Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Депутати кримського парламенту розбігаються

Правопорядок 39218 переглядів

Опубліковано - 4.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Депутати кримського парламенту розбігаються
Силовики вирішили очистити півострів від залишків «Сейлема» і «Башмаков». Юрій Луценко відрапортував, що «поки політики в Києві запекло б’ються за портфелі, міліція продовжує курс на очищення країни від бандитських угрупувань».

Схоже, прогнози постійного представника Президента України в Криму Геннадія Москаля про те, що з часом в стінах кримського парламенту «дуже багато порожніх місць залишиться», починають збуватися. Принаймні, в.о. міністра внутрішніх справ України Юрій Луценко під час своєї поїздки на півострів відрапортував, що «поки політики в Києві запекло б’ються за портфелі, міліція продовжує курс на очищення країни від бандитських угрупувань». При цьому Юрій Вітальевич насилу стримував радість: відпрацювання Криму дало дуже непогані результати. І це тільки початок.

Люди в чорному

Ще в червні постпред Президента висловлював думку про те, що деякі кримські політики і депутати «бояться тієї бригади, яка приїде і підніме всі розстрільні справи». І вона приїхала. Причому, очевидно, що МВС і Генпрокуратура кинули до Криму найважчу артилерію. Як повідомило нам джерело в Міністерстві внутрішніх справ України, це та сама бригада, яка «почистила» Одесу, «розкривши всі до єдиної кримінальні справи, викопавши із землі всі трупи без вісті зниклих». До неї входять близько 40 оперів, слідчих і криміналістів, які, за даними джерела в МВС, працюють інкогніто: дислокуються в Севастополі, проживають на винайнятих квартирах, не контактують ні з севастопольською, ні з кримською міліцією, не довіряючи місцевим правоохоронцям.

Бригаді доручено розкрити 30 найгучніших кримських розстрільних справ минулих років, зокрема щодо розстрілу 9 осіб в «Інтерклубі» Керченського морського торгового порту на зібранні лідерів різних ОЗУ восени 1996-го. «Головне їхнє завдання, — сказало джерело, — очистити Крим від залишків «Сейлема» і «Башмаков», починаючи з бойовиків і закінчуючи лідерами, а також від тих членів цих угрупувань, які легалізували себе у вигляді депутатів, і віддати їх всіх у руки правосуддя».

На рахунку спецбригади — вже з десяток затриманих по всьому Криму, зокрема члени ОЗУ середньої ланки, і їхня кількість зростає з кожним днем. При цьому, де вони містяться, не знає ніхто, але точно відомо, що за межами Криму. Плюс до всього, за інформацією, що є у нас, члени кримських бандитських угрупувань, що вже відбувають свої терміни в різних місцях позбавлення волі, звозяться в один табір, місцезнаходження якого ретельно приховується. Найближчим часом, розповіло джерело, планується провести розриття декількох могил, оскільки є припущення, що багато з нібито померлих живі-здорові, і ховаються під іншими прізвищами.

До Москви!

Як відомо, ще напередодні парламентських виборів Ю. Луценко попереджав виборців про можливе проникнення криміналітету у владу. За словами глави МВС, його прогноз, на жаль, збувся, і у Верховну Раду АРК проникли «активні члени бандитського минулого». «Я сьогодні не стану анонсувати прізвища людей, які потрапили у поле зору слідства. Але смію відзначити, що депутатський статус не закриє людей від відповідальності за скоєні раніше і тим більше за злочини, що кояться сьогодні. Я думаю, що, коли відкриється сесія кримського парламенту, ви із здивуванням побачите, що слова міністра все ж таки були не просто словами», — сказав Ю. Луценко журналістам. За його словами, деякі з депутатів вже знаходяться за межами України. «Очевидно, остання хвиля затримань нижньої і середньої ланки бандугруповань хвилює тих, хто чудово розуміє, що можна дурити електорат ідеологічними штампами, але неможливо дурити міліцію від відповідальності за конкретні злочини», — пояснив Ю. Луценко.

Як відомо, головною мішенню передвиборних заяв глави МВС був Олександр Мельник, що пройшов до ВР АРК за списком «регіоналів». Ще в лютому цього року на прес-конференції в Сімферополі Ю. Луценко заявив, що цей «громадянин є дуже чіткій орієнтації»: «Так, це один з членів ОЗУ «Сейлем». При цьому глава МВС навіть продемонстрував журналістам фотографію, на якій зображено мельниковське «гуляння з одним з відомих лідерів «Сейлема» товаришем Воронком».

Ось вже кілька тижнів як Олександра Йосиповича не видно в Сімферополі. У офісі депутата-«регіонала» стверджують, що він поїхав до Києва, а за даними джерела в МВС, він знаходиться в Москві. Крім цього, як у воду канув ще один депутат кримського парламенту, телефон якого мовчить вже декілька днів. Його зникнення правоохоронці пов’язують з хвилею затримань в ТОВ «Спортивний клуб «Таврія», що почалася ще з арешту одного з лідерів ОЗУ «Башмаки» Віктора Карасьова.

Ю. Луценко наголосив, що метою його візиту до Криму зовсім не було «залякування поважаних депутатів кримського парламенту». «Абсолютна більшість з них нормальні впливові та заслужені люди. Проте, як і в кожному стаді, затісуються відповідні вівці. Цим вівцям є про що замислитися. Інтерес до них ні у мене, ні у відомства не пропав. Найближчим часом це буде помітно», — пообіцяв глава МВС і додав: «Хто хоче дати свідчення добровільно — я їх завжди готовий прийняти. Решта, хто має проблеми, вони мене почують».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.