Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Про заздрість

Психологія та стосунки 17701 перегляд

Опубліковано - 19.06.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Про заздрість
Заздрість - найсильніше почуття, яке блокує наш розвиток, яке не дає нам побачити світ у всій його красі, чистоті та щирості.

Існує безліч людей, які ніколи не можуть визнати в собі це почуття, так як прийняття його в собі автоматично проявляє на світ всі приховані потужні елементи хворого Его.

Сказати: «Я тобі заздрю!», - це рівносильно пострілу в самого себе. Тому кажуть: «Я тобі по-хорошому заздрю». Начебто якось краще звучить, але ефект той самий.

Егоїстичні люди завжди маскують свою заздрість, прикриваючи її оцінкою, обговоренням, засудженням і критикою. Все це переростає в жовч, яка витікає з людини, як у прямому, так і метафоричному сенсі.

У чому проявляється заздрість?
  1. Безперервна оцінка і внутрішнє судження з приводу всіх дій і слів партнера.

  2. Небажання прийняти, довіритися, вислухати, перейнятися повністю досвідом партнера.

  3. Спроби та бажання викрити партнера в обмані, нещирості, награності.

  4. Агресія на спроби партнера надати допомогу та підтримку. Ці дії видаються не щирими.

  5. Нав’язливе і сильне бажання довести партнерові, що я йду своїм власним унікальним шляхом, який у жодному випадку не підлягає коригуванню і обговоренню (не плутати із засудженням).

Пошук недоліків у партнері, в кінцевому рахунку, призводить до розриву відносин, так як хто шукає, той завжди знаходить - хоч що-небудь, за що можна зачепитися і виправдати таким чином розрив.

Причини виникнення - почуття власної важливості, гординя. Виникає у осіб, на яких часто направляється суспільну увагу. Іноді через надмірну турботу від батьків.

Причини виникнення заздрості найчастіше сягає корінням у дитинство. Якщо батьки порівнювали дитину з кимось із його оточення. Через те, що дитина перестає дивитися на себе критично, - її просто не навчили помічати свої помилки і виправляти їх. Або, в крайніх випадках, навпаки, - від браку в дитинстві батьківської любові й теплоти.

Така людина, ставши дорослою стає батьком сама собі і поводиться відповідним чином - порівнює себе з іншими, тобто часто проявляє заздрість, а значить краде у себе свій успіх.

Таким чином, відбувається заміщення батьківської любові на увагу від колег, друзів, шанувальників. Якщо людина впадає в залежність від цього, то їй стає дуже важко сприймати від кого-небудь критичну інформацію на свою адресу. Так як вона звикла бути постійно приголубленою красивими словами і компліментами на свою адресу (або навпаки, - обділена). Цей найсильніший вид прихильності породжує багато негативностей і серед них - та сама заздрість.

P.S. Відчуте і випробуване на власному досвіді. Якщо хтось сприйняв ці слова на свій рахунок, то це не просто так. Якщо закинути вудку в прозору ванну, то гачку не буде за що зачепитися. Він зловить тільки тоді, коли у воді буде хоч якась зачіпка.

За матеріалами видання «Сайт Лотоса».

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.