Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зберегти кохання у сімейному житті

Психологія та стосунки 15750 переглядів

Опубліковано - 19.07.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Зберегти кохання у сімейному житті
Жінка і чоловік зустрілися. Зірки зійшлися особливим чином на небі, і виникла пара...

За стародавньою легендою - це нова істота, яка рівна богам, і, саме в результаті їх ревнощів, вищою владою цих недобрих небожителів розділена колись навпіл і розведена по різних кінцях Землі.

Але дві половинки зустрілися. Як все чудово! Причому так думають не тільки ці двоє щасливчиків. Навіть гості на весіллі, жінка-реєстратор, яка бачила безліч пар, перехожі на вулиці, - всі зупиняють на них захоплені погляди. Яка пара!

Що ж відбувається після весілля? Чому такий незмінно величезний відсоток розлучень показує статистика? Як новоспеченій сім’ї зберегти свої прекрасні відносини? Давайте відкладемо весільні світлини, зменшимо захоплення і розглянемо питання з точки зору психології.

Справа в тому, що коли зустрічається пара (причому не тільки пара закоханих, але і пара в більш широкому сенсі цього слова: начальник і підлеглий, вчитель і учень), люди показують одне одному свої найкращі якості. Тобто, хочуть зацікавити одне одного собою, розташувати до себе. З розвитком відносин, відчуття новизни притупляється. Виявляються інші, набагато менш хороші риси характеру і навіть несподівано погані. І так як весілля відбулося, свято відшуміло, а життя пропонує для вирішення деколи зовсім непрості і нелегкі завдання, ми відкриваємося одне одному по-новому.

Коли виникає в сім’ї один скандал, потім ще кілька, набуваючи все більш огидні форми, то в мозку людини, в його підкірці, створюється стійкий сигнал небезпеки. А це - початок кінця кохання і предтеча розлучення. Адже завантажити в підкірку мозку бажану інформацію за власною волею, людина не має влади. Що робити, щоб уникнути сигналу небезпеки так глибоко в підсвідомості?

Відповідь проста, як будь-яка теорія. І вона складна для застосування, як буває складно застосування на практиці теоретичних знань майже завжди. Якщо хочете зберегти хороші стосунки з коханими, не можна переходити з предмета суперечки на особистості при будь-якому конфлікті! Детальніше це виглядає на прикладі діалогу:

- Що тебе так затримало сьогодні? Як завжди!
- От завжди ти вмієш зіпсувати настрій!


І пішло-поїхало! Дорогі молодята і пари зі стажем! З’ясовуючи будь-яке спірне питання, говоріть завжди по суті. Ось у ці моменти і перебирайте в голові весільні фотографії, вийдіть, якщо треба, в сусідню кімнату і, чи то заспокойтеся, чи то злякайтеся, можливого скандалу! І зупиніть його. Адже це - та сама Ваша половинка, частина Вашої душі в іншому тілі. Проблема відступить з часом, разом ви зможете вирішити її незрівнянно швидше, ніж ображаючи одне одного.

Це схоже на правила виховання дітей. Пам’ятаєте? Ніколи не можна говорити дитині, що вона погана, а тільки розповідати, що вона погано вчинила. І обов’язково аргументувати свої слова. Інакше дитина буде ображена і поранена в саме серце. А хіба цього ми хочемо?

І хочеться звернутися окремо до жінок. Дорогенькі пані! Існує поширена думка, що чоловіки бездушні в порівнянні з жінками. Це далеко не так! У цьому питанні відбувається звичайна (і дуже поширена) підміна понять. Жіноча емоційність приймається за глибоку здатність відчувати. Тоді як справжнє почуття мовчазне і стримане. Вам знайома ситуація, коли Ви провели день у поганому настрої, а чоловік, прийшовши з роботи, не тільки Вас втішив, але і спокійно приготував смачну вечерю? Чи завжди у подібних випадках Ви вражені силою його почуття? А це і є визнання в істинному коханні!

Розумійте свого коханого. Ніколи не починайте прохання винести сміття зі слів: «Ти мене не розумієш! Я втомилася... » Чоловікові досить сказати: «Любий, допоможи мені, будь ласка!» У чоловічій природі закладена турбота про благополуччя сім’ї. Чоловік здатний підставити своє сильне плече у важку хвилину. Але він повністю втрачається, якщо не розуміє причини Вашого невдоволення.

Обов’язково будьте щасливі! Інакше Вам ніколи не дізнатися, як буває близька пара, яка святкує 25 років з дня свого весілля. А це дорогого коштує!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.