Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник відновив практичні з корупції. Вчителі переписують класні журнали

Освіта 13232 перегляди

Опубліковано - 7.06.2010 15:11 | Всі новини | Версія для друку

Табачник відновив практичні з корупції. Вчителі переписують класні журнали
Табачник відновив практичні з корупції. Вчителі переписують класні журнали
За березень-травень 2010 року продаж класних журналів в Україні збільшився на 23-30% порівняно з аналогічним періодом 2009 року. У цей період класні журнали переписувалися для збільшення середнього балу учнів, що вступають до вишів.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» повідомив керівник проекту журналу «Вісник ТІМО» Віктор Гудзинський.

«Закупівлі класних журналів збільшилися. Так, наприклад, ТОВ «Веста» - один з трьох найбільших торговців шкільним приладдям - відповіло офіційним листом: «На ваш запит повідомляємо, що в березні-квітні 2010 року продаж класних журналів збільшився на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Інформація підтверджується і іншими джерелами - дійсно, з метою підвищення середнього балу атестату класні журнали в цей період активно переписувалися», - повідомив Гудзинський.

Він пов’язує це з рішенням міністра Дмитра Табачника враховувати цього року середній бал шкільного атестату під час вступу до вишів.

«Дмитро Табачник, ставши міністром науки і освіти, запропонував враховувати середній бал атестату. Згідно нашому дослідженню, якщо до результатів ЗНО додати середній бал атестату, то з більшості предметів і напрямів підготовки це дійсно дає можливість краще прогнозувати подальшу успішність у виші. З одним нюансом - якщо ніхто не намагатиметься корегувати середній бал атестату. В останні три роки шкільний атестат став досить об’єктивним, оскільки не було необхідності його корегувати. У нинішній ситуації все це може перетворитися виключно на відбирання грошей у батьків», - сказав Гудзинський.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в зв’язку з цим відзначив, що минулого року, коли результати ЗНО зараховувалися як результати підсумкової атестації в школі, 50% медалістів Києва (а в деяких областях - 70 під час тестування своїх результатів не підтвердили.

«В історії української освіти це вже четверта спроба враховувати середній бал шкільного атестату. Три попередніх мали місце в СРСР, і від них відмовлялися, тому що це призводило до зростання кількості позитивних оцінок, медалістів і зловживань», - відзначив Лікарчук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.