Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко знає, що із його отруєнням пов'язана Росія

Правопорядок 31006 переглядів

Опубліковано - 11.09.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Кандидат у Президенти Віктор Ющенко на Майдані. 2004 р.
Кандидат у Президенти Віктор Ющенко на Майдані. 2004 р.
Президент України вчора звинуватив Росію в тому, що вона заблокувала розслідування змови, спрямованої на його вбивство за допомогою отруйного діоксину.

Віктор Ющенко сказав в інтерв'ю газеті “The Times”, що Росія відмовляється співробітничати навіть після того, як він порушив це питання безпосередньо в розмові з президентом Путіним.

На запитання, чи вважає він, що до спроби вбити його була причетна держава, пан Ющенко відповів: «Це не були дії приватних осіб». Росія стала єдиною країною, котра відмовилася надати для аналізу українським слідчим зразки діоксину, виробленого в її лабораторіях. Генеральний прокурор Росії також проігнорував вимоги екстрадиції українських підозрюваних, які втекли до Росії.

«У світі діоксин цієї формули виробляли тільки три лабораторії. Дуже легко визначити походження цієї речовини, у цьому немає нічого складного, – сказав пан Ющенко, обличчя якого дотепер вкрито шрамами, що з'явилися через отруєння. – Дві лабораторії вже надали зразки, але не російська сторона. Звісно ж, це обмежує можливості слідства».

Президент був змушений боротися за своє життя три роки тому, після отруєння, що звалило його з ніг у розпал президентської виборчої кампанії 2004 року, у якій він суперничав з Віктором Януковичем. Пан Путін тоді відкрито підтримав пана Януковича, який займає зараз посаду прем'єр-міністра України, у боротьбі з його прозахідним суперником.

Пана Ющенка терміново доставили до клініки в Австрії, де фахівці виявили, що кількість діоксину в його організмі у 6000 разів перевищує норму. Шрами змінили його обличчя, однак він продовжив боротьбу й прийшов до влади в результаті Помаранчевої революції, коли після народного протесту було скасовано підтасовані на користь пана Януковича результати виборів.

53-річний пан Ющенко заявив, що офіційне розслідування у справі про його отруєння практично завершене. Він додав: «Роль усіх тих, хто може бути причетний до цієї справи, уже визначена. Слідству відомо, хто, коли, де і яку речовину використав».
Ющенко, Сацюк і Смешко. Фото 2004 р.
Ющенко, Сацюк і Смешко. Фото 2004 р.
«Є три ключові фігури, які зараз перебувають у Росії. Україна вже направила запит російській генпрокуратурі щодо повернення цих людей в Україну для участі в слідстві. Я особисто говорив з російським президентом про це. На жаль, з російської сторони взагалі жодної реакції не було».

Коли його запитали, чи не несе Росія відповідальність за те, що сталося, він сказав: «Якщо я відповім на це запитання, то слідству буде нічого робити. Нам потрібно допитати людей, які прямо причетні до цієї справи». Пан Ющенко каже, що вперше йому стало зле після вечері з тодішнім керівником СБУ Ігорем Смєшком та його заступником Володимиром Сацюком.

Спосіб отруєння викликав розмови про причетність Кремля, котрий хотів утримати Україну в сфері впливу Росії, привівши до влади пана Януковича. Однак Росія заявила, що до цієї історії не має жодного стосунку. Пан Сацюк і його помічник після Помаранчевої революції втекли до Росії. Обидва говорять про свою непричетність до отруєння президента, при цьому пан Смєшко продовжує наполягати, що СБУ також непричетна до цієї події.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.