Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Волаючі глотки Президента

Холодна війна-2 43355 переглядів

Опубліковано - 15.06.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Сучасні путінюгенд - “антифашистський” рух “Наші”.
Сучасні путінюгенд - “антифашистський” рух “Наші”.
Молодіжні організації, такі як "Наші", керовані з Кремля, виступають проти супротивників режиму та іноземних дипломатів. Вони покликані задушити будь-яку опозицію вже у зародку.

"Естонський держфашизм" – так називається посилання у верхній частині інтернет-сайту, поряд із зображенням залізної голови солдата. Якщо кликнути по солдатові з героїчним поглядом, з'являється яскравий банер: "Це наша війна. Наша історія. Це наш солдат".

Під цими гаслами ура-патріотизму виступає в інтернеті вірна Кремлю молодіжна організація "Наші". А "наш солдат" – це бронзова двометрова фігура в естонському Таллінні. Солдат в очах росіян символізує перемогу над фашистами, але багато естонців бачать в ньому символ радянського гніту. Коли в кінці квітня пам'ятник був перенесений з центру міста на околичне військове кладовище, представники "Наших" поїхали протестувати в Таллінн і вступили в жорстокі бої з поліцією.

При цьому, відверті силові дії для організації нетипові. Зазвичай її методи більш рафіновані: наприклад, після протестів в Таллінні десятки молодих людей розбили табір біля естонського посольства в Москві. Члени організації всюди переслідували посла Марину Кальюранд, блокували її машину і вдиралися на її прес-конференцію. "Фашистський посол" – було написано на плакатах, які вони тримали високо над собою, а під написом красувався портрет Кальюранд.
"Наші" позиціонують себе як "демократичний антифашистський рух". Проте "фашистське" – це, по розумінню "Наших", все те, що обернене проти Президента Володимира Путіна.
Вождь на дачі у Путіна

На собі випробував це і британський посол в Росії . Після того, як минулого літа він побував на конференції російської опозиції, його сталі переслідувати активісти "Наших": вони тримали в облозі його офіс і будинок, слідували за ним по п'ятах, варто було йому тільки вийти на вулицю, і заважали його виступам перед громадськістю. У листопаді британське посольство поскаржилося в російський МЗС. З тих пір запанував спокій.

Офіційно "Наші" з владою ніяк не пов'язані. Проте глава"Наших" Василь Якеменко раніше працював на Кремль. Путін одного разу вже запрошував провідних функціонерів "Наших" на свою дачу. А нинішній заступник глави президентської Адміністрації Владислав Сурков виступає, як провідний оратор на багатьох заходах "Наших". Вважається, що він і є справжній глава організації.

"Наші" – це однозначно інструмент в руках Суркова, – говорить Йенс Зігерт, який досліджував даний феномен за дорученням фонду Генріха Белля. – Головне для "Наших" - це створення антиоранжевих настроїв", – пояснює він. "Оранжеві" – це в Росії синонім для критиків режиму, по аналогії з "помаранчевою революцією" в Україні. Ця теза знаходить своє підтвердження в тому, що "Наші" були створені якраз на початку 2005 року – через декілька місяців після революції в Києві, яка відбулася в кінці 2004 року. Там маси молодих людей мирно протестували проти фальсифікації результатів виборів до тих пір, поки не були проведені повторні вибори. "Страх, що щось подібне відбудеться і в Росії, викликав тоді в Кремлі справжню істерію", – говорить Зігерт.
Пікет біля Посольства Великобританії. Путінюгенд створює вирвані роки Послу Ентоні Брентону за зустріч із опозицією
Пікет біля Посольства Великобританії. Путінюгенд створює вирвані роки Послу Ентоні Брентону за зустріч із опозицією
Коли в грудні в Москві проходила трьохтисячна політична демонстрація опозиції, раптово на вулицях з'явилися десять тисяч молодих людей в костюмах Діда Мороза. Національне телебачення показало веселих молодих людей і проігнорувало захід опозиції. Те ж саме відбулося і в кінці березня: 15 тисяч молодих людей, доставлених до Москви на автобусах, з повітряними кулями і прапорцями затьмарили дві тисячі опозиціонерів, які того дня наважилися вийти на вулицю.

Ця стратегія простого витіснення опозиційних активістів своїми контрдемонстраціями дається "Нашим" без зусиль. "Нам не потрібно перемагати "оранжеві" сили, – сказав представник "Наших" Роберт Шлегель одній російській газеті. – Наші люди просто займають площу, на якій ті хочуть провести свою акцію".

Свої методи "Наші" перейняли у "оранжевих" революціонерів: українські музичні групи в Києві виступали на стороні опозиції і закликали маси до витримки. Тепер російських музикантів, наприклад Земфіру і групу "Ю-Пітер", запроршують на заходи "Наших", і, таким чином, вони із самого початку встали на "правильну" сторону. Проведення акцій "Наших" фінансують нібито приватні спонсори. Проте, водорозділ між приватними і державними коштами в Росії часто-густо нечіткий. Якщо з Кремля надходить вказівка: "Профінансуйте їх", – то навряд чи хтось заперечуватиме, говорить Зігерт. "Інакше фірма раптово може позбутися замовлення або у неї виникнуть проблеми з податковими органами".

"Наші" багато в чому нагадують комсомол, радянську молодіжну організацію. У вузах ректори гранично відверто говорять своїм студентам, що членство в "Наших" може бути їм тільки корисно. Вступ до цієї організації став для багатьох молодих людей прагматичним рішенням, говорить Зігерт. "Хто сьогодні в Росії хоче зробити кар'єру, той повинен мати хороші стосунки з державою".

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Холодна війна-2»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.