Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


5 способів зменшити бойові дії у вашому шлюбі

Психологія та стосунки 24204 перегляди

Опубліковано - 30.03.2016 | Всі публікації | Версія для друку

5 способів зменшити бойові дії у вашому шлюбі
Боротьба є нормальною частиною шлюбу. Життя з іншою людиною неминуче призводить до розходжень у поглядах, непорозумінь і іноді зачіпляє почуття.

Те, що не встигнувши відгуляти медовий місяць, ви почали сваритися зі своєю «другою половинкою» - це, ніби як і нормально, і десь навіть невід’ємна частина шлюбу. Ви почали спільне життя не з лялькою або порцеляновим телепнем, а з живою людиною - зі своїми думками, переконаннями, яку можна не так зрозуміти, і чиї почуття можна поранити.

Повторюся ще раз - це нормальне явище. Нормальне, адже всі ми - живі люди. Але є відмінність між нормальними суперечками, обговоренням тієї чи іншої ситуації з різних точок зору у пошуках компромісу, - і болісними, істеричними сварками, що призводять лише до подальших непорозумінь, і розкручують маховик негативу.

Але ж дуже часто люди борються не цілком чесно лише тому, що не розуміють, за що, власне, вони борються. Те, що ви відчуваєте себе нікому не потрібними або, наприклад, нелюбимими, але мовчите (а то і зовсім не знаєте) про це, цілком може вилитися в сварку, причиною якої (формально) стане те, що ваш чоловік або дружина якось то не так видавлює зубну пасту з тюбика.

Саме тому так важливо розуміти, що саме вас дратує, - лише це допоможе вам уникнути сварок через щось, що насправді і яйця виїденого не вартує.

Нижче ви знайдете декілька порад, які, як ми сподіваємося, допоможуть вам звести сварки і суперечки у вашому сімейному житті до здорового мінімуму.

1. Завжди намагайтеся помічати, в якому настрої ваша «друга половинка»

Так, багато жінок на певному етапі свого менструального циклу стають надмірно примхливими, роздратованими або емоційними. Та й у чоловіків бувають часи, коли їхню поведінку аж ніяк не можна назвати раціональною. Чоловіки стають роздратованим, якщо вони голодні, у них давно не було сексу, або, наприклад, на роботі завал... Намагайтеся помічати, коли ваша «друга половинка» в подібному настрої, і уникайте у такі моменти обговорювати з нею неприємні теми. А якщо ваш чоловік або дружина каже вам, що ви самі на себе не схожі, і на всіх кидається, замість того, щоб ображатися, подумайте, - а раптом це правда?

2. Знайте, коли поступитися

Насправді є не так вже й багато суперечок, заради правоти в яких варто стояти на смерть. Вибирайте те, за що варто боротися, з розумом. Згадайте вашу останню запеклу суперечку або сварку. Ну і як, вам як і раніше здається, що воно того варте? Ви взагалі пам’ятаєте, через що настільки запекло сперечалися? Якщо ви воюєте не за свої переконання, свободу або життя - може бути, варто здатися? Якщо ви з принципу сперечаєтеся через щось, що дуже важливо для вашого чоловіка/дружини, але не для вас, - постарайтеся великодушно виторгувати власну почесну здачу в полон. Це, як мінімум, покаже, що для вас важливе щастя людини, з якою ви вирішили пов’язати все своє життя.
3. Постарайтеся замість гніву продемонструвати свою вразливість і біль

Гнів - це другорядна емоція, витоки якої лежать у чомусь іншому. У соромі. У болю. У розчаруванні. І якщо ви замість того, аби вихлюпувати на голову коханої людини цебер емоційних помиїв, розповісте їй, чому саме ви злитеся, ви з куди більшою ймовірністю отримаєте у відповідь розуміння і співчуття. Адже куди легше зрозуміти, пробачити і поспівчувати людині, яка скривджена і ій погано, ніж людині, яка кричить, лається і тупотить ногами.

4. Спробуйте подивитися на проблему з іншого боку

Найчастіше під час сварки чоловіка з дружиною куди більше турбує власна правота, ніж слова одне одного, і замість того, щоб обмірковувати почуте, вони чекають першої можливості вставити власну репліку. Подібна манера ведення дискусії не може не дратувати, і, як правило, вона призводить до розчарувань і швидко скочується до взаємного обміну образами чи звинуваченнями. Не намагайтеся відповідати якомога швидше, аби щось відповісти. Подумайте над тим, що ви почули. У вашого чоловіка або дружини цілком може знайтися гарна і слушна пропозиція щодо вирішення ваших проблем, але ви навряд чи його почуєте, якщо будете зосереджені на обдумуванні наступного вбивчого аргументу.

5. Зберігайте почуття перспективи і гумору. Будьте простіше

У прямому сенсі. Ніколи не варто сприймати себе і те, що вас оточує, надто вже серйозно. Ми часто зациклюємося на чомусь такому, що насправді не так вже й важливо. Так, те, що ваш чоловік розкидає брудні шкарпетки по всій квартирі, або те, що дружина недолюблює свекруху, може бути неприємним, - але це не привід для розлучення. Серйозно. І якщо вам вдасться зрозуміти, що ви всього лише повторюєте ті ж самі шаблонні сварки, які відбувалися, напевно, з тих самих часів, коли люди ще жили в печерах, ви з куди більшою ймовірністю посмієтеся над собою, і забудете про них.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.