Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пограбування віку! Спецназ ГРУ РФ викрав в США козацькі реліквії на 100 млн. доларів!

Думка українця 26162 перегляди

Опубліковано - 16.10.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Пограбування віку! Спецназ ГРУ РФ викрав в США козацькі реліквії на 100 млн. доларів!
Росія здійснила такий нахабний акт на території США! Проігнорувавши рішення судів США, заяв в поліцію, позицію кубанської козацької спільноти. Викрадено майно організацій і приватних осіб, громадян США, з їх території! За штатівськими законами це вже не теракт, це війна!

Поінформована козацька спільнота України, Росії та США у шоці! Закінчилася кількамісячна інтрига з передачею козацьких регалій, що зберігалися у музеї Кубанського козацтва за кордоном у Ховеллі, штат Нью-Джерсі, США. Днями, до приміщення музею, опечатаного поліцією за рішенням суду (нинішній отаман ККВ США Пєвнєв нелігітимний з 2000 року), круто підрулили три розкішні автомобіля з дипломатичними номерами Посольства РФ в США. Бадьорі спортивні хлопці за кілька секунд проникли всередину музею, взяли приготовані для них пакунки з регаліями, акуратно склали їх у спеціальний броньовичок, і зникли у невідомому напрямі. Тільки згодом, опозиційна до нинішньої верхівки ККВ США, група козаків помітила злом, викликала поліцію, яка так нікого всередину і не пустила. Злочин списали на місцевих наркоманів.

Буквально зразу російські інформагенції з Кубані прозвітували про повернення регалій в Росію, акцентувавши, що основна їх частина перебуває в генконсульстві Росії в Нью-Йорку. Ходять вперті чутки, що нинішнє керівництво ККВ США продало музейні експонати за 5 млн. дол.

Як стверджують поінформовані джерела – продешевили. Тільки за одну грамоту цариці Катерини (оригінал), про передачу запорожцям Кубані на віки вічні, один неназваний колекціонер з України був готовий викласти 50 млн.! Тільки за грамоту! Експерти оцінюють викрадені експонати у суму більше 100 млн. доларів!

Серед експонатів була і оригінальна печатка Війська Запорозького, унікальні книги, документи, ікони, зброя...

Росія здійснила такий нахабний акт на території США! Проігнорувавши рішення судів США, заяв в поліцію, позицію кубанської козацької спільноти. Викрадено майно організацій і приватних осіб, громадян США, з їх території! За штатівськими законами це вже не теракт, це війна!

Куди дивилися доблесні ФБР і ЦРУ?

І що завтра утне Росія скажімо в Україні? Чи Грузії? ОБОРЗЄЛІ!!!

Історія з регаліями дуже давня і романтична. Після розгрому Січі запорожці вивезли на Кубань все цінне. Тільки з Межигірського монастиря вивезли 28 возів скарбів! А з Січі, а з трьох інших козацьких монастирів?

Частина того скарбу зберігалася в Краснодарі, в Соборі О.Невського. У 1918 році, під час навали більшовиків, які все безжально грабували, палили, знищували, останній отаман, розуміючи, що це кінець, створив таємну спецгрупу з особливо довірених козаків, які вивезли частину регалій в Сербію.До речі, мало хто знає, що тоді кубанці офіційно приєдналися до УНР! З 1948 року, переживши чимало пригод, регалії прибули в США. Де в Ховеллі козаки купили будинок і створили музей.

Були виставлені чіткі умови передачі регалій. Перейменування Краснодару і всіх населених пунктів, які носять імена червоних вождів, відбудова Собору, декомунізація краю. Нічого не виконано. Крім відбудови Собору.

З весни 2006 року журнали „Нова Січ” і „Музеї України” за допомоги отамана Американських козаків Сергія Цапенка, розпочали кампанію з вивчення регалій. Ми пропонували передати Росії тільки Кубанську частину – саме кубанські прапори, документи, мундир царя...

Документи, книги, зброя Запорізького періоду ми хотіли переправити до України. Як не дивно, американські кубанці не заперечували! Вперся тільки Певнев, якого не переобирали з 2000 року – відмазувався від проведення з*їзду.

Краснодарському губернатору напередодні виборів потрібен був ефектний жест – повернення козачих регалій. Заважали тільки українці. До речі, здається нинішній кубанський губернатор підписав собі політичний вирок. Судячи з усього його чекає дуже сумнівне політичне майбутнє – причетний до найгучнішого пограбування віку! Чи може у них, у путінській Росії, так і треба?

Що робила наша доблесна влада, на чолі з лідером всіх трипільців? Чухалася. Вони працюють так, як створюють коаліції! Не треба було так довго говорити! Радитися! Що не можна було залучити залишки Служби зовнішньої розвідки, чи що там у нас ще залишилося, дати більше чи просто викрасти регалії, як це блискуче і зробили росяни?

Нагадаю, ми провели три резонансні прес-конференції по регаліям. Народний депутат Ольга Боднар написала купу листів і запитів на всі поверхи влади. Ніхто навіть не спромігся послати до Штатів делегацію з одного-двох науковців для розвідки!

Чому наші маленькі журнали без грошей, адмінможливостей, спираючись тільки на скромний сайт Нова Січ і ентузіазм Сергія Цапенка в США, змогли підняти бучу, організували перевибори отамана ККВ США, рішення козаків, домовилися з рядовими козаками Кубані про невтручання, а наші доблесні чиновники займалися чим, до речі?

Давно пора створити повноцінний Комітет повернення культурних цінностей...

Пройшло чимало часу, наша влада, як і американці мовчать!

На жаль, ми так точно і не знаємо, що вкрали. Тепер ми, власними куцими силами, виходимо на Кубань, дізнаємося, що там є, де воно лежить. І вже почали отримувати натяки, що дещо можна і купити... Ситуація ганебна. Як для США, так і для Росії. Про Україну часів Ющенка давайте не будемо...

Знаємо, що американські козаки вже зробили заяву до Інтерполу. Ймовірно, скоро будуть судові рішення. Відомо, що у музеї Ховелла щось залишилося. Саме Запорізького періоду, але у дуже поганому стані. Потрібна термінова реставрація.

Чесно кажучи, я вже закінчив книгу про всі ті події. Буквально на ходу пишу продовження. Прямо з сайту. Це новий літературний жанр такий вийшов...

Офіційних плакальщиків за тяжкою українською долею прошу ще не плакати! Ми ще боремося. І чорт забирай, колись все-одно переможемо!

Ці рядки пишу у день Святої Покрови. З святом! І будьмо!

Віктор Тригуб,
редактор журналів „Нова Січ”, „Музеї України”, полковник козацтва, член НСЖУ, Почесний працівник туризму України

14 жовтня 2006 року

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.