Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


А вранці вони прокинулися...

Політика 24203 перегляди

Опубліковано - 3.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Гарячий день 2 серпня 2006 року увійде в історію України як дата заснування нового виду спорту. Ім’я йому – «Перетягування Президента».

Протягом цілого дня Віктора Ющенка дійсно перетягували – як канат. Головним козирем сторін у змаганні став ефект особистої присутності в президентських апартаментах. І чисельна перевага відносно сил противника. Саме вона забезпечила перемогу команді антикризової коаліції. Закрившись з Президентом, Віктор Янукович і Олександр Мороз зробили все, щоб від денної «аури» Юлії Тимошенко в голові Віктора Андрійовича не залишилося і сліду. Вилазка виявилася успішною – мало-помалу коаліціантам вдалося схилити главу держави на свій бік. Загрозу розпуску парламенту було попереджено. І запорукою успіху стала відсутність поряд з Віктором Ющенком лідера БЮТ.

«Розумієш, - гаряче говорила кореспондентові «proUA» зазвичай спокійна «велика людина» з Партії регіонів, - тут річ не в тому, щоб довести нашу правоту, Ющенко і так все розуміє. Але завдання Януковича і Мороза – нейтралізувати Її гіпноз, зробити його сприйнятливим до голосу розуму. Причому важливо зробити так, щоб до ранку він знову не змінив своєї думки».

Ця забавна розмова відбулася близько 22:00. А вже далеко після опівночі Ющенко оголосив про те, що вносить до парламенту кандидатуру лідера Партії регіонів. Його вихід до преси віддавав фантасмагорією.

«Я виходжу з того, що сьогодні мною демонструється ще один шанс для об’єднання країни», - окрім всього іншого, повідомив Президент. – Я звертаюся до нації з розумінням поставитися до того, що у нас є унікальний шанс звести разом обидва береги Дніпра».
Взагалі-то «звести обидва береги» неможливо, на те вони і береги. Але ідея справді унікальна.

Потім Віктор Андрійович заговорив про себе в третій особі: «Сьогодні Президент подає руку парламенту, іде назустріч і дає шанс. У нас є всі можливості говорити про перехід від політичної депресії до стабілізації політичної системи і економічного курсу».

Ще Віктор Ющенко висловився в тому сенсі, що саме про таке об’єднання країни у 2004 році говорили на Майдані. І похвалився – мовляв, вперше за останні 10 діб не було розмов про портфелі.
Взагалі слово «говорити» цього вечора було для Президента ключовим.

Тим часом Віктор Янукович і сотовариші вважають за краще діяти і, якщо треба, йти на тактичні жертви. Так, що поробиш, довелося підписати Універсал з пронатівськими формулюваннями – але хто в країні збирається жити за цим горе-документом?

Зате тепер антикризова коаліція постарається провести бліцкриг, в основі якого – в порядку черговості – затвердження нового прем’єр-міністра; обрання суддів Конституційного Суду; ратифікація договору про широку коаліцію і, нарешті, формування складу нового Кабміну.

З усім цим коаліція сподівається впоратися за два дні. Після чого кожен отримає бажане. Народ України відвернеться від політики, Президент вирушить відпочивати на дачу в Крим, Янукович з Морозом – освоюватися з керуванням країною. Одна тільки Юлія Тимошенко в цій грі не отримає свого призу. У ключовий момент леді Ю. «не дотисла». Тепер «дотискати» будуть її.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.