Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Круглий стіл на тему «Ідеологія Комунізму - загроза людству»

Громадянська позиція 35929 переглядів

Опубліковано - 25.04.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Круглий стіл на тему  «Ідеологія Комунізму - загроза людству»
Круглий стіл відбувся 22 квітня 2007 року у приміщенні Київського міського меморіалу. В роботі взяли участь 59 представників від національно - демократичних партій та громадських організацій, громадян, які зазнали репресій з боку комуністів, представники засобів масової інформації з України та Китаю, троє представників від комуністичної молоді.

Захід відбувався в рамках підготовки до Міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства.

Учасники Круглого столу розглянути основні ідеї, на яких формувалися комуністичні режими, а також наслідки втілення ідеологічних засад. У доповідях науковці висвітлили та аргументували постулати марксизму, як рушійну силу злочинів комуністичних режимів у Світі, деталізували наслідки панування комуністичних режимів в Україні та Світі, обгрунтували неминучість покарання за комуністичні злочини.

Окремо було розглянуто пріоритетні завдання декомунізації Української нації та національний потенціал українців під прицілом інформаційно-психологічної війни. Доповіді науковців були докладно обговорені присутніми, а у подальшому враховані у винесеній Ухвалі Круглого столу, де зазначається про те, що злочини, скоєні у країнах з комуністичною владою у 20 столітті, були наслідком використання комуністичної ідеології (основоположники – К.Маркс, Ф.Енгельс, В.Ленін), в комуністичних країнах було створено державну злочинну систему. Людиноненависницькі ідеології, які спричинили до страшних злочинів у всьому Світі такі, як комунізм та німецький націонал-соціалізм мають бути заборонені не лише в Україні, але й в усьому Світі.

Ведучим Круглого столу був відомий історик, професор Володимир Сергійчук.
Директор Національного інституту пам‘яті України Роман Круцик вимовлює промову під час проведення круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Директор Національного інституту пам‘яті України Роман Круцик вимовлює промову під час проведення круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Найбільш цікавими на цьому заході були:

- доповідь історика й політолога, автора книги, в якій проводиться дослідження витоків комуністичного зла п. Романа Матузки; доповідачем наводилися цитати Леніна, Маркса, Енгельса, в яких закладено ідеї рабовласництва, підступної політики світового панування, боротьби з людством та Богом, як відомо, реалізація цих ідей спричинила до багатомільйонних втрат протягом 20 століття;

- співдоповідь відомого в Україні й у світі митця, творця мікромініатюр, „людини-енциклопедії” п. Миколи Сядристого дозволила усвідомити, як низькі моральні якості творців комунізму сприяли створенню комуністами й націонал-соціалістами найбільшої у світі людиноненависницької системи;

- доповідь відомого в Україні етнопсихолога п. Володимира Куєвди надала переконливу інформацію про методи, які використовувалися й досі використовуються в Україні ідеологами людиноненависницьких теорій для утримання української нації в покорі та її знищення.

Розгляд третьої теми дозволив провести аналіз програмних засад КПУ, показано небезпеку, яка закладена у ідеях, а відтак й планах комуністів. Замість покаяння комуністи готуються повернутися у минуле «ленінським курсом» спираючись на ідеї К.Маркса, Леніна.
Учасники круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Учасники круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Між доповідями відбулися цікаві дискусії учасників. Жвавість обговорення цієї теми дозволяє стверджувати, що українці й інші народи не байдужі до проблем, пов‘язаних з комунізмом і його наслідками. Учасниками заходу висловлено занепокоєння загрозою, яка закладена у ленінських ідеях й ленінському курсі сучасної КПУ. Ця загроза є реальною для України, як незалежної держави, тому, що і містить у собі заклики до відтворення СССР й старого, комуністичного устрою з використанням випробуваних методів більшовиків (ми за ценой нє постоім). Представники комуністичної молоді закликали не займати комуністів, бо їх вже майже немає й взагалі нечесно бити лежачих.

Організатори Круглого столу подякували представникам протилежного боку за те, що делегували свою молодь на форум. Це дозволило надати заходу більшої ваги та привабливості. Сподіваємося, що ця молодь, побачивши справжні ідей комунізму, зможе зробити відповідні висновки.

Учасники заходу запропонували висновки, які лягли в основу Ухвали Круглого столу.

Чому було вирішено провести Круглий стіл на тему “Ідеологія Комунізму - загроза людству”?

КС є лише першим заходом у низці заходів, які планує на сьогодні Ініціативна група з підготовки суду над злочинами комунізму проти людства.

Нам потрібен не лише доказовий матеріал, де будуть наведені приклади злочинів комуністичних режимів, нам потрібен аналіз для того, щоби побачити глибинну сутність цього явища. Хворобу потрібно лікувати, і методи лікування відомі.

Тому Ініціативна група запрошує до участі у наступних заходах науковців - істориків, психологів, юристів, лікарів та людей, що володіють фактологічним матеріалом з вище означеної теми.

Учасники Круглого столу ухвалили звернутися до Президента України з проханням використати всі наявні засоби для захисту незалежності України та української нації від потенційно можливих комуністичних злочинів, аналогом яких є злочини комунізму 20 століття.
Учасники круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Учасники круглого столу „Комуністична ідеологія – загроза людству”. Фото: Володимир Бородін/Велика Епоха
Ухвала
учасників Круглого столу
«КОМУНІСТИЧНА ІДЕОЛОГІЯ – ЗАГРОЗА ЛЮДСТВУ»

За підсумками обговорення теми, учасниками Круглого столу були зроблені висновки:

1. Злочини, скоєні у країнах з комуністичною владою у 20 столітті, були наслідком використання комуністичної ідеології (основоположники цієї ідеології – К.Маркс, Ф.Енгельс, В.Ленін).

2. Для реалізації ідей основоположників комунізму її носіям довелося створити репресивно-каральні системи. Тому скоєні злочини мали системний характер, що робить необхідним у першу чергу саме надання правової оцінки системним злочинам (голодоморам, депортаціям, масовим розстрілам, використанням рабовласництва від імені держави, концтаборам тощо), при цьому збір і узагальнення окремих матеріалів злочинів, підбір звинувачень на окремих осіб каральної системи перестає бути єдино відповідними потребі засудженню комунізму.

3. Носії комуністичної ідеології заради виконання ідеологічних постулатів Маркса, Енгельса, Леніна на державному рівні й від імені держави здійснювали:

- масові вбивства шляхом розстрілів, голодоморів, тортур, терористичних акцій, винищення непосильною працею у концтаборах, а також у період ведення слідства за звичай сфабрикованих справ, під час переслідування інакодумців;

- депортації народів;

- поневолення народів, створення комуністичних імперій;

- підготовку та ведення завойовницьких війн, виконання терористично-диверсійних акцій за межами держави та ін.

4. Виконавців (винуватців) злочинів комунізму потрібно судити (притягнути до кримінальної відповідальності у відповідності до міжнародного права) з тих же позицій, що і винуватців злочинів німецького націонал-соціалізму оскільки між обома системами простежується переважна аналогія у власне скоєних злочинах а також завданнях, що їх мали обидва людиноненависницькі режими.

5. Людиноненависницькі ідеології, зокрема комунізм і націонал-соціалізм Великонімеччини, мають бути заборонені не лише в Україні, але й в усьому Світі. Це має відбутися за результатами національних (міжнародних) громадських та офіційних судових слухань. При цьому злочини проти людства, заподіяні комунізмом і націонал-соціалізмом, мають розглядатися з єдиних позицій. Зрозуміло, що кінцевим наслідком таких слухань стане заборона комуністичної ідеології в окремих державах з наступним притягненням до відповідальності її носіїв.

6. У сьогоднішній час Комуністична партія України не лише не визнала злочинів комуністичної партії СССР за час його існування, а й у своїх програмних документах (Статуті, Програмі) обґрунтовує свою подальшу діяльність виключно ідеями К. Маркса, Ф. Енгельса, В. Леніна. Це створює загрозу для поновлення комуністичної практики — новітнього винищення мільйонів українців.

7. Ініціювати до Конституційного Суду України подання щодо конституційності Закону України про особливості соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни щодо ст..6 цього Закону про термін «винищувальні батальйони» та ст..17 цього ж Закону про подовження ВВВ до 1954 року з вимогою скасувати цю статтю.

8. Звернутися до Президента України з проханням використати всі наявні засоби для захисту незалежності України та української нації від потенційно можливих комуністичних злочинів, аналогом яких є злочини комунізму 20 століття.

22 квітня 2007 року
м. Київ
.

Координати Оргкомітету Міжнародного суду
над злочинами комунізму проти людства:


Спілка офіцерів України,
вул. М. Грушевського, 30\1, к.325, Київ, 01021,

Ігор Лісодід - 8-039-2929310, i_lisodid[at]ukr.net
Вікторія Омельченко - omvia[at]ukr.net 8-097-8768069, omvia@ukr.net

Ініціативна група щиро дякує всім, хто долучився до організації та проведення цікавого заходу, голові Київської міської організації «Меморіал» за надання приміщення, Народному Руху України та Центру національного відродження за допомогу у підготовці Круглого столу.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.