Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ескалація чи дипломатія? Експерти США про вирішення ситуації на Донбасі

Військова справа 11626 переглядів

Опубліковано - 22.01.2020 | Всі публікації | Версія для друку

Ескалація чи дипломатія? Експерти США про вирішення ситуації на Донбасі
“Проведення наступальної операції призведе до дестабілізації ситуації і не відповідає інтересам України”, - вважає експерт аналітичного центру Atlantic Council Марк Сімаковські.

Варіант звільнення українських територій не виключається, якщо буде ухвалено політичне рішення, вважає заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал Сергій Кривонос. Все залежить від того, наскільки будуть підготовлені її збройні сили, додав він.

Експерт аналітичного центру Atlantic Council Марк Сімаковські вважає, що силове вирішення ситуації на Донбасі не відповідає інтересам ні Києва, ні Вашингтона - Сполучені Штати зацікавлені, щоб мирний процес призвів до того, що українці повернули контроль над кордоном між Україною і Росією.

«Україна говорить про мир і намагається знайти спосіб підтримувати режим припинення вогню з Росією, і почати переговори в Нормандські форматі. Зараз саме час зосередитися на вирішенні ситуації, а не на додатковому конфлікті. Разом з тим, я вважаю що заяви Кривоноса - сигнал від адміністрації Зеленського, що у України є інші варіанти щодо досягнення миру. Якщо Російська Федерація не бажає йти на поступки в досягненні цієї мети, то Україна може використовувати інші варіанти, що ведуть до ескалації. Я також не думаю, що ця американська адміністрація підтримає Україну в ескалації ситуації. Якщо це станеться, то Київ опиниться в ізоляції, в тому числі і з боку Європи. Проведення наступальної операції призведе до дестабілізації ситуації і не відповідає інтересам України», - каже аналітик.

Майкл Карпентер, директор Центру імені Байдена Університету Пенсільванії, який також працює з Atlantic Council, у минулому високопоставлений співробітник Пентагону, вважає, що сенсації в заявах генерала Кривоноса немає - кожна країна має плани ведення бойових дій. Однак, за словами Карпентера, вирішення конфлікту військовим шляхом має бути останнім інструментом в арсеналі будь-якої держави.

«Швидше за все, у разі ескалації конфлікту Росія почне перекидати на Донбас більше військ, ресурсів і техніки, що ще більше ускладнить досягнення Україною своїх стратегічних цілей. Києву необхідно контролювати кордон на Сході, бо без цього Росія буде продовжувати накачувати регіон військами і технікою. Росія має можливість використовувати авіацію і ресурси Чорноморського флоту, щоб домінувати в конфлікті. Звичайно, це також виявить роль Росії в конфлікті, який, як ми всі знаємо, існує. Будь-які подальші кроки, які мають значення для України, в ідеалі повинні координуватися разом з її західними партнерами, звичайно ж, Сполученими Штатами. Думаю, що дипломатія як і раніше повинна бути першим, другим і третім варіантом, а військове вирішення повинне бути у самому кінці списку», - вважає експерт.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.