Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За порушення ПДР відповідатиме тільки власник авто

За право людини 10593 перегляди

Опубліковано - 19.10.2006 18:23 | Всі новини | Версія для друку

Тепер ДАІ знаходитеме власників і під водою
Тепер ДАІ знаходитеме власників і під водою
У системі адміністративного покарання порушників правил дорожнього руху настають зміни. Принциповим є той факт, що ДАІ має намір штрафувати власника транспортного засобу, а не того, хто знаходиться за кермом.

Дане нововведення дозволить ДАІ за допомогою відеоапаратури фіксувати порушників і надсилати квитанції поштою на адресу власника, але...

У Європі така практика вже застосовувалася і викликала бурю протесту правозахисних організацій. Наприклад, у Франції поліція зобов'язана підтвердити факт присутності власника за кермом його фото, а не тільки фото номерного знаку. Інакше виходить, що невинна людина може стати відповідачем по чужому правопорушенню. Добре якщо справа обмежиться тільки штрафом за перевищення швидкості, а якщо мова піде про ДТП із смертельним результатом? Подібна практика може перетворити на злочинця ні в чому не повинну людину.

Відзначимо, що порушення ПДР - це теж правопорушення, за які людину можуть просто позбавити посвідчення водія.

Зміни, можливо, торкнуться і власників автотранспорту, що надають можливість управляти своїм авто за дорученням. Якщо особа, що управляє машиною за дорученням, порушить правила дорожнього руху, відповідати в першу чергу буде її власник, а розбиратися з винуватцем - сам господар.

На цьому нововведення в діяльності ДАІ не закінчуються. В трьох міжрайонних реєстраційний-екзаменаційних відділах ДАІ в Києві введена нова система реєстрації транспортних засобів. Планується, що до кінця жовтня вона працюватиме у всіх МРЕО столиці, а потім буде поширена по всій Україні.

Вводиться в дію і нова схема обслуговування МРЕО. Тепер при покупці машини в автосалоні за її оформленням можна буде звертатися до представників МРЕО на місці. Коштувати така послуга буде близько 300 гривень, повідомляє AUTO-Consulting.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.