Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Росія себе поводить, як слон у порцеляновій крамниці”, – Савік Шустер

Громадянська позиція 24705 переглядів

Опубліковано - 15.05.2007 | Всі публікації | Версія для друку

“Росія себе поводить, як слон у порцеляновій крамниці”, – Савік Шустер
Відомий телеведучий Савік Шустер вважає, що в даний час Росія шукає себе, проголошує себе енергетичною наддержавою, і при цьому шантажує важ мир.

«Візьмемо останній конфлікт між Росією та Естонією. Росія завжди себе поводить, як слон у порцеляновій крамниці, тому я навіть не буду оцінювати дії Росії. Росія зараз перебуває в особливому положенні. Росія шукає себе, проголошує себе енергетичною надкраїною, шантажує світ. Це шлях в нікуди. Але це, у першу чергу, повинна зрозуміти сама Росія», – зазначив відомий телеведучий Савік Шустер під час «Лекції свободи" пам'яті Олександра Кривенка, яку він прочитав учора, 14 травня, у Львові в Українському Католицькому Університеті.

«Естонії необхідно було зрозуміти, що у неї безліч своїх проблем - національних, економічних, суспільних. Радянські пам'ятники не є проблемою номер один. Перше, що естонський журналіст повинен був сказати своїй владі, що вона приховує свої проблеми. Що цим намагаються відвести нашу увагу. Я хочу сказати, що навіть маленький повинен навчитися жити з сильним сусідом. Це вулиця з двостороннім рухом. Це дуже важливо. Ми, журналісти, повинні відіграти тут важливу роль. Ми не повинні дозволяти можновладцям вв'язувати нас у всілякі конфлікти, за які потім ми, а не вони відповідатимемо», - додав він.

"Світоглядно Україна зараз не може бути об’єднана"

"Україна проводить унікальний експеримент. Світоглядно ми це відчуваємо практично кожен день, я це відчуваю кожну п’ятницю. Світоглядно Україна у цей момент не може бути об’єднана", - зазначив відомий телеведучий Савік Шустер у своїй "Лекції свободи",

"Те, куди націлені сподівання західної частини України, зовсім не співставно до того, куди спрямовані сподівання Східної України. Чи може це бути об’єднано в однин культурно-суспільний простір, чи можна знайти якісь спільні цінності, які об’єднають Україну? Чи може щось об’єднати Туреччину і Скандинавію? Чи це можна зробити, чи потрібно це робити? Це питання. І Україна стоїть перед питанням – хто є українець?", – зазначив С.Шустер.

Савік Шустер - відомий тележурналіст, автор і ведучий інтерактивного ток-шоу “Свобода слова”.

Савік Шустер народився 22 листопада 1952 року у Вільнюсі в родині футболіста і тренера вільнюської футбольної команди "Спартак" Михайла Шустера. У юності грав у складі юнацької футбольної збірної Литовської РСР.

У 19 років, провчившись півтора роки на медичному факультеті Вільнюського університету, з батьками емігрував до Канади. Закінчивши в 1976 році факультет біохімії і фізіології Монреальського університету McGіll, працював у науково-дослідному центрі флорентійського університету в Італії. Але реалізував себе Савік не як лікар, а як журналіст.

Початок його журналістської діяльності співпав із вторгненням Радянської Армії до Афганістану. Протягом 10 років Шустер висвітлював події цієї війни у відомих газетах "Newseek", "Der Spiegel", "Liberation", "La Republica". У цих же виданнях Шустер писав і про війни в Лівані, Чаді, Нікарагуа.

З 1988 року був співробітником "Радіо Свобода" у Мюнхені та створив кореспондентську мережу радіостанції в СРСР. У липні 1996 року Савік Шустер очолив московське бюро "Радіо Свобода". З 2001 року журналіст працював на НТВ. Телеглядачам він відомий за програмами "Третій тайм", "Герой дня", "Вплив" і "Свобода слова". Після закриття в липні 2004 року цього ток-шоу "Свобода слова", яка стала Лауреатом найпрестижнішої премії телеакадемії Росії "Теффі" (2004), Шустер очолював дирекцію документального кіно НТВ.

З вересня 2005 року - ведучий інтерактивного ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

Має громадянство Канади й Італії.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.