». І вже точно ви не сиділи просто на лавочці, яскраво уявляючи, як голуб вже знаходиться у вас в руках. Я сподіваюся, що ви цього дійсно не робили, інакше упіймати голуба вам би просто не вдалося. Згодні?

Так чому ж у житті ми чинимо саме так, щоб усіма силами злякати нашу удачу-голуба? Давайте розберемо все до ладу:

1. Сильне бажання: дуже хочу і дуже не хочу

Дуже хочу (те саме тупання ногами і оплески руками від радості) - надання особливого значення якому-небудь явищу або події у своєму житті. При такому ставленні до бажаного з’являються залежності. «Якщо я цього доб’юся, то...» - людина стає залежною від результату, вона перестає насолоджуватися власне процесом, а життя - це і є процес. Отже, людина перестає насолоджуватися самої життям, а це вже йде в розріз з природою нашої душі. Тут вже, вибачте, отримуйте уроки у вигляді «несбичі мрій».

Такий механізм корекції: надав надмірне значення - отримай рівновагу у відсутності пристрасно бажаного. Закон збереження рівноваги - всі енергетичні системи прагнуть до рівноваги.

Дуже не хочу (те ж тупання ногами і ляскання руками, тільки від горя) - як ви вже здогадалися, тут спрацьовує той самий механізм, що й у випадку «дуже хочу». І залежності теж з’являються - «я цього не переживу». Справа у тому, що Закону збереження рівноваги абсолютно все одно, з яким знаком ваше надмірне значення - з плюсом або з мінусом. Все просто. Дуже хочеш - не отримаєш, дуже не хочеш - отримуй! Рівновага у всій своїй красі.

2. Залежність від результату.

Коли створюється залежність, з’являється і напруженість. Напруженість в думках змушує вас постійно контролювати процес, а на контроль йде колосальна кількість енергії. Наприклад, якщо у вас утворилася залежність «Якщо я це зроблю, то доведу всім, чого я вартий», то вся ваша увага буде фіксуватися на виконанні цього бажання. Ніби як і добре. Що ж поганого в концентрації на власній меті? Погано те, що в такому випадку ви вже не здатні бачити і використовувати допомогу Вищих Сил.

Ви створюєте чіткий план по реалізації свого бажання і не враховуєте можливі зміни ситуації. Але ж у тому, що ви запізнилися на важливу зустріч, може приховуватися підказка від Вищих Сил, що є більш підходящі особисто вам партнери. Людина, яка залежна від свого бажання, не прийме це до уваги, бо це не входило в її плани. Вона буде бачити тільки те, що ця ситуація віддаляє її від результату. Вона буде відчувати шквал негативних емоцій з приводу того, що сталося, в тому числі і почуття власної провини. Погодьтеся, що в такому стані дуже важко взяти себе в руки і почати рухатися далі.

Зовсім інша справа, коли людина налаштована на процес. Звичайно, вона сформулювала чіткий намір мати і діяти. І план склала, - обов’язково. Але, як кажуть, її плани написані на піску, а не висічені на камені. Тому користується вона не тільки своєю особистою енергією для досягнення мети, але і чуйно прислухається до підказок згори. Вона насолоджується процесом і коригує свої плани в зв’язку з подіями, що розвиваються. Вона відчуває радість від різноманіття варіантів досягнення свого бажання. Така людина знає, що бажане обов’язково буде в її руках, але не надає надмірного значення цьому результату. Отримуючи кайф від самої подорожі до мети, вона визнає Велич життя і Творця. Тільки в такій позиції можна стати Со-творцем власного життєвого сценарію .

Обирайте самі: чіпляння за результат і важка особиста праця або вільне плавання по надійним мапам свого наміру під захистом Вищих Сил?

3. Бездіяльність.

Часто можна почути: «Колаж мрії («Дошка бажань», «Дошка візуалізації», «Dream Board») не працює! Я ось уже півроку тому його на стіну повісила, а нічогісінько не збулося!» «А що ти робила для того, щоб збулося?» «Я щоранку дивилась на нього! Кажу ж, не працює!»

На жаль, у наш час безліч недобросовісних «вчителів життя» роблять наголос на отримання результату без докладання певних зусиль. Людям властиво бігати за «шарою». Це не добре і не погано. Це просто одна з функцій нашого розуму - отримання задоволення. І чим менше ми напружуємося, тим більше задоволені. Ось і процвітають «шизотерічні» техніки типу «відправ своє бажання в космос і чекай».

Багато хто навіть прикриваються принципами «недіяння». Мовляв, не треба нічого робити, - загадай, намалюй, уяви, як воно пахне, запиши і чекай, коли воно тобі як сніг на голову... Більшості така позиція дуже подобається, тільки за фактом вони проводять своє життя в очікуваннях дива і депресіях від того, що це диво не збувається. Зате без зусиль, в дусі східної філософії «недіяння».

Тільки в такому випадку перекручено зрозумілий процес «недіяння». Це зовсім не бездіяльність, а дія, яка узгоджена з Законами Всесвіту. Тобто, якщо ваші дії гармонійні з природним порядком світобудови, то і бажання скоро виповниться.

Дійте! Визначили мету, написали на папері, візуалізували, а тепер - дійте! Не забувайте, що діяти треба в рамках Закону. Бо, якщо ви підтримуєте Закон, то Закон буде підтримувати вас.

Ваші бажання обов’язково здійсняться:

1) якщо ви будете спокійні щодо результату;

2) якщо ви будете насолоджуватися власне процесом досягнення;

3) якщо ви будете діяти;

4) якщо ви будете діяти згідно із Законами.

Всім приємного виконання найпотаємнішої мрії!

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.