Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські лідери використали ЄС для з’ясування відносин

Світ про Україну 24399 переглядів

Опубліковано - 18.04.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Українські лідери використали ЄС для з’ясування відносин
Політична криза, що вибухнула в Україні, – найгостріший з часів “помаранчевої революції” 2004 року –неабияк турбує брюссельських поборників демократичного розвитку країни.

Вчора конфліктуючі Президент і прем'єр України перенесли своє протиборство на європейську арену. А в самій Україні, тим часом, є всі ознаки того, що нинішня політична криза може затягнутися і серйозно перешкодити спробам країни зближуватися з Європейським Союзом.

Прозахідний президент України Віктор Ющенко скористався візитом до Брюсселю, щоб завірити: конституційне протистояння з питання дострокових виборів буде вирішено демократичним шляхом. За його словами, питання застосування сили «навіть не обговорюється».

В той же час, промосковський прем'єр-міністр України Віктор Янукович в своєму виступі в Страсбурзі пообіцяв, що виконуватиме вирішення Конституційного Суду України. Вчора цей суд почав слухання у справі про законність президентського Указу і незабаром повинен винести вердикт про тупикову ситуацію, що склалася.

Ющенко заявив, що його рішення про розпуск парламенту і призначення на 27 травня дострокових виборів було єдиним способом повернути країні стабільність. Він заявив, що Янукович удавався до «неконституційних механізмів» формування коаліції, вербуючи на свою сторону окремих парламентаріїв замість того, щоб об'єднувати парламентські фракції.

Політична криза, що вибухнула в Україні, – найгостріша з часів «помаранчевої революції» 2004 року – вельми турбує брюссельських поборників демократичного розвитку країни. Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив: «Я упевнений, що має місце серйозна політична криза – давайте дивитися правді в очі». Він виразив тривогу у зв'язку з тим, що ситуація може посилитися, і призвав обидві сторони конфлікту залишатися в рамках демократії і законності.
Він попередив, що затягування кризи неминуче приведе до відстрочення переговорів Києва з Брюсселем про зміцнення зв'язків шляхом нової угоди про співпрацю. «Якщо в країні політична нестабільність, то переговори, звичайно ж, будуть відкладені», – сказав він.

Баррозу хоче зближення України з Євросоюзом, проте цій країні ніколи не пропонували перспективу членства в ЄС.

Тим часом Віктор Янукович, що приїхав до Страсбурга на засідання Ради Європи, заявив: «Я і мої колеги по правлячій коаліції мають намір виконувати будь-яке вирішення Конституційного Суду щодо розпуску парламенту. Це був би демократичний і цивілізований вихід з безвиході».

Правляча коаліція Януковича заблокувала фінансування виборів, які тепер навряд чи відбудуться в призначений термін.

Слухання, що почалися вчора, в Конституційному Суді затьмарило корупційне розслідування, порушене державною Службою Безпеки України проти Сюзани Станік, одному з 18 суддів Конституційного Суду.

Виконуючий обов'язки розділу СБУ Валентин Налівайченко заявив, що в розслідуванні фігурує один з родичів Станік, який в минулому році придбав нерухомості і дорогих авто на суму $12 млн.

Суддя Станик відкидає всі звинувачення. Віктор Янукович звинуватив Службу Безпеки в тиску на суд. Так або інакше, розслідування може перешкодити суду в його спробах вирішити політичну кризу.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.