Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров записався ”першим віце-прем’ером”

Мова 23033 перегляди

Опубліковано - 12.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Азаров записався ”першим віце-прем’ером”
Безграмотність урядовців викликала більший інтерес, ніж коаліція

Учора у Верховній Раді найбільше говорили про помилки ”регіоналів” Миколи Азарова, Андрія Клюєва, Василя Джарти та Володимира Рибака. Вони безграмотно написали українською мовою заяви про складення повноважень народних депутатів.

Для такої заяви депутатові дають готову форму. Вписати треба лише назву посади, на яку переходить нардеп. Це кілька слів. Проте перший віце-прем’єр Микола Азаров свою посаду написав як ”перший віце-прем’ер”. Міністр екології Василь Джарти — ”міністр экології”.

Нардеп від Партії регіонів Ганна Герман, 46 років, обіцяє:

— Вже до моменту затвердження програми уряду вони володітимуть української мовою значно краще.

Журналісти запропонували Герман найняти для своїх однопартійців редакторів — щоб вони допомагали їм заповнювати документи.

— Це означало б дурити людей, — не погоджується та. — Для чого нам це робити? Зараз вони володіють мовою так, а завтра будуть володіти значно краще. І всі зможуть в цьому переконатися.

Герман каже, що її російськомовні колеги добре усвідомлюють прогалини у своїй освіті і вже почали займатися з викладачами української мови.

Про безграмотність урядовців мови було навіть більше, ніж про створення нової коаліції. До того ж самі депутати не надто хотіли це коментувати. Один із юристів ”Нашої України” Юрій Ключковський від журналістів мало не втікав. Але ті бігли за ним, запитуючи про коаліцію. Ключковський зупинився. Сам впритул підійшов до журналістів. Його обличчя почервоніло. Пригрозив, що припинить взагалі спілкуватися з пресою, якщо не дадуть йому спокою. Після цього зайшов до сесійної зали, грюкнувши при цьому дверима.

Його колега по фракції Петро Порошенко, 40 років, був лагіднішим. Хоча й небагатослівним.

— Просто поки що немає про що розповідати, — чесно зізнається.

Розповів, що найсерйознішою проблемою є пункт про приєднання до Плану з набуття членства в НАТО.

— Мова вже не про якісь посади. Вони вже нічого не вирішують. Ми не хочемо навіть ніяких комітетів, бо все одно у ключових комітетах Партія регіонів має більшість. Головне зараз — зберегти нашу зовнішню політику.

Головний експерт на переговорах від Партії регіонів Олена Лукаш, 29 років, не може назвати навіть приблизних термінів їх завершення:

— Особисто я займаюся коаліцією вже три місяці. Дещо стомилася від цього. Але якщо буде потрібно, продовжу працювати.

Лукаш каже, що зараз проект тексту угоди займає близько шістдесяти сторінок. А в остаточному варіанті буде не більше сорока.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Мова»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.