Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мусульмани пробачили Папу Римського

Духовний світ 10677 переглядів

Опубліковано - 14.10.2006 17:18 | Всі новини | Версія для друку

Мусульмани пробачили Папу Римського
Мусульмани пробачили Папу Римського
Декілька десятків мусульманських духовних лідерів опублікували відкритий лист Папі Римському Бенедикту XVI, в якому вони прийняли вибачення глави Римської Католицької церкви у зв'язку з його недавніми висловами про іслам.

Як передає AP, посилаючись на редактора йорданського релігійного видання Islamica Magazine, де було опубліковано послання, Собейла Нахуда (Sohail Nakhooda), лист підписали представники ісламських общин Єгипту, Росії, Боснії, Хорватії, Косово, Туреччини, Узбекистану і Омана.

Нагадаємо, що у вересні 2006 року в одному з своїх виступів понтифік процитував візантійського правителя, який називав деякі постулати учення Пророка Мухаммеда, зокрема, заклик "поширювати віру за допомогою меча", "злими і антилюдськими".

Цей виступ викликав хвилю мусульманських протестів по всьому світу. Пізніше Бенідікт XVI заявив, що процитовані вислови не відображають його особистого відношення до ісламу, і висловив співчуття у зв'язку з тим, що сказане виявилося образливим для мусульман. У відповідь деякі ісламські лідери зажадали офіційних вибачень, повідомляє Lenta.ru.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.