Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рейтинг Кремля: як ставляться до Росії в різних країнах світу

Інший погляд 26988 переглядів

Опубліковано - 7.05.2015 | Всі публікації | Версія для друку

 Рейтинг Кремля: як ставляться до Росії в різних країнах світу
За рік рівень підтримки Росії українцями скоротився з 47% до 5%, в той час як Греція залишається чи не єдиною країною Європи, яка схвалює лідерство Кремля.

Світова спільнота

За даними експертів Gallup, з 2013 по 2014 рік середній рівень підтримки Росії світовою спільнотою знизився до 22%. Це є найнижчим показником за останні вісім років, впродовж яких проводять дослідження.

Зокрема, дослідники стверджують, що рейтинги Кремля постраждали через те, що підтримка українцями скоротилася з 47% у 2013 році до 5% у 2014-му. Крім того, в низці країн Заходу підтримка Росії знизилася одразу на 10%.

Досі лояльними до РФ залишаються Казахстан, Білорусь, Киргизстан і Таджикистан.

США

У лютому, дослідження, проведене фахівцями Pew Research Center, продемонструвало, що 60% громадян Сполучених Штатів хочуть посилення санкцій проти Росії через агресію Кремля в Україні. Проти цієї ідеї виступали 34%. Дослідники підкреслили, що менш як за рік - з квітня 2014 року до лютого 2015-го - кількість прихильників посилення санкційного режиму серед американців зросла на 7%.

Разом з тим дослідження Pew Research Center показали негативне ставлення громадян США до лідера РФ Владіміра Путіна. Зокрема, про це 70% опитаних, включно з 41% респондентів, які визначили своє ставлення до російського президента як «дуже погане». Лише 12% опитаних зазначили, що позитивно сприймають Путіна, ще 18% не змогли визначитися з відповіддю.

За даними соцопитування, проведеного інформагентством Reuters у квітні, 20% американців вважають Путіна загрозою для Сполучених Штатів.

Відповідно до результатів досліджень, оприлюднених Німецьким Фондом Маршала Сполучених Штатів, 39% респондентів заявили, що підтримують ідею світового лідерства РФ. Разом з тим 53% опитаних виступили проти цього.

Німеччина

У лютому німецький телеканал ARD оприлюднив дані соцопитувань, відповідно до яких 78% громадян Німеччини не довіряють путінській Росії. Гідним партнером Росію вважали лише 17% респондентів. Ще 65% оптаних підтримали санкції західних країн проти РФ у зв’язку з агресією проти України.

Крім того, експерти TNS-Emnid на замовлення Фундації Бертельсмана провели дослідження, опитавши тисячу німців про їх ставлення до санкцій Заходу проти Кремля.

44% респондентів підтримали збереження існуючих санкцій, ще 23% виступили за їх посилення. 23% опитаних підтримали ідею пом’якшення заходів проти Росії.

За даними Фундації Бертельсмана, вину за конфлікт в Україні 39% німців покладають на Росію. В рівній мірі винними сторони конфлікту вважають 43% респондентів, в той час як кожен десятий німець звинувачував Київ.

За даними Німецького Фонду Маршала у США, 59% німців вважають, що світове лідерство Росії є небажаним, тоді як протилежної точки зору дотримується 38% респондентів.

Великобританія

На початку 2015 року експерти компанії YouGov на замовлення Chatham House опитали 2 тисячі британців про їх неприязнь до інших країн світу.

Найбільше респондентів – 56% назвали Росію. Друге місце посіла Північна Корея, про яку згадали 47% опитаних. Третє та четверте місця розділили Ізраїль та Іран.

У звіті зазначають, що рівень неприязні до РФ серед громадян Великобританії зріс на 26% після незаконної анексії українського Криму, розв’язання війни в східній Україні та поширення анти західної риторики президентом Путіним.

Франція

Дослідження, проведене у квітні 2014 року компанією Harris Interactive на замовлення Grenoble Ecole de Management, продемонструвало, що 78% французів негативно ставляться до Росії. З них 59% обрали варіант «радше погано», ще 19% заявили про «дуже погане ставлення».

За даними французької дослідницької компанії BVA, 93% французів розглядають конфлікт в Україні як спробу Кремля відновити контроль над Східною Європою.

Незважаючи на це, 71% респондентів вважають, що Франція повинна поставити Росії вертольотоносці «Містраль».

Польща

У лютому опитування, проведене компанією TNS-Польща на замовлення Варшавського інституту суспільних справ показало, що 41% поляків виступають за посилення тиску на Москву. Збереження їх на сучасному рівні підтримують 35%, в той час як проти санкцій виступили лише 6%.

Відповідальність за конфлікт в Україні 61% поляків покладають на Росію. Обидві сторони винними вважають 20% респондентів.

За даними Німецького Фонду Маршала у США, 81% поляків виступають проти того, щоб РФ належала до клубу світових лідерів.

Литва

Напикінці 2014 року Центр дослідження громадської думки Vilmorus провів опитування, в якому брали участь 866 литовців і 501 представник інших національностей. Опитування продемонструвало, як джерела інформації формують точку зору громадян.

Литовці про події на Україні і в Росії дізнаються з литовських ЗМІ (ЛТБ - 56%, інші литовські канали - 56%, литовські сайти - 31%, Литовське радіо - 28%). Тим часом громадяни інших національностей про події на Україні дізнаються в основному з російських каналів - 58%.

Крім того, респондентам ставили питання з приводу того, кого вони вважають винним в розпалюванні конфлікту в Україні. 55% литовців вказали, що винна Росія, тоді як в групі інших національностей так вважають 16%.

Україну винною вважають 10% литовців і 26% громадян інших національностей. Про винну сепаратистів заявили 18% литовців і 6% громадян інших національностей.

Крім того, на вину США і ЄС вказали 7% литовців та 23% громадян інших національностей.

За даними опитування компанії Spinter tyrimai, виконаного на замовлення DELFI, 54,5% громадян Литви впевнені, що через російську агресію в Україні виникла реальна загроза незалежності їхньої країни. 31,9% респондентів переконані, що загрози для незалежності Литви зараз немає. Ще 13,6% вагалися з відповіддю.

Іспанія

84% іспанців визнали «небажаним» світове лідерство Росії. Про це свідчать дані досліджень, оприлюднених Німецьким Фондом Маршала у США.

Швеція

77% шведів також не підтримують ідею приналежності РФ до клубу глобальних лідерів.

За даними Німецького Фонду Маршала, кількість противників лідерства Кремля зросла у Швеції на 8% з 2013 року.

Чехія

У квітні компанія Ipsos провела дослідження у Чехії, яке виявило, що 54% громадян цієї країни сприймають Росію як «імперію зла». Більше половини опитаних заявили, що Чехія не повинна підтримувати Росію на міжнародній арені, а 63% респондентів не підтримують політику президента Мілоша Земана у ставленні до Росії.

За даними експертів Ipsos, до совєцького вождя Іосіфа Сталіна позитивно ставляться 5% чехів, політику Путіна підтримують 16%.

Греція

За даними Gallup, станом на лютий 35% відсотків греків схвалювали позицію російської влади. Негативно про керівництво РФ відгукнулися 35% респондентів, ще 30% вагалися з відповіддю.

За даними Фонду Маршала, Греція є чи не єдиною країною ЄС, яка в більшості підтримує ідею лідерства РФ. Відповідну думку висловили 52% респондентів. Проти виступили 40% опитаних.

Туреччина

Під час опитування, проведеного Німецьким Фондом Маршала в Туреччині, лише 14% респондентів заявили, що підтримують ідею лідерства РФ. Негативно до цього ставляться 71% опитаних.

Сербія

Дослідження проведені компанією Ipsos у Сербії показали, що 52% сербів позитивно ставляться до Росії. Прихильність до ЄС тоді висловили лише 32% опитаних. Разом з тим 70% сербів хочуть, щоб їхні діти жили в ЄС, і лише 23% - в Росії.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Інший погляд»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.