Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Божественна комедія

Дозвілля 29452 перегляди

Опубліковано - 28.12.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Божественна комедія
Про Різдво. У деяких християнських країнах Різдво виходить з моди.

У Великій Британії, наприклад, хотіли заборонити зображення Діви Марії, немовляти, волхвів, а також ялинок і самого Санта-Клауса. Першим запанікував єпископ Кентерберійський Роуен Вільямс. Від безвиході він був змушений звернутися по допомогу до британських муллів. Мусульмани, що спостерігали зі свого кутка за цим апофеозом демократії, нарешті висловилися у вкрай категоричній формі: «Позбавлення Різдва релігійного змісту є образливим для обох громад — християнської та мусульманської, а також дає грунт для розмов про наступ ісламу на британську культуру». А позаяк після серії терактів до ісламістів прислухаються, влада відреагувала блискавично: Різдво цього року вирішено відзначати за старим звичаєм.

Дякувати Богу, нашій країні такі перегини політкоректності не загрожують. Українці дуже набожні. Кількість п’яних на Великдень та Різдво не залишає жодних сумнівів у тому, що в ці дні радість приходить буквально в кожну родину. Щоправда, не зовсім зрозуміло, яку саме гілку християнства сповідують більш ніж 90% співгромадян. За даними дослідницького Центру ім. Разумкова, регулярно відвідують церкву лише 1,7% населення. Складається враження, що інші християни є членами якоїсь мало вивченої конфесії. Утім, дещо про неї все ж таки відомо. Її представники відрізняються презирством до смерті — це виражається у щорічних масових веселощах на цвинтарях під час Гробків, що тривають цілий тиждень. Вони шанують деяких маловідомих святих, зокрема у день Святого Валентина віруючі дарують дружинам і коханкам квіти і спідню білизну. А Мадонною вони називають 50-річну жінку в стрінгах і темних окулярах, схожу на 80-кілограмову муху.

Найбільш заможним неофітам українські турагенції пропонують відвідати Гамбург, де вони можуть провести час разом зі своїми закордонними братами й сестрами во Христі. У Гамбурзі дозволена релігійна символіка. Особливо багато її буде на еротичному різдвяному ярмарку Санта-Паулі у кварталі червоних ліхтарів. Організатори цього щорічного заходу небезпідставно вважають Різдво святом любові. Тому любові там багато — виряджені янголами повії всіх кольорів шкіри нададуть прочанину повний комплекс секс-послуг. Напівголі Санта-Клауси покажуть стриптиз. На пам’ять про паломництво можна купити який-небудь штучний людський орган.

А тепер серйозно. Річ у тому, що і Різдво, і саме християнство вже давно перетворилися в масовій свідомості на казочку, яку взяли на озброєння маркетологи. Хоча той самий Санта-Клаус, що рекламує кока-колу і танцює стриптиз, має цілком конкретний історичний прототип. Святий Миколай народився у другій половині III ст. в Малій Азії у багатій родині. Отримавши спадщину, роздавав її біднякам, кидаючи золото у вікна. Багато років провів в ув’язненні, пережив катування. Пізніше став співавтором основного церковного документа того часу — Нікейського Символу Віри. Наскільки реальними є інші персонажі Різдва, включаючи Самого Ювіляра, кожен з нас довідається у свій час. Утім, ця думка занадто серйозна, щоб не зіпсувати свято.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.