Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світ про вибори в Україні: настав час розбудовувати стабільну Україну

Світ про Україну 15416 переглядів

Опубліковано - 27.05.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Світ про вибори в Україні: настав час розбудовувати стабільну Україну
Західна преса очікувано позитивно сприйняла обрання Петра Порошенка Президентом України і роздумувала над тим, чи зможе далі розвивати політичну кар’єру Юлія Тимошенко та про те, яка із колишніх радянських країн може стати наступною ціллю Путіна, а також писали про мужність тих, хто голосував на Сході.

Видання The Daily Beast пише, що після виборів в Україні Владімір Путін може спрямувати свою увагу у бік Молдови, куди Росія вже засилає шпигунів та де розповсюджує пропаганду.

«Росія вже має 2500 осіб війська на території Придністров’я. Проте Москва також намагається контролювати і решту країни, здійснюючи вплив на майбутні вибори у листопаді, що можуть скинути теперішній, дружній до Заходу уряд – і замінити його політичними партіями дружніми до Москви», - пише видання.

Як розповів у коментарі виданню колишній прем’єр-міністр Молдови Влад Філат, російська розвідка працює у Молдові різними шляхами. Вони проникли до молдовських політичних партій, неурядових організацій і до проросійських медіа видань, які забивають голови російськомовним жителям Молдови кремлівською пропагандою 24 години на добу.

The New York Times вийшла під заголовком «У Росії міняється настрій щодо українського лідера», хоча насправді автори зазначають, що поки ставлення Путіна до фронтмена українських виборів залишається «незрозумілим». Хоча й зазначають, що завдяки бізнес-звязкам та ймовірно підтримці олігарха Фірташа, Порошенку вдасть знайти спільну мову із Кремлем.

«Але Путін, схоже, готовий повільно задушити країну, а ніж бачити, як вона перетворюється на будь-який вид ймовірної загрози», - пише видання.

Персональні взаємини, за словами аналітиків, можуть допомогти Петру Порошенку зробити переговори із Владіміром Путіним більш м’якими, але це лише поки. Обидва займалися, наприклад, дзюдо, хоча, здається Порошенко більше не тренується. «Можливо, це допоможе, але мені здається, що вони у різних вагових категоріях», - прокоментувала виданню експерт аналітичного центру Chatham House у Лондоні Орися Луцевич.

Німецьке видання Die Welt подає репортаж із голосування у Донецькій та Луганській областях, під назвою «Той, хто голосує на Сході, потребує мужності». Видання подає приклад Красноармійська, де голосування відбулося, завдяки охороні дільниць батальйоном Дніпро.

«Звісно у Донецьку та Луганську проблеми із безпекою не дозволяють багатьом людям проголосувати . Я лише хочу, аби всі чітко розуміли, що єдина людина, яку треба винити за таку ситуацію – це Владімір Путін, оскільки він стратегічно контролює те, що відбувається там», -цитує американське видання The Wall Street Journal американську сенаторку Келлі Ейотт, яка була серед тисяч міжнародних спостерігачів на виборах в Україні.

Не залишилися непоміченими іноземними спостерігачами і небачені черги на виборчих дільницях. Так, керівник групи спостерігачів Ради Європи Ґудрун Мозлер-Тюрнстрюм називала це «організаційним хаосом»

"Ми будемо наполягати на тому, щоб президентські і місцеві вибори розділялися в майбутньому, в іншому випадку завжди є хаос в організації, На цей раз ми можемо прийняти цей факт, зважаючи на обставини", - прокоментувала спостерігач, як пише видання Die Presse

Співмодератор круглих столів національної єдності та спеціальний представник ОБСЄ під час цих заходів написав з приводу проведення виборів в Україні та трьох таких круглих столів статтю у виданні Financial Times під назво «Тепер розпочинається справжнє завдання по створенню стабільної України», де закликає не залишати Україну одну за столом переговорів з Росією.

«Довгий шлях до реформування та стабілізації України лише розпочинається. Європа зробить одну зі своїх фатальних помилок, якщо не візьме до уваги цей важливий момент», - зазначає він з приводу виборів.

На його думку також, найбільшим викликом для України зараз є вимога Росії, аби Україна була нейтральною державою. Багато хто пропонує «фінську модель», але «фінська модель» має також означати, що Україна має фундаментальне право вибору», - зазначає він.

Польське видання Gazeta Wyborcza згадало і про головного конкурента Петра Порошенка під час цих виборчих перегонів – Юлію Тимошенко і у статті під назвою «Кінець мрій прекрасної Юлії про президентство» роздумує над тим, чи зможе колишня прем’єр-міністр повернутися у політику, адже ці вибори на думку автора взагалі можуть стати кінцем політичної кар’єри Тимошенко. «Тимошенко з її амбіціями буде важко погодитися на таку долю, проте виборці вирішили за неї», - зазначає видання.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.