Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські військові у Криму: як довго триматись?

Світ про Україну 16051 перегляд

Опубліковано - 24.03.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Українські військові у Криму: як довго триматись?
Усе більше російських прапорів майорить над ще вчора українськими кораблями і військовими частинами у Криму. Що далі?

У Новофедорівці в Криму особовий склад військової частини А1100 виконав гімн України та залишив територію місця дислокації після штурму російськими окупантами та "тітушками".

Про це повідомив глава медіацентру Міністерства борони у Криму Владислав Селезньов на своїй сторінці у Facebook в суботу, 22 березня. Таким чином військова частина стала базою авіації Чорноморського флоту Росії, уточнює "Українська правда".

"Персонал української бази закидали димовими шашками, усе в диму, ми відступили у будівлю штабу. "Зелені чоловічки" стоять в стороні, спостерігають. Серед нападників є місцеві", - описав ситуацію у соціальній мережі перед зайняттям частини один з очевидців.

За повідомленням "5-го каналу", у суботу тримала оборону і 204-та бригада у Бельбеку. На території аеродрому розташовані понад десяток російських БТРів, які заважають відльоту українських літаків. Крім того, у акваторіях Криму у блокаді перебувають і кілька українських кораблів під держаними правпорами.

Готовність переходити на бік РФ

Як відомо, через анексію Криму Росією представники РФ переконують українських військових переходити на свій бік, обіцяючи грошові винагороди та соціальну підтримку. Низка сухопутних військових частин уже перебувають під російськими прапорами. Крім того, росіяни уже зайняли 54 з 67 українських кораблів та єдиний український підводний човен, повідомляє dpa.

Про готовність деяких військових перейти на бік РФ повідомляє і заступник командира Керченського батальйону морської піхоти Олексій Нікіфоров. "У мене на даний момент 49 осіб, які хочуть виїхати в Україну (на материк). ... Ще осіб 20, які хочуть просто звільнитися, які не можуть вже навіть думати про те, щоб служити. А інші просто хором підписують зараз контракти і рапорти про те, щоб служити у Збройних силах Росії", - додав Нікіфоров, якого цитує "Українська правда" з посиланням на телеканал "1+1".

Нікіфоров нагадав, що напередодні, у п’ятницю, на території частини, яка раніше блокувалася, було піднято російський триколор.

Нікіфоров закинув в.о. міністра оборони України Ігорю Тенюху, що за весь час блокади на території його частини не було жодного представника генштабу, а сам кеірвник оборонного відомства жодного разу не розмовляв з командиром по телефону.

Чому українських військовиків не евакуюють?

Незважаючи на вимоги деяких українських політиків вивести українських військових з Криму в місця тимчасової дислокації на материковій частині України, "питання про виведення військ з Криму не стоїть".

Про це заявив ввечері у п’ятницю командувач ВМС України Сергій Гайдук.

"Станом на сьогодні у мене є зв’язок повністю з усіма командирами по ситуації, які дислокуються у Криму, я чітко ставлю задачі командирам по ситуації, яка складається, і питання виведення військ з Криму не стоїть", - заявив Гайдук в ефірі "5-го каналу". За його словами, військовослужбовці виконують завдання з охорони й оборони військових частин та пунктів постійної дислокації кораблів ВМС України у Криму.

Між тим у суботу, 22 березня, на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук переповів пояснення, які він отримав від міністерства оборони. За його словами, головна мета перебування українських військових у Криму - посилення позицій України у виробленні рішень по півострову у рамках Генеральної асамблеї ООН, де Росія не має право вето.

"Поки Україна має у Криму хоч один підрозділ своїх Збройних сил, вона має статус "повноправного" учасника дискусії навколо долі Криму, і має більш серйозні можливості впливати на ухвалювані рішення", - написав Тимчук за результатами неофіційних консультацій з представниками державних структур України щодо подальших перспектив українських військових у Криму.

"У Києві переконані, що в такій ситуації можлива взаємна домовленість: Росія виводить з Криму свої війська, Україна - свої. Якщо ж українських військ у Криму не буде, такого "взаємного" рішення не буде також", - пояснив Тимчук ситуацію.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.