Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


9 фраз, які ви за жодних обставин не повинні вимовляти

Психологія та стосунки 30340 переглядів

Опубліковано - 25.07.2013 | Всі публікації | Версія для друку

9 фраз, які ви за жодних обставин не повинні вимовляти
Ми часто не зі злого умислу вживаємо фрази, що провокують конфлікт - вчені називають їх «конфліктогенами». Щоб зберегти мир і лад в сім’ї таі на роботі, психологи рекомендують заміняти їх більш нейтральними.

Конфліктогени – це слова, дії (або відсутність дій), що можуть привести до конфлікту.

Важливо відзначити, що, за спостереженнями фахівівців, 80% всіх конфліктів виникають мимоволі і без попередньої підготовки з боку учасників.

Варто запам’ятати два правила безконфліктної взаємодії.

Правило 1.
Не вживайте конфліктогени.

Правило 2.
Не відповідайте конфліктогеном на конфліктоген.

Отже, 9 фраз-кофліктогенів, які за жодних обставин не повинна вимовляти кожна людина:

1. «Це не входить до моїх обов’язків», «Мені за це не платять»

Найпоширеніші відмовки від роботи. У 99% випадків вони викликають роздратування у керівника і показують йому вашу байдужість. Тому набагато краще відповісти: «У мене на сьогодні багато завдань. Яке з них мені варто зробити першим?».

2. «У мене немає часу з вами розмовляти», «Я зайнятий»

Такі відповіді - ознака поганого виховання. Етично буде сказати «Приношу свої вибачення, але у нас зараз починається термінова нарада, і мені вже час іти. Давайте зателефонуємо й обговоримо вашу проблему наступного разу» або «Давайте обговоримо це за годину: я саме закінчую одну справу».

3. «Можливо, це звучить безглуздо, але ...»

Подібний «вступ» спочатку ставить під сумнів обґрунтованість всього того, що ви збираєтеся сказати. Забороніть собі вимовляти цю фразу.

4. «Не ображайтеся, але ...»

Це звучить як попередження про те, що далі послідує щось неприємне. Таким чином ви самі даєте установку, аби ваш співрозмовник сприйняв вашу мову саме як образливу. Тому, щойно ви відчуєте, що ця фраза ось-ось зірветься з ваших вуст, - змініть тему розмови.

5. «Як же ти поправилась!» або навіть «Ой, як ти схудла!»

Вага - педантична тема для багатьох. Люди нелегко приймають зміни, які відбуваються з їхнім тілом, тому подібні коментарі можуть здорово зіпсувати їм настрій. Замість цього краще сказати: «Ти виглядаєш приголомшливо!»

6. «У вашому віці ви добре виглядаєте»

Ця фраза звучить, як нагадування про вік, і може бути витлумачена так: «Порівняно з іншими людьми похилого віку ви виглядаєте більш-менш стерпно». Скажіть просто: «Ви виглядаєте чудово».

7. «Ти у своєму репертуарі»


Намагайтеся не чіпляти ярлики. Замість конфліктних фраз можна сказати: «Я засмучена тим, що ти знову залишив посуд у раковині. Що ми можемо зробити, щоб такого більше не було?». Завдяки вживання займенника «я» ви акцентуєте увагу на тому, як ви себе почуваєте, а не на тому, що ваш партнер поганий. Це стане для нього стимулом усунути проблему, що турбує вас .

8. «Якби ти дійсно любив мене, ти б ...»

Промовляючи цю фразу, ви не просто маніпулюєте партнером, але і даєте йому знати, що його ставлення до вас вас не влаштовує. Навряд чи це сприятиме міцному зв’язку між вами. Краще скажіть так: «Я відчувала б себе краще, якби ми могли ...». Кращий спосіб зберегти продуктивні відносини - просто пояснити, чому ви засмучені, а потім запропонувати рішення.

9. «Ти була занадто гарна для нього», «Я радий, що ти позбавився від неї»

Навіть якщо ви намагаєтеся втішити когось після розриву з партнером, він може сприйняти цю фразу як образу його смаку та як свідоцтво невміння розбиратися в людях. Використовуйте замість цього: «Він / вона багато втратив / ла» - це точно сприймуть правильно.
Існують 4 фрази, які не повинен вимовляти Чоловік
Існують 4 фрази, які не повинен вимовляти Чоловік
Окремо ми акцентуємо увагу на тому, що існують 4 фрази, які не повинен вимовляти Чоловік

У людській мові, на різними мовами є невелике число слів, використовуючи які, Чоловік перетворює себе на Жінку. Сам по собі цей факт не означає зовсім нічого. Однак він починає грати величезну роль, коли цей Чоловік починає спілкуватися з Жінками. Вони його просто не сприймають всерйоз...

Слів цих повинен побоюватися будь-який поважаючий себе чоловік. Бо, вимовляючи їх, він втрачає чоловічу суть. Він стає ненадійним. Саме надійність Жінки цінують у Чоловіках понад усе. Саме надійність приваблює їх як метеликів приваблює світло ліхтаря в темну ніч.

Ось ці страшні слова:

«Не знаю»
«Може бути»
«Якщо»
«Напевно»


Якщо ти хочеш щоб Жінка втратила до тебе будь-який інтерес і повагу, використовуй їх частіше. І «успіх» тобі гарантований. Для тих же, хто хоче бути цікавим для Жінки, притягувати її, порада одна - забути про ці слова, як ніби їх і не існувало в твоєму житті.

Існує величезна безліч словоформ, що здатні замінити їх, а заодно - зробити думки в твоїй голові чіткішими і ясними.

Розглянемо на прикладах:

Не правильно:
- Я не знаю о котрій я закінчу роботу.
Правильно:
- Я зателефоную тобі за півгодини перед тим, як закінчу роботу.

Не правильно:
- Ми підемо сьогодні в кіно, якщо мені дадуть зарплату.
Правильно:
- Ближче до вечора я буду знати, чи буде можливість піти в кіно

Не правильно:
- Напевно, у нас вийде зустрітися в суботу.
Правильно:
- Я хочу тебе бачити у суботу

Курсивом виділені словосполучення, які роблять твою мову занадто невизначеною. Занадто ненадійною, щоб довіряти твоїм словам. Рядком нижче в кожному прикладі курсивом виділені слова, які роблять твою мову ясною і визначеною.

Головний принцип полягає в тому, щоб будувати пропозиції в зв’язці «Я» +. Правильно побудованими вважаються пропозиції, які не вимагають додаткових уточнюючих питань.

Мова, побудована таким чином, може звучати тільки з вуст людини, яка точно знає і вміє будувати плани на своє життя. Контролює події та ситуації і підпорядковує їх своїм бажанням. Робить життя струнким і зрозумілим.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.