Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Про чоловічу твердість

Психологія та стосунки 24458 переглядів

Опубліковано - 8.11.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Про чоловічу твердість
Коли чоловік запитує мене, як йому вирішити яке-небудь важке для нього питання: наприклад кинути палити, я незмінно цікавлюся: «Тобі який спосіб запропонувати - чоловічий чи жіночий?» «Звичайно чоловічий», - відповідає чоловік.

«О, тоді це елементарно. Коли ти твердо вирішив це зробити - підходиш до близького друга і кажеш: «Допоможи мені, брате. Я вирішив з цієї хвилини не брати сигарети в зуби. Якщо ти мене хоч раз з нею побачиш, - я віддаю тобі свою машину. Побачиш вдруге - забирай мою квартиру. Побачиш втретє - я віддаю тобі все свою майно і на рік вирушаю мандрувати. Якщо я так не зроблю, прошу тебе як друга перестати мене вважати своїм другом, а вважати подругою, не звертатися до мене в чоловічому роді, а називати мене яким-небудь симпатичним жіночим ім’ям, наприклад Айседора. Ще можеш подарувати мені якісь красиві панчохи».

«А жіночий спосіб?» - цікавиться чоловік. «О, жінці неймовірно важко, їй доводиться кілька років ходити на особисту терапію, усвідомлювати причини і безперервно відтягувати момент прийняття рішення».

У цій історії - суть чоловічої твердості. Якщо чоловік здатний так зробити, як у моєму прикладі, - він здатний на вчинок. І тоді він стає цікавий, - хоч друзям, хоч жінкам, хоч Всесвіту. Вчинок від слова «чинити». Робити кроки, приймати рішення. Якщо чоловік - це той, хто веде жінку, то для того щоб вести - треба здійснювати вчинки. Інакше біг на місці з удаваними досягненнями. Якщо взяти за приклад Андрія Сахарова: створити водневу бомбу - це був не вчинок, всього лише досягнення, а от стати миротворцем ціною всього нажитого, - безумовно вчинок. Це не палити кинути.

У моїй напівжартівливій історії з курінням є кілька важливих моментів. Момент перший. Щоб проявити твердість, мало мати яйця. Навіть приміряючи на себе такий розвиток подій, як у моєму прикладі, чоловік змушений вирушати кудись углиб самого себе. Шукати якесь джерело опори, легендарний промінь Шиви, щільний потік концентрованої чоловічої енергії. Свою єдину надійну опору в цьому мінливому світі. Якщо чоловіча свідомість поєднується з цим внутрішнім концентрованим потоком, - в чоловікові з’являється основа. Не поєднується - його свідомість дійсно нагадує ганчірку, - легендарну метафору, яка так часто фігурує в жіночих образах на чоловічу адресу. Ганчірці завжди потрібно щось зовнішнє, щоб на ньому повиснути.

Я зараз скажу очевидну річ. Дивно, що її ніхто до мене не говорив. У всякому разі я не чув. Увесь цей бюрократичний інститут, вся ця горезвісна, облаяна усіма система виникла в сучасному світі з однієї єдиної причини. Вона замінює відсутню чоловічу твердість. «Але нехай буде слово ваше: так, так; ні, ні, а що понад це, - то від лукавого», - сказано було в Нагірній проповіді. Всі ці підписи, печатки, сертифікати, чиновники, юристи потрібні з однієї простої причини - чоловіки в нашій культурі не тримають слово, оскільки завдання чоловічої свідомості тримати структуру, створювати опору. Якщо чоловіки цього не роблять - виникає необхідність у штучних інструментах. Що з них візьмеш - діти. Лукаві діти.

Другий аспект цього прикладу - ціна. Всесвіт справедливий і безжальний. Подобається чоловікові чи ні, користується він чоловічими аспектами свідомості чи ні, але рахунок йому буде пред’явлено по повній. Рахунок у вигляді життєвих обставин, які будуть складатися так, як ніби у нього є та сама твердість, співчуття, смирення, мудрість, або які-небудь ще аспекти чоловічого шляху. Коли розумієш, що рахунок буде пред’явлений по повній, усвідомлюєш весь ідіотизм відмови від чоловічого. Рахунок все одно прийде, іноді в найбільш невідповідний (відповідний) момент. Пам’ятаєте фразу майора Жеглова з «Місце зустрічі змінити не можна»: «Запам’ятай, Шарапов. Покарання без вини не буває. Йому треба було просто вчасно зі своїми жінками розбиратися і пістолети не розкидати, де попало». Тисячу разів «Так!»

Коли я отримав до оплати свій перший серйозний рахунок в житті, я раптово зрозумів, що отримав абсолютно заслужені, усім моїм попереднім життям зароблені неприємності, що мені нічого нарікати і нікого звинувачувати, що всі мої моменти не проявленої мужності накопичилися за моє життя, і мені час платити за рахунками. Ініціація і втекти нікуди. Втекти можна, але в такому випадку наступна подвійна або потрійна ініціація може виявитися несумісна з життям. І ніхто не винен.

У жінок точнісінько така ж історія. Користується жінка повноцінно аспектами жіночої свідомості чи ні, рано чи пізно вона отримає до оплати рахунок як абсолютно стовідсоткова жінка. Гра є гра.

Головне завдання чоловіка в аспекті твердості - бути живим і твердим, тобто пружним, гнучким. У цьому різниця - твердості духу і твердості характеру. Характер - це мертва твердість, раз і назавжди прийняті рішення. Твердий і безсердечний чоловік - самодур. Нікому ні радості, ні користі від такої твердості.

Твердість духу - це згода зі своєю душею, здатність проявляти її намір навіть ціною трансформації власного характеру. Це єдина розумна твердість.

Головне завдання жінки бути живою і м’якою. Тобто пластичною. Це природний прояв жіночої свідомості - вільна енергія прагне заповнити все навколо. У багатьох містах, на різних тренінгах, коли я просив жінок намалювати жіночу енергію, я бачив один і той самий процес: жінка брала кольоровий олівець, частіше помаранчевий і починала з неприхованим задоволенням замальовувати білі аркуші паперу, закінчувала один - брала наступний і так поки не втомлювалася. І жодного джгута енергії.

У взаємодії пружного і пластичного проявляється вся краса танцю чоловічого і жіночого. Якщо зустрічаються двоє твердих - вони лупляться одне об одного і розлітаються як більярдні кулі. Якщо двоє пластичних - злипаються в один шматок пластиліну.

Чоловікові з дитинства доводитися проявляти твердість, знаходити потік чоловічої енергії всередині себе, задовго до включення в гру статевих гормонів. Тоді він зможе приймати свої перші дитячі, але вже чоловічі рішення.

Однак найважливіша чоловіча та жіноча ініціація - перші сексуальні стосунки. Природа все передбачила. Урок чоловічий твердості і жіночої пластичності. Якщо він не буде достатньо твердий, а вона досить пластична - у них взагалі нічого не вийде. Одна морока. Основний жіночий урок - від зустрічі з його твердістю: «Якщо я хочу мати з ним справу - мені буде боляче, щоб мені не було боляче, мені доведеться ставати пластичною. І це приємно. Завдяки його твердості я вчуся бути жінкою. Ух ти! Як це здорово!»

Для тих, хто не в курсі: «дурепа» в перекладі з латині - «тверда».
Основний чоловічий урок від зустрічі з починаючою жінкою, дуже важкий чоловічий урок, Господи який же важкий чоловічий урок: «Від зустрічі з моєю твердістю - жінці буде боляче. Якщо я не буду достатньо твердий - вона не зможе стати жінкою. Якщо я не буду люблячим і співчувати при цьому - вона зненавидить увесь чоловічий рід. Бути з нею твердим - насправді приємно!»

У цьому трудність уроку чоловічий твердості. Подобається нам чи ні, - коли чоловік проявляє свою твердість, хтось поруч з ним неминуче пораниться, отримає рани і сам чоловік. Ще не навчившись цієї твердістю віртуозно користуватися.

Так влаштований цей світ - без болю немає дорослішання. Мистецтво бути чоловіком - проявляти так багато твердості як цього вимагає його душа, і так мало як це можливо, щоб оточення не поранилося даремно. Існує такий соціальний міф, що можна знайти такого чоловіка, поряд з яким жінка зможе не відчувати болю. Зріла пластична жінка - так, дівчинка, що дорослішає, - в тій мірі в якій буде довіряти своїй природі, а не соціальним еталонам і нормам. З чоловіком, об якого не доведеться поранитися, - доведеться няньчитися.

Коли я писав статтю «Про співчуття», то зазначив, що від зустрічі з болем навколишнього світу в співчуваючому чоловікові висловлюється його власна біль і немає жодного способу позбавити світ від болю. У цьому і полягає чоловіча мудрість у прийнятті власної твердості і неминучого болю, як плату за прояв чоловічих аспектів. Мертвим не боляче, боляче тільки живим. Я в своїх практиках виходив на рівень свідомості, на якому можна переписати мої контракти, але на цьому рівні свідомості виявляв, що всі мої контракти вірні. Що моє завдання не позбавити оточення від болю, який пов’язаний зі мною, а з повагою і співчуттям ставиться до їхнього болю. «Набридне - кину», - сказала мені якось Богинюшка. І то правда.

Будь-яка анестезія лише все псує. Перші сексуальні стосунки в стані алкогольного сп’яніння можуть на все життя привчити жінку вдаватися до алкоголю, як до «пом’якшувального засобу» - заміні власної пластичності. Те саме з чоловіком і алкоголем «для сміливості».

Якщо чоловіча ініціація пройшла зі зрілою жінкою, безболісно, ​​він може так і не зрозуміти яку ціну платить жінка за те, щоб бути поряд з чоловіком. Не шанувати недолік пластичності незрілих жінок будь-якого віку. Поранити марно. Без співчуття.

Ще раз повторюся - люди, що оточують чоловіка: діти, жінки, інші чоловіки, страждають не від чоловічої твердості, а саме від її відсутності. З твердим чоловіком буває боляче, - але саме це і солодко. Занадто тверда жінка від нього відскочить як більярдна куля. Для всіх інших саме його твердість і притягальна. Приваблива для дітей, жінок, інших чоловіків. З м’яким ніяк, - суцільний петінг і ніякого спарингу.

І останнє, - психосоматика. Недолік твердості у свідомості - неминуче проявиться в тілі. Я пам’ятаю свою дуже важку ніч, коли мені довелося проживати ниркову кольку. Це було єдиний раз в моєму житті. Я без жодних знеболюючих всю ніч брав цю біль. Віддавався їй. До ранку біль вщух. Я зателефонував Журавушці: «Ого, який ти став твердий, - сказала вона, почувши мій голос по телефону, - з тобою тепер доведеться набагато важче». Я не обстежувався, оскільки ніколи не обстежуюся. Але ниркова колька з тих пір жодного разу не повторювалася.

За моїми спостереженнями - коли чоловік зцілює свої симптоми - він стає мужнішим, коли жінка зцілює свої симптоми, - вона стає жіночнішою. Так і має бути.

Pura Vida. З усією моєю любов’ю. В’ячеслав Гусєв.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.