Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Питна вода отруєна!

Людина і влада 23365 переглядів

Опубліковано - 9.11.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Ранок 9 листопада. м. Севастополь.
Ранок 9 листопада. м. Севастополь.
Отруєно джерело водопостачання Севастополя.

Ранок 9 листопада в Севастополі почався з НП: крупна аварія на водоводі. Городяни дзвонили один одному попередити, що воду з крана пити не можна, і чомусь посилалися при цьому на військових. Нібито інформація йде від Чорноморського Флоту: у 4 ранки моряків підняли по тривозі.
З відкриттям магазинів бутильованная вода була розкуплена вся. Потім населення ромело мінеральну. У чергах говорили про диверсію, про те що у водосховищі в Байдарськой долині потрапили отруйливі речовини: чи то бензол, чи то ДДТ. До того ж, телефонограмою, розісланою по військових частинах, наказано готовий сніданок - знищити, воду не можна не тільки пити, але навіть умиватися.

Повідомлення МНС по радіо і місцевому телебаченню про те, що із-за сильних дощів очисні споруди не витримали навантаження і воду в крані можна використовувати лише для технічних потреб, населення не заспокоїло, а тільки додало приводів для чуток. Відразу ж в чергах знайшлися ті, у яких “вчора племінник попив води, а сьогодні - вже в реанімації”. Прислухавшись до свого організму, більшість севастопольців знайшли у себе головний біль, розлад шлунку, ломоту в суглобах і т.д. А повідомлення про те, що будівлі міської Ради і Ленінської райадміністрації заміновані тільки сприяли розповсюдженню паніки.

“Сьогодні в три години ночі при аналізі відібраних проб води виявилось, що в ній перевищений зміст шкідливих речовин. Яких саме — поки невідомо”, — повідомив співробітник управління по надзвичайних ситуаціях Віталій Гузь. Через це було припинено водозабір. За даними головного інженера ГКП “Севміськводоканал” Миколи Перегуди, вода в Чернореченському водосховищі забруднилася із-за дощів й паводків, причому забруднення настільки сильне, що з ним не можуть впоратися очисні споруди.

Міськдержадміністрація настроєна оптимістичніше: У“ водопровід потрапили стоки з отрутохімікатами з довколишніх полів, але джерело зараження вже локалізоване, і до вечора севастопільці отримають якісну воду”, — повідомили в управлінні у справах преси СМДА. Дивно, на довколишніх полях в Байдарськой долині, вже років 10, ніхто нічим землю не удобряє.

У офіційній заяві міській адміністрації говориться, що причиною НП стало забруднення 227 тисяч кубометрів води в ставку-накопичувачі, розташованому в районі села Орлине. Поки не вдалося встановити, чим забруднена вода: міська СЕС визначити джерело забруднення не може, тому проби води відправлені до Києва, а до Севастополя, з Вінниці їде спеціальна мобільна лабораторія. Як можливі причини забруднення води в ставку, через який здійснюється водопостачання Севастополя, названо попадання у водоймище мінеральних добрив або каналізаційних стоків з села Орлине.

Зараз вода із ставка-накопичувача скинута, фахівці займаються промивкою дна.

Створений оперативний штаб для ліквідації наслідків НП. За оптимістичним прогнозом, водопостачання в Севастополі може бути відновлене вже сьогодні до вечора, по песимістичному — днів через три.

За даними міської прокуратури, забруднення води невстановленими речовинами на території гідровузла №3 ГКП “Севміськводоканал” відбулося вчора близько десяти вечора.

За цим фактом севастопольською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушена кримінальна справа у зв'язку з порушенням правил охорони вод, яке спричинило забруднення поверхневих джерел питних вод. Проводиться досудове слідство.

Як повідомили лікарі центральної станції швидкої допомоги, з ранку багато хто дзвонить, скаржачись на нудоту і блювоту після пиття водопровідної води. “Але отруєння — це не остаточний діагноз, — сумнівається старший лікар “швидкої”. — Такі симптоми бувають і при гіпертонічному кризі”.

Із 10 листопада, в міських школах і університетах заняття відміняються “у зв'язку з обмеженим запасом води для технічних потреб”, повідомив заступник начальника управління освіти Віктор Корнієц. За його словами, в учбових установах Північної сторони, Качи, Андрєєвки, Любімовки і школі-інтернаті №5 уроки не припиняться, оскільки ці райони харчуються водою з Вілінського водоводу. Будуть закриті й дитячі сади.

Злякавшись, що залишаться без води і їжі, городяни кинулися розкуповувати хліб, молоко і соки. Але, як повідомляє оперативний черговий управління по НС, хлібозавод і всі пекарні міста забезпечені водою в повному об'сязі, так що зупинки роботи, а значить і дефіциту хліба, в місті не буде. Підвезення питної води до житлових будинків організоване не буде, повідомив начальник управління по НС Мирослав Сагайдак. За його словами людям вистачить бутилированної і набраної з джерел води.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Людина і влада»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.