Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як помилки в зошиті впливають на кількість розлучень

Психологія та стосунки 31184 перегляди

Опубліковано - 20.11.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Як помилки в зошиті впливають на кількість розлучень
Сьогодні я хочу показати вам, як помилки у зошиті моєї доньки, які були виділені червоним кольором, впливають ...на кількість розлучень!

Почну трохи здалеку. Моя донька практично не ходила в школи раннього розвитку. Я займалася з нею сама. Коли ми тренували руку перед школою, то наш зошит мав вигляд як на малюнку, котрий нижче.

Бачите різницю? Я не підкреслювала їй червоною пастою помилки. Я виділяла зеленою пастою ті літери і гачечки, які виходили у неї добре. Вона це дуже любила і завжди після кожного рядка питала: "Мамо, яка вийшла краще всіх?" І так раділа, коли я обводила кращу букву зі словами: "Ідеально!"

У чому різниця між підходами? Зрозуміли вже?


1. У першому випадку концентруємося на помилках. Що відклалося у вашій фотопам’яті? Правильно, ті літери, які написані кострубато, - це те, що неправильно. Чи побачили ви за цими червоними підкресленнями ідеально написані літери? Ні! Хочемо ми чи ні, але підсвідомо ми запам’ятовуємо те, що виокремлене.

2. У другому випадку ми концентруємося на тому, що зроблено правильно! Ми отримуємо зовсім інші емоції, інше сприйняття. Хочемо ми чи ні, але підсвідомо ми прагнемо повторити те, що було ідеальним! Це зовсім інша внутрішня мотивація - не прагнення уникнути помилки, а прагнення зробити добре!

А тепер увага, відповідь на питання: як виокремлені помилки в зошиті впливають на кількість розлучень?

Відповідь для мене очевидна. Ми з дитинства звикаємо зосереджуватися на недоліках, на тому, що неправильно, на тому, що нам здається поганим. Нас привчали до цього в школі за допомогою червоної пасти, нас привчали до цього вдома, коли частіше робили зауваження за те, що зроблено неправильно, ніж хвалили за те, що ми зробили добре.

З 20 написаних в рядок гачків підкреслений був тільки один. Тобто 19 були написані добре, а 1 - неідеально. Чому ж ми сконцентровані на цьому одному???

У житті подружжя часто відбувається те ж саме . Чоловік може володіти 19 чудовими рисами, але сварка відбудеться через ту одну, яку ви виокремили для себе червоним.

Ось ця звичка (виокремлювати червоним погане), яку ми вигострюємо з самого дитинства і яку неможливо витравити з нашої свідомості в дорослому віці, і стає найчастішою причиною розлучень в сім’ї!

На чому фокусуємося, те й зростає. На що спрямована увага, то і збільшується.

Я спілкувалася вже з такою кількістю пар на тему взаємин, що збилася з рахунку. І у 99% пар (навіть у тих, які здаються ідеальними) одна і та сама проблема - червона паста на характері чоловіка!

Якби я була міністром освіти, я б багато чого змінила в системі шкільної освіти. З дитинства все починається, з дитинства ми перетягуємо в доросле життя всі наші звички і навички, і не всі з них служать нам добру службу.

Впроваджуючи принцип «зеленої пасти» з донькою, я побачила, що навіть якщо я не вказую їй на помилки, вони поступово зникають самі по собі, тому що вона прагне зробити відмінно сама, за своєю доброю волею!
А зараз я пропоную вам зробити три речі:

1. Проаналізувати зошит характеру свого чоловіка і подумати, якою пастою ви користуєтесь.... А для тих, хто особливо цінує стосунки, я пропоную зробити це письмово і практикувати техніку впродовж тижня. Буде дуже цікаво дізнатися ваші результати! Поділіться в коментарях, будь ласка.

2. Якщо ви займаєтеся з дитиною вдома, використовуйте зелену пасту і концентруйте її увагу на тому, що добре!

3. Розкажіть своїм друзям про цю статтю, якщо вона вам сподобалася, - щоб і в їхньому житті теж відбулися приємні зміни та переосмислення!

Всім бажаю гармонії! Цінуйте своїх коханих, любіть їх, і викиньте червону пасту зі свого життя!

Переклад українською - «Гармонія»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.