Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок

Стихія Регіон: м.Київ 10749 переглядів

Опубліковано - 4.06.2010 10:25 | Всі новини | Версія для друку

Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок
Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок
У четвер, 3 червня, на Київналетів буревій: шквальний вітер з дощем, блискавками і громом виривав з коренем дерева, повалив стовпи, гнув білборди і трощив автомобілі, кидаючи на них важкі гілки.

Про це написала газета "Сєгодня".

За інформацією гендиректора «Київзеленбуду» Ярослава Макарчука, найсильніше ураган розійшовся в Солом’янському районі, хоча пролетів практично по всіх. З корінням було вирвано 83 дерева. Десятки машин розчавлені стовбурами або гілками, а власники транспорту мають намір судитися з властями Києва.

Начальник аварійно-рятувальної служби КМДА Роман Ткачук розповів: «Ми піднімали краном дерево, що нависло над приватним будинком у Пущі. Прибрали з дороги сім дерев, що заважали проїзду. Знімали дерева, що впали, з машин. В одному випадку довелося звільняти з авто водія і надавати йому першу допомогу». «Наслідки стихії в дворах будуть ліквідовані до кінця наступного тижня», - сказав заммера Віктор Сивець.

Об’їхавши декілька вулиць в Солом’янському, Голосіївському і Шевченківському районах, журналісти виявили десятки машин, привалених деревами, одна з них відновленню не підлягає - розбита вщент. Власник ВАЗ-21099 в шоці. «У неї всього 27 тисяч км. пробігу. І авто не застраховане. Судитимуся», - засмучується господар легкового авто Віталій.

Перед Повітрофлотським мостом упав від вітру білборд, на кінцевій трамвая №3 - ялинка, на початку вул. Жилянської дерево повалилося на «Ланос». Правда, водій не хвилюється, у нього страховка. На перехресті Жилянської й Тарасівської дерево впало на «Хонду», щільно придавивши.

Юристи радять постраждалим водіям зібрати якомога більше документальних підтверджень НП: протоколи міліції і ДАІ, показання (перехожих і жеків, якщо потрібно) свідків, а головне - все сфотографувати. «Знімайте в деталях авто, дерево, пеньки крупним планом. Позов подавайте на кількох відповідачів: КМДА, РДА, «Київзеленбуд». Звичайно, вони звалюватимуть на форс-мажор. Тут потрібні експерти, які б визначили давність дерева - чи не було воно дуже старим», - говорять юристи.

У «Зеленбуді» з себе відповідальність знімають. «Це стихія. Не треба ставити авто під деревами», - сказав Ярослав Макарчук.

Як повідомлялося раніще, вчора в Тернополі випала така злива, що рівень води досяг вікон житлових будинків. Стихія також вирувала у Львові, де постраждало декілька громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.